دیجیتال مارکتینگ از جمله گرایشات علم بازاریابی است که توانسته ابزارهای متعددی را برای پیروزی در بازار آنلاین به خدمت بگیرد. یکی از این ابزارها رپورتاژ آگهی است. در حال حاضر رپورتاژ آگهی و دیجیتال مارکتینگ به عنوان دو عنصر جدایی ناپذیر، به رشد و پیشرفت بسیاری از کسب‌وکارها کمک می‌کنند. در این مقاله، مهمترین آثاری که رپورتاژ آگهی و دیجیتال مارکتینگ بر هم می‌گذارند، بررسی خواهد شد. مواردی که در این مقاله به آن پرداخته می‌شود عبارتند از:

  • چرا رپورتاژ آگهی یکی از بهترین انواع تبلیغات همسان است؟
  • رپورتاژ آگهی و دیجیتال مارکتینگ چگونه بر هم اثر می‌گذارند؟
  • رپورتاژ آگهی و سئو ( SEO )
  • رپورتاژ آگهی در بین ابزارهای رایج دیجیتال مارکتینگ چه جایگاهی دارد؟
  • در آینده رپورتاژ آگهی و دیجیتال مارکتینگ چه شکلی خواهند بود؟

 

 

متخصصین حوزه‌ی دیجیتال مارکتینگ، رپورتاژ آگهی را به عنوان یکی از انواع تبلیغات همسان ( Native Advertsing ) در نظر گرفته‌اند. اما رپورتاژ با سایر انواع تبلیغات همسان یک فرق اساسی دارد. رپورتاژ آگهی بر اساس نگارش متن عمل می‌کند و تنها بر روی خوانندگان اثر می‌گذارد.

همانطور در مقاله قبلی گفته شد، این نوع از تبلیغات همسان از اشتقاق دو کلمه‌ی انگلیسی Advertisement  و Editorial تشکیل شده‌است. به همین دلیل به راحتی می‌توان از ظاهرش به این نکته پی برد که نوعی محتوای حمایت‌ شده ( Sponsered Content ) است.  البته ممکن است در برخی منابع به جای استفاده از واژ‌ه‌ی Advertorial با واژه‌ی Reportage نیز روبرو شوید. در ادامه نکات مهمی در مورد تحت حمایت بودن این نوع محتوا خواهم گفت که در سرنوشت استفاده از آن بسیار مؤثر خواهد بود.

 

حتما بخوانید:  رپورتاژ آگهی چیست

چرا رپورتاژ آگهی یکی از بهترین انواع تبلیغات همسان است؟

تقریباً تمامی انواع تبلیغات‌ همسان در یک مورد اشتراک دارند. به راحتی می‌توان پی برد که یک محتوای تبلیغاتی هستند. در محتوای حمایت شده یا همان رپورتاژ، در صورتی که صحبتی از عبارت رپورتاژ آگهی نباشد، مخاطب در وهله‌ی اول نمی‌تواند به این نکته پی ببرد که محتوا حاوی تبلیغ است.

برای بررسی این مورد از تحقیقات انجام شده در این زمینه کمک خواهم گرفت. بدون شک اگر به عنوان یک دیجیتال مارکتر در کسب‌وکاری مشغول به فعالیت نباشید و یا تازگی به این حوزه وارد شده‌اید، می‌‌توانم به جرأت به شما بگویم که یا به کوری بنری دچار شده‌اید و یا در حال دچار شدن به آن هستید.

کوری بنری ( Baner Blindness ) چیست ؟

کوری بنری به نوعی رفتار کاربران اینترنت و وب‌گردان گفته می‌شود که به مرور زمان، توجه آنها به بنرهای موجود در صفحات وب به صفر میل می‌کند. این عارضه اجتناب‌ناپذیر است و به مرور در وبگردان و بازدیدکنندگان به وجود می‌آید. حال اگر تعداد کثیری از وبگردان و کاربران به این حالت دچار شوند چه بلایی سر تبلیغات‌ همسان بنری می‌آید؟

کوری بنری چیست؟

تصویر بالا، نمونه‌ای ‌از یک نقشه‌ی حرارتی ردیابی مسیر حرکت چشمان بازدیدکنندگان ( Eye-Tracking ) است. در این تصویر نقاط قرمز بیشترین توجه خواننده را نشان می‌دهد و پس از آن زرد و آبی بیانگر بیشترین توجه است. البته در متون فارسی معمولاً کانون توجه در سمت راست نقشه قرار می‌گیرد.

