اگر بازاریاب شبکه‌های اجتماعی هستید و یا به این‌کار علاقه دارید این مطلب را حتما بخوانید.

تعداد زیادی از شرکت‌ها برای مدیریت شبکه‌های اجتماعی از متخصصان این حوزه استفاده می‌کنند. بحث شبکه‌های اجتماعی بسیار حساسه چون تمام مخاطبان و مشتریان از طریق این رسانه‌ها با شرکت ارتباط دارند. در حال عادی که همه‌چیز تحت کنترله اما وقتی بحرانی رخ می‌ده سیلی از واکنش‌های منفی به‌سمت شبکه‌های اجتماعی سرازیر می‌شه که از دست شخص متخصص شبکه‌های اجتماعی که مهارت روابط عمومی نداره خارجه. کنترل نکردن بحران‌ها و برقراری ارتباط مناسب با مخاطبان کاریه که یه متخصص روابط عمومی به نحو عالی می‌تونه انجامش بده اما این توانایی‌ها باید توسط متخصصان شبکه‌های اجتماعی هم کسب بشه. چرا؟

در این مطلب توضیح می‌دیم که چرا متخصصان شبکه‌های اجتماعی نیاز به یادگیری روابط عمومی دارند:

  1. شبکه‌های اجتماعی؛ جاده‌ی دو طرفه ارتباطات

محتواهای بازاریابی معمولا یک طرفه‌ هستند. محتواهایی مانند معرفی محصول، تخفیف‌ها، آموزش‌ها و موارد این‌چنینی، در حالی که برای فعالیت بهتر در شبکه‌های اجتماعی باید بتوانیم با مخاطبان خودمون ارتباط برقرار کنیم.

فعالیت در یک فضای دوطرفه مستلزم کار کردن متخصصانیه که می‌دانند چطور تعامل کنند. متخصصان شبکه‌های اجتماعی باید با تکنیک‌های روابط عمومی برای ارتباط بهتر آشنا باشند.

 

  1. متخصصان شبکه‌های اجتماعی باید بدانند چطور واکنش نشان دهند

شبکه‌های اجتماعی مثل یک بمب همیشه در حال انفجاره. با انتشار هر پست یا توییت ممکنه از مورد قضاوت عده‌ای قرار بگیرید و این مورد قضاوت قرار گرفتن (Judge شدن) ممکنه به برند شما آسیب جدی وارد کنه. متخصصان روابط عمومی آموزش می‌بینن که جلوی این اتفاقات بحرانی را بگیرند، در حالی که بسیاری از بازاریابان شبکه‌های اجتماعی، تخصصی در این زمینه ندارند.

آسیب‌های ناشی از بحران خبری معمولا جبران‌ناپذیره پس متخصصان شبکه‌های اجتماعی باید بدانند چطور و به کدام کنش‌ها، واکنش مناسب نشان بدهند.

 

  1. شبکه‌های اجتماعی جایی برای پرورش ارتباط‌هاست نه فقط فروش!

هدف اصلی از یک فرایند روابط عمومی تقویت ارتباط بین ذی‌نفعان و شرکت‌هاست. وقتی مخاطبان و ذی‌نفعان شرکت شما در شبکه‌های اجتماعی شما حضور دارند؛ بهترین فرصت وجود داره تا از طریق همین فضا کمپین‌های روابط عمومی اجرا کنید و ارتباطات با مخاطب خود را قوی کنید.

 

  1. در شبکه‌های اجتماعی مردم دوست ندارند مورد فقط هدف فروش قرار بگیرند

کاری که معمولا متخصصان شبکه‌های اجتماعی در کمپین‌هایی که راه‌اندازی می‌کن، در نظر می‌گیرن، دسته‌بندی یا سگمنت کردن تعدادی از مخاطبان است که برای‌شان محتوایی مناسب تولید و توزیع کنند. اهداف دیگه‌ای مثل ساخت سرنخ فروش، موقعیت‌های فروش یا حتی جذب جذب دنبال‌کننده. ما این رو باید بدونیم همیشه نباید هدف از فعالیت ما فروش باشه. البته که فروش می‌تونه هدف اصلی از شرکت در شبکه‌های اجتماعی باشه اما نه همیشه. مخاطبان و کاربران دوست دارند با شرکت‌ها ارتباط برقرار کنند و این می‌تونه دلیلی باشه برای‌اینکه همیشه هدف فروش نداشته باشیم.

 

نتیجه‌گیری

با توجه به این ۴ مورد و حساسیتی که شبکه‌های اجتماعی به عنوان رابط بین شرکت و مخاطبان و مشتریان داره، پیشنهاد می‌کنیم حتما قبل از فعالیت جدی در شبکه‌های اجتماعی حتما تکنیک‌های روابط عمومی توسط فرد متخصص کسب بشه.