از یک کمپین روابط عمومی چه انتظاری داشته باشیم؟
قبل از بررسی نتایج کمپین روابط عمومی، لازمه است ابتدا معنی روابط عمومی شفاف شود. هدف اصلی روابط عمومی همواره تقویت ارتباطها بوده؛ رابطهی بین سازمانها، موسسات، شرکتها، مردم با کاربران و مشتریانشان. آنچه که با گذشت زمان تغییر کرده و حتی به میزان قابل توجهی افزایش یافته؛ راهها و کانالهایی است که برندها میتوانند به مخاطبان خود دسترسی پیدا کنند. در نتیجه امروزه کمپینهای روابط عمومی بهطور فزایندهای جامعتر شده است.
فارغ از صنعت و میزان گردش مالی، برقراری ارتباط با مخاطب برای هر برندی مهم و حیاتی است و درست اجرا کردن یک کمپین روابط عمومی میتواند یک برند را در آینده به یک Game Changer تبدیل کند.
اهداف یک کمپین روابط عمومی ممکن است بسته به نیاز یک برند متفاوت باشد اما همواره بر ارتباط و اتصال مخاطبان با برند تمرکز دارد. این هدف میتواند با کمپینهای اطلاع رسانی، آموزش، ارائه دیدگاه جدید، تغییر دیدگاه و یا حتی سرگرم کردن مخاطب میسر شود.
مهمترین عنصر یک کمپین روابط عمومی، تعریف اهداف ملموس و شفاف است.
- مخاطب هدف کیست؟
- ذینفعان واقعی چه کسانی هستند؟
- از کدام کانالها برای انتقال پیام و توزیع محتوا استفاده کنیم؟
پاسخ دادن به این سوالات، به شرکتها این اجازه را میدهد تا ایدههای بهتری برای کمپین خود داشته باشند و نتایج احتمالی را پیشبینی کنند. هر چه در این مرحله دقیقتر عمل کنیم و اهداف تعین شده قابلیتهای SMART را داشته باشند، تعریف KPIها و سنجش عملکرد، سادهتر خواهد بود.
پارامترهای اثر بخشی کمپین روابط عمومی
- واکنش مخاطبان به یک کنش؛ برای مثال خواندن یک مقاله و به یاد آوردن برند یاد شده در آن
- تغییری در رفتار و نظر مخاطب که برای هر برند انجام میدهیم
- تغییر در نظر مخاطبان درباره تصویر برند، اما با یک چشم انداز وسیعتر. این موضوع را میتوان با کیفیت ارتباطاتی که بر شهرت برند تاثیر دارد، اندازه گیری کرد. البته این نتیجه همیشه دوام ندارد اما در عوض باید به طور مستمر کنترل شود و برای حفظ آن اقدامات خاصی انجام شود
بنابراین ناگفته پیداست که یک کمپین روابط عمومی خلاقانه فراتر از برگزاری یک رویداد یا انتشار یک خبر رسمی است. در حقیقت اگر کمپین روابط عمومی بهدرستی انجام شود نه تنها میتواند درک مخاطبان از یک برند را بهکلی تغییر دهد بلکه میتواند بر رابطه برند با روزنامهنگاران، اینفلوئنسرها، کارمندان و مشتریان و متخصصان نیز اثر داشته باشد. این یک روند روزانه است که باعث میشود پیامهای خود را تقویت کنید و آنها را بهصورت گستردهتر به گوش مخاطبان خود برسانید. به خاطر اینکه در آخر بهترین نتایج زمانی حاصل میشود که روابط نه فقط بهصورت عمومی بلکه مهمتر از همه بهعنوان روابط انسانی درک شود.
حتما بخوانید: قدرت غیرقابل انکار روابط عمومی برای کسبوکارها
سرانجام چگونگی اندازهگیری نتایج کمپین روابط عمومی...
Equivalent Value Advertising (AVE) (ارزش معادل تبلیغات) را میتوان بهعنوان یک پارامتر قدیمی و گمراه کننده در نظر گرفت. بر خلاف تبلیغات در کمپینهای روابط عمومی نمیتوان ارزش را با هزینه سنجید. در واقع درست نیست که از این معیار برای ارزیابی کمپینهای روابط عمومی استفاده کرد. تبلیغات یک محتوای سرزده و مزاحم است در حالی که کمپین روابط عمومی اغلب حالت جاذبهای و اینباند دارد.
اندازهگیری، بخشی جدایی ناپذیر از هر کمپین است. با این حال شرکتها نباید فراموش کنند که اندازه گیری نیز بهخودی خود هزینه دارد. پیشنهاد میکنیم از آژانسهای روابط عمومی بخواهید تا این کار را برای شما انجام دهند. اندازهگیری اثر بخشی کمپینهای روابط عمومی به ابزار و تخصص بهخصوصی نیاز دارد تا بتواند بهصورت صحیح و جامع انجام شود.
منبع: prgn.com
علیرضا جان
مواردی که مثال زدی، در واقع Objective Key Results یا همان OKR ها هستند که عمیقتر از KPIها میتوانند برای نشان دادن بهبود مستمر عملکرد به کار روند.
با مهر
یاور
این محتوا ترجمه هست. لینک منبع در آخر همین بلاگپست قرار داره.
ممنون از اشتراک اطلاعات