در این تصویر به راحتی می‌توانید حالت کوری بنری را مشاهده کنید. در هر سه تصویر بازدیدکننده به بنرهای موجود در حاشیه بالا و راست صفحه توجهی ندارد. عدم توجه خواننده به حواشی یک پیام روشن با خود به همراه دارد:

« دوران طلایی تبلیغات همسان بنری رو به پایان است.»

محتوای حمایت شده چه کمکی به تبلیغات همسان می‌کند؟

سه تصویر بالا علاوه بر بیان یک مشکل، یک نکته را به ما گوشزد می‌کنند. این نکته می‌گوید که بازدیدکنندگان به بنرها توجهی ندارند ولی در عوض، تمام توجهشان به کلمات موجود در صفحات جلب شده است. محتوای حمایت شده ( رپورتاژ آگهی ) می‌تواند در نقش ناجی تبلیغ همسان، وارد میدان شود.

رپورتاژ آگهی و دیجیتال مارکتینگ چگونه بر هم اثر می‌گذارند؟

دیجیتال مارکتینگ و رپورتاژ آگهی

در این بخش قصد داریم تا چگونگی تعامل رپورتاژ آگهی و دیجیتال مارکتینگ را مورد بررسی قرار دهیم. رپورتاژ آگهی و دیجیتال مارکتینگ پس از کم‌توجهی مخاطبان به تبلیغات بنری بیش از پیش با هم تعامل دارند. به دلیل گستردگی مطلب قصد دارم این بحث را از جانب رپورتاژ شروع کنم.

پارامترها، دستورالعمل‌ها و ملزومات رپورتاژ آگهی

همانطور که پیشتر گفتیم، رپورتاژ یک محتوای حمایت شده است که به صورت نامحسوس قصد تبلیغ دارد. این محتوا در قالب‌های مختلفی از جمله صوت، تصویر و متن قابل تولید است. به صورت تئوریک، محدودیتی در طراحی این محتوا وجود ندارد اما با توجه به زیرساخت‌ّ‌های موجود ( نشریات و پایگاه‌های خبری ) پارامترها و قواعدی برای آن تدوین شده است.

این قواعد و دستورالعمل‌ها در کشور ما توسط نشریات و پایگاه‌های خبری تدوین شده است و به راحتی می‌توان به آن‌ها دست یافت. اما سوال مهم این است که این قواعد و دستورالعمل‌ها چه تأثیری بر دیجیتال مارکتینگ دارد؟

طبیعتاً این قواعد و دستورالعمل‌ها می‌تواند بر برنامه‌ّهای دیجیتال مارکترها اثر بگذارد. پس دانستن و آگهی از این قواعد گام اول است.

گوگل در مورد رپورتاژ آگهی چه نظری دارد؟

گوگل در مورد رپورتاژ آگهی چه می گوید؟

همانطور که گفتیم، نگارش محتوای حمایت شده دارای قواعدی است که از نشریات و پایگاه‌های خبری نشئت گرفته است. اما، بخش مهمی از تمرکز دیجیتال مارکتینگ بر روی دستورالعمل‌ها و قواعدی است که گوگل آن را تدوین می‌کند. به بیانی در این حوزه دو حاکم در حال حکمرانی هستند. این نقطه همان جایی است که دیجیتال مارکترها برای اثبات مهارت خود وارد میدان می‌شوند.

توصیه گوگل به وبمسترها در مورد استفاده از رپورتاژ آگهی

گوگل طی بیانیه‌ای، وبمستران را در مورد نحوه‌ی استفاده از رپورتاژ آگهی راهنمایی می‌کند. گوگل بر این عقیده است که

« اگر می‌خواهید در اینترنت موفق باشید و مهمتر از آن، می‌خواهید موفق بمانید، باید تمرکز خود را بر روی جستجوی ارگانیک قرار دهید»

 به همین دلیل در این زمینه تنها حاکم مطلق، گوگل خواهد بود.

 گوگل بر این عقیده است که...

رپورتاژ باید از پست نوشته شده توسط نویسنده‌ی مهمان، تمیز داده شود. بسیاری از بلاگرها برای دریافت بک لینک از روش نویسندگی مهمان استفاده می‌کنند. در صورتی که یک رپورتاژ آگهی به صورت مستمر مورد استفاده قرار بگیرد از طرف گوگل مجازاتی به همراه نخواهد داشت.  اما اگر به عنوان یک نویسنده مهمان، بیش از اندازه اقدام به پست گذاری کنید، باید در انتظار مجازاتی از سمت گوگل بمانید.

گوگل بر روی این موضوع تأکید دارد که ...

لینک‌هایی که برای آن پرداخت انجام شده ‌است، شامل رتبه‌بندی صفحات ( Page Rank ) نخواهند شد. به همین دلیل با استفاده از این ابزار نمی‌توان پیشرفتی در بهبود رنک وبسایت مشاهده کرد. گوگل همچنین تأکید دارد که لینک‌های موجود در محتوای حمایت شده، باید به صورت « nofollow » باشند. جستجوگرهای گوگل ( Crawlers ) از لینک‌های نوفالو برای محاسبه‌ی میزان محبوبیت لینک استفاده نمی‌‌کنند. پس نتیجه می‌گیریم که لینک‌های موجود در محتوای حمایت شده تأثیری در بهبود رنکینگ وب سایت نخواهند داشت.

مهمتر اینکه...

محتوای حمایت شده باید به آسانی توسط خوانندگان شناسایی شوند. این نوع محتوا باید کاملاً برای مخاطب شفاف باشد. به همین دلیل بسیاری از رپورتاژها با عنوان رپورتاژ آگهی منتشر می‌شوند.

مت کاتس (‌ Matt Cutts )، عضوی از تیم وب اسپم گوگل، در ویدئوی زیر در مورد رویکرد تیم خود درباره‌ی رپورتاژ آگهی توضیح خواهد داد:

 

 

 

 

رپورتاژ آگهی و سئو

اگر بخواهیم در مورد رابطه‌ی بین محتوای حمایت شده و سئو صحبت کنیم، باید در مورد مفاهیمی از جمله بهبود رنک سایت، بک لینک و ترافیک ارگانیک صحبت کنیم. با توجه به خط قرمزهای گوگل، این پرسش مطرح می‌شود که دیگر استفاده از محتوای حمایت شده چه فایده‌ای دارد؟

پاسخ این پرسش می‌تواند رابطه‌ی رپورتاژ آگهی و دیجیتال مارکتینگ را برای ما شفاف کند. برای شفاف شدن این موضوع ابتدا فرضیات را مرور می‌کنیم:

  • لینک‌ها باید به صورت نوفالو درج شوند.
  • شناسایی محتوای حمایت شده به هیچ عنوان نباید برای خوانندگان دشوار باشد.
  • لینک‌های موجود در محتوای حمایت شده تأثیری در بهبود رنک وبسایت ندارند.

اما دیجیتال مارکترها بر این عقیده‌اند که این تمام داستان نیست. محتوای حمایت شده، باز هم می‌تواند مفید باشد.

ترافیک ارگانیک

منظور از ترافیک ارگانیک همان ترافیکی است که به صورت طبیعی به سمت وبسایت سرازیر می‌شود. اما ترافیک ارگانیک چه ارتباطی با موضوع مورد بحث ما دارد؟

نکته‌ی کلیدی دقیقاً همین است. محتوای حمایت شده از جنس محتوا است. به همین دلیل از قابلیت‌های محتوا برخوردار است. این جمله بیانگر یک مفهوم است. در صورتی که محتوا از طرف خواننده ارزشمند به نظر برسد، امتیاز خوبی به وبسایت تعلق خواهد گرفت. محتوای ارزشمند نیز همواره حمایت گوگل را به همراه خواهد داشت. اما این فرایند چگونه اتفاق می‌افتد؟

محتوای حمایت شده ناب

در مقاله‌ی قبلی اندکی به چگونگی نگارش رپورتاژ آگهی پرداختیم و گفتیم که تیتر و لید خوب می‌تواند چه تأثیراتی بر جذب مخاطب داشته باشد. حال شرایطی را در نظر بگیرید که محتوایی جذاب نظر شما را به خود جلب کرده باشد. پس از مطالعه‌ی آن چه می‌کنید؟

اکثر افراد به دنبال جمع‌آوری اطلاعات بیشتر در مورد فرد یا شرکتی که محتوا را منتشر کرده‌است خواهند بود. بهترین مکان برای شناختن شما یا شرکتتان، بلاگ یا وبسایت است. پس در نهایت احتمال بازدید خوانندگان از وبسایت شما بالا خواهد رفت. این همان چیزی است که بسیاری از مارکترها به دنبال آن هستند.

با بازدید این خوانندگان از وبسایت شما، به صورت طبیعی ترافیک طبیعی یا ارگانیک بیشتری به سمت وبسایت شما سرازیر می‌شود. حال اگر در بلاگ یا وبسایت خود محتوای مناسب با پرسونای مخاطب خود داشته باشید، برخی از آنها را به مخاطبان همیشگی خود تبدیل خواهید کرد. چه موفقیتی از این بهتر؟

دایرکت

بازدید از طریق موتورهای جستجوگر تنها راه جذب ترافیک نیست. برخی از بازدیدکنندگان که با عنوان مخاطب یا مشتری وفادار نیز از آن‌ها نام برده می‌شود، به صورت مستقیم ( Direct ) وارد وبسایت می‌شوند. آنها به شما باور دارند. آنها می‌دانند اطلاعات و محصولاتی که شما در وبلاگ یا وبسایت خود قرار داده‌اید، همواره به کارشان خواهد آمد.

برندینگ

برندینگ و رپورتاژ آگهی

سؤال: چه ارتباطی بین مخاطب وفادار و محتوای حمایت شده برقرار است؟

پاسخ: برندینگ

برندینگ یکی از کارکردهای محتوای حمایت شده است که بواسطه‌ی آن مخاطبان وفادار شما به تدریج افزوده خواهند شد. این جنبه از کارکردهای رپورتاژ آگهی کمتر مورد توجه افراد قرار می‌گیرد. این کارکرد رپورتاژ را می‌توانیم در قالب سرمایه‌گذاری در نظر بگیریم. چرا که نتایج آن به مرور زمان پدیدار خواهد شد. دیجیتال مارکترها به خوبی می‌دانند که برندینگ چه آثاری در آینده‌ی یک کسب‌وکار دارد. به همین دلیل می‌توانیم بگوییم که در راستای برندینگ، انجام هر فعالیتی ارزشمند است.

به دلیل اهمیت مواردی که در این بخش مطرح شد، بار دیگر آن‌ها را با هم مرور خواهیم کرد. محتوای حمایت شده یا همان رپورتاژ آگهی می‌تواند:

  • ترافیک طبیعی ( Organic Traffic ) را افزایش دهد.
  • برخی از مخاطبان را به مخاطب وفادار تبدیل کند.
  • به شما در راستای فرایند برندینگ کمک کند.

 رپورتاژ آگهی در بین ابزارهای رایج دیجیتال مارکتینگ چه جایگاهی دارد؟

دیجیتال مارکترها این روزها از ابزارهای متنوعی به منظور تحقق اهداف خود استفاده می‌کنند. این ابزارها در قالب وفرمت‌های متنوعی وجود دارد که با توجه به استراتژی‌های خرد و کلان کسب‌وکار مورد استفاده قرار می‌گیرند. حال با توجه به آنچه در مورد رپورتاژ اگهی و دیجیتال مارکتینگ در این مقاله بررسی شد، قصد داریم تا جایگاه رپورتاژ را در بین سایر ابزارهای موجود بررسی کنیم.

به دلیل عدم آشنایی برخی افراد با ابزارهای رایج دیجیتال مارکتینگ، ابتدا این ابزارها را معرفی خواهیم کرد.

متداول‌ترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ

  • Case study: نوعی ابزار پژوهش است که شخص، گروه یا شرایط خاصی را به صورت جداگانه بررسی می‌کند.
  • White papers: گزارشی رسمی و معتبر است که موضوعی خاص را به خوانندگان گزارش می‌دهد.
  • E-book: کتاب الکترونیکی از انواع کتاب است که با توجه به ابزار دیجیتالی منتشر می‌شود.
  • Press release: نوعی خبر رسمی است که به روزنامه‌ها و پایگاه‌های خبری در مورد رویدادی اطلاعات می‌دهد.
  • E-newsletter: محتوایی خبری است که عموماً توسط کسب‌وکارها،‌ سازمان‌ها، سازمان‌های خیریه و گروه‌ها به صورت آنلاین منتشر می‌شود.
  • Blogging: وبلاگ نویسی روشی نسبتاً جدید است و به منظور آموزش مطالب در بستر اینترنت مورد استفاده قرار می‌گیرد است.
  • Webinar: وبینار به سمیناری گفته می‌شود که به صورت آنلاین در بستر اینترنت منتشر می‌شود.
  • Social content: محتوای مخصوص شبکه‌های اجتماعی به محتوایی گفته می‌شود که با توجه به ویژگی‌های شبکه‌ اجتماعی هدف، اختصاصی شده است.
  • In-person event: به رویداد‌هایی گفته می‌شود که توسط یک فرد و با نام خود فرد برگذار می‌شود.
  • Online article: مقالات آنلاین به مقالاتی گفته می‌شود که در بستر اینترنت منتشر می‌شوند.
  • Slideware: به محتوایی گفته می‌شود که توسط نرم‌افزارهای ارائه نظیر پاورپوینت و ... تولید می‌شود.
  • Product demo: دموی محصول به نمایشی از محصول اصلی گفته می‌شود که به روش‌های متنوعی انجام می‌شود.
  • Infographic: به محتوایی گفته می‌شود که با استفاده از محتوای متنی و گرافیکی مفهومی را منقل می‌کند.
  • Polling: به معنی رأی‌گیری است و به روش‌ّ‌های متنوعی در بستر اینترنت مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • Virtual /Online event: به رویدادهایی گفته می‌شود که به صورت آنلاین و مجازی بر بستر اینترنت انجام می‌شوند.
  • Community Management: مدیریت ارتباطات نوعی وظیفه است که برای حمایت برند در اذهان عمومی و در بستر شبکه‌های اجتماعی انجام می‌شود.
  • Advertorial: رپورتاژ آگهی نوعی محتوای حمایت شده‌است که به منظور انجام تبلیغات مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پرکاربردترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ

در تصویر بالا ابزارهای دیجیتال مارکتینگ به تفکیک میزان استفاده نمایش داده شده‌‌اند. این اطلاعات از ۳۰۰۰۰ کاربر آشنا با دیجیتال مارکتینگ در شبکه اجتماعی لینکدین جمع‌آوری شده است. در این تصویر چند نکته قابل تأمل است:

  1. همان طور که مشخص است، مطالعه موردی، کتاب الکترونیکی، گزارش رسمی و خبر رسمی در صدر قرار دارند. به نظر شما دلیل آن چیست؟
  2. در حدود نیمی از دیجیتال مارکترها از محتوای ویدئویی استفاده می‌کنند. علت چیست؟
  3. رپورتاژ آگهی و خبر رسمی از نظر بستر انتشار نزدیک به هم هستند ولی میزان استفاده از آن‌ها بسیار متفاوت است. به نظر شما علت این تفاوت در چیست؟

پاسخ پرسش اول: با دقت در جنس محتوای موجود در این ابزار، یک مورد در تمامی این ابزار مشترک است. این ۴ فرمت محتوایی اطلاعات دقیقی را به مخاطب ارائه می‌دهند. این روزها افراد به دنبال محتوایی با رفرنس دقیق هستند و از محتوای بی اساس بیزارند.

پاسخ پرسش دوم: با توجه به تغییر ذائقه‌ی کاربران از محتوای متنی به محتوای ویدئویی، دیجیتال مارکترها نیز سعی دارند تا بخش قابل توجهی از تولید محتوای خود را به محتوای ویدئویی اختصاص دهند. البته این نکته را نباید فراموش کرد که تولید محتوای ویدئویی نیازمند وجود زیرساخت‌هایی است.

پاسخ پرسش سوم: خبر رسمی و رپورتاژ آگهی از یک لحاظ به هم شباهت دارند. هردوی آنها در رسانه‌ها منتشر می‌شوند. محتوای تبلیغاتی رپورتاژ آگهی به راحتی توسط کاربران شناسایی می‌شود. به همین دلیل بسیاری از آن‌ها توسط کاربران مشاهده نمی‌شوند. اما خبر رسمی همانطور که پیشتر معرفی شد، خبری از کسب‌وکار را به مخاطبان مخابره می‌کند. اما نکته‌ی جالب توجه این است که رپورتاژ همچنان جزو ابزار‌های مورد استفاده قرار دارد.

حتما بخوانید:  من یک خبر هستم! پس مهم هستم و نیاز به مخابره شدن دارم

چرا با وجود خبر رسمی همچنان از رپورتاژ آگهی استفاده می‌شود؟

همانطور که گفته شد، رپورتاژ آگهی اثرات متفاوتی از خود به جای می‌گذارد. یکی از نتایجی که استفاده از رپورتاژ با خود به همراه دارد، برندینگ است. برخی از کسب‌وکارها صرفاً به دلیل ماندن در دید مخاطبان و معرفی خدمات خود از رپورتاژ استفاده می‌کنند. برخی از متخصصان برندینگ و تبلیغات بر این عقیده‌اند که یکی از کارکرد‌های تبلیغات همسان این است که مشتریان بالقوه و بالفعل کسب‌وکار، برند کسب‌وکار را فراموش نکنند. این جمله به نحوی مصداقی از ضرب‌المثل « از دل برود هر آنکه از دیده برفت » است.

از طرفی، حضور رپورتاژ آگهی در بین ابزارهای پرکاربرد دیجیتال مارکتینگ را می‌توان اینگونه نیز تفسیر کرد:

همانطور که در مقاله‌ی قبلی (رپورتاژ آگهی چیست؟) گفته شد، نگارش این آگهی نیازمند وجود مهارت است. بسیاری از اقراد به درستی نمی‌توانند محتوای مناسبی برای رپورتاژ تولید کنند. اما در طرف دیگر همچنان رپورتاژهایی موفقی وجود دارد که نظر بسیاری از مخاطبان را به خود جلب می‌کند و اصطلاحاً می‌فروشد.

رپورتاژ آگهی و دیجیتال مارکتینگ در آینده چه تغییراتی خواهند داشت؟

محتوای حمایت شده در گذر زمان توانست در روزنامه‌های چاپی، تلویزیون، رادیو و اینترنت جایگاهی برای خود بدست آورد. این محتوای مرموز به اشکال متفاوتی مخاطب خود را تحت تأثیر قرار داده‌ است. اما با رشد کوری بنری، ادبلاکرها ( Ad blocker ) و سایر ابزارهایی از این دست، رپورتاژ آگهی و دیجیتال مارکتینگ روابط جدی‌تر را آغاز کرده‌اند.

بر اساس آخرین تحقیقات انجام شده توسط کمپانی سیسکو، در حدود ۲ میلیارد کاربر اینترنت نیاز خود را از محتوای ویدئویی رفع خواهند نمود. این به معنی تماشای ۳ تریلیون دقیقه محتوای ویدئویی در ماه خواهد بود. با توجه به این پیش‌بینی‌ها به راحتی می‌توانیم به یک واقعیت پی ببریم:

اگر  رپورتاژ آگهی بخواهد به حیات خود ادامه دهد، باید تغییراتی بنیادی در قالب خود به وجود آورد.

این جمله به این معنی است که محتوای حمایت شده باید بخش اعظم محتوای خود را بر پایه‌ی محتوای ویدئویی تولید کند. اما این به معنی حذف کامل محتوای متنی نخواهد بود. محتوای متنی به عنوان بخش حذف نشدنی قالب‌های محتوایی، باز هم مورد استفاده قرار خواهد گرفت اما سهم آن به شدت کاهش می‌یابد.

رپورتاژ آگهی و دیجیتال مارکتینگ

رابطه‌ی رپورتاژ آگهی و دیجیتال مارکتینگ تنها محدود به لپ‌تاپ‌ها و کامپیوترها نیست. متخصصین دیجیتال مارکتینگ بر این عقده‌اند که با فراگیر شدن انواع تلفن‌های همراه هوشمند، بسیاری از ساختارها باید شکسته شوند. باید تغییراتی بنیادی در نحوه‌ی برقراری ارتباط با این ابزار‌ها فراهم شود.

بر اساس تحقیقات به عمل آمده توسط وبسایت Statista بیش از ۵۰ درصد از ترافیک وب در سال ۲۰۱۷ از طریق تلفن‌های همراه هوشمند حاصل شده است. در صورتی که محتوای حمایت شده بخواهد در بین ابزارهای مورد استفاده دیجیتال مارکتینگ قرار داشته باشد، باید محتوای خود را برای نمایش در این دستگاه‌های الکترونیکی آماده کند.

به عنوان آخرین مورد باید به نحوه‌ی ارائه محتوا اشاره کنم. درصورتی که به محتوای حمایت شده اعتقاد دارید، باید به این نکته توجه کنید که پرسونای مخاطبان با مرور زمان در حال تغییر است. این تغییر به این صورت است که مخاطبان از تبلیغ‌ها فراری خواهند بود. بر همین اساس پیشنهاد می‌شود تا در محتوای خود حتی نامی از برند خود نیز نبرید. همین که محتوایی ارزشمند توسط برند شما تولید شود بیشترین اثر را بر مخاطبان شما به جای خواهد گذاشت. اما چگونه باید از خدمات خود صحبت کنید؟

حتما بخوانید:  روابط عمومی استارتاپ ها

پرس ریلیز ( Press release )؛ جایگزینی مناسب برای محتوای رپورتاژ آگهی

همانطور که پیشتر ذکر شد، در پرس ریلیز خبری رسمی در مورد کسب‌وکار به مخاطبان مخابره می‌شود. شما می‌توانید برای معرفی خدمات و محصولات خود، با استفاده از اصول خبری، خبری در فرمت پرس ریلیز در رسانه‌ها منتشر کنید و کسب‌وکار خود را در صدر اخبار قرار دهید.

شاید از دید شما تفاوتی بین رپورتاژ و پرس ریلیز وجود نداشته باشد. اگر این چنین فکر می‌کنید همچنان به خواندن این مقاله ادامه دهید.

پرس ریلیز و رپورتاژ آگهی در نحوه‌ی نگارش تفاوت دارند. در پرس ریلیز به هیچ عنوان تبلیغ صورت نمی‌گیرد. در پرس ریلیز هدف مخابره‌ خبر است. به عنوان مثال:

« شرکت خودروسازی ایکس پس از ۱۴ ماه تحقیق و آزمایش توانست به دانش ساخت نسل جدید از سیستم‌های ترمز ABS دست یابد. این سیستم ترمز می‌تواند در کمتر از۲ ثانیه، خودرو را با هر سرعتی متوقف کند. »

همانطور که دیدید پرس ریلیز به صورت کاملاً نامحسوس سعی دارد دارد تا در راستای برندینگ گام بردارد. به همین دلیل این ابزار دیجیتال مارکتینگ توانسته است تا در بین بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ سال ۲۰۱۷ قرار بگیرد.

کلام آخر

همانطور که در بخش‌های مختلف این مقاله مشاهده کردید، رپورتاژ آگهی و دیجیتال مارکتینگ هم چنان فرصت‌های زیادی برای همکاری دارند. البته باید به این نکته نیز دقت داشت که این همکاری منوط به ایجاد تغییراتی در رپورتاژ آگهی است.

پرسونای مخاطب همچنان به عنوان مهمترین عامل موجود، تمامی تئوری‌ها و ابزارهای دیجیتال مارکتینگ را تحت تأثیر خود قرار داده‌ است. به همین دلیل، اگر جزو علاقه‌مندان به این حوزه هستید، پیشنهاد می‌شود تا تحقیقات و فعالیت‌های خود را از شناسایی پرسونای مخاطب شروع کنید. مطمئن باشید که پشیمان نخواهید شد.

 

 

منابع:

  • 1and1.com
  • relevance.com
  • socialmediatoday.com
  • en.ryte.com
  • advertise.com
  • tubularinsights.com
  • newsroom.cisco.com
  • b2bmarketingzone.com