اگر هیچ خبر و محتوایی از سوی شرکت و کسب و کار شما تولید و منتشر نمی شود، این بدان معنی است که شما از نظر رسانه ای یک کسب و کار مرده را مدیریت می کنید. حال اگر تصور کنیم که در ماه یک خبر از شما تولید و در رسانه ها ارائه می شود شما حداقل فعالیت را انجام می دهید. به همین ترتیب هر قدر که فعالیت رسانه ای و تولید محتوای کسب و کار شما بیشتر شود، یعنی روند احیای رسانه ای و برند سازی و کانتنت مارکتینگ در شرکت شما رو به رشد است. در این مقاله دلایل این امر توضیح داده شده است.

تعداد اخبار منتشر شده از یک شرکت برای روابط عمومی موفق به مسائل مختلفی از جمله میزان ارتباط آن شرکت با عموم، نوع محصولات و خدمات آن و یا سایز و عمر آن می توان اشاره کرد ولی می توان عدد ۴ را به دلایل مختلف، حداقلی از خبرسازی دانست که حتی شرکت های بسیار کوچک و استارتاپی هم باید آن را رعایت کنند.

دلیل انتخاب این عدد آن است که انتشار چهار خبر در ماه از فعالیت های مرتبط با یک کسب و کار از نظر معیارها و استانداردهای تولید و انتشار خبر رسمی یک معیار حداقلی است. اما برای تولید وانتشار خبر، پیش از هر چیز لازم است که اصول نگارش خبر و تولید محتوا براساس الگوهای اخبار رسمی به کار گرفته شود. برای این کار می توان با مراجعه به مقالاتی که در وبلاگ اخبار رسمی منتشر شده، برخی مهارت های اولیه را کسب کرد. از جمله این مقالات: استاندارد خبرنویسی برای شرکت ها در سایت اخبار رسمی، چند نکته مهم در نگارش خبر رسمی، چگونه یک خبر رسمی خوب تهیه کنیم . اما مبنای حداقلی انتشار ۴ خبر در ماه چیست؟ در این نوشتار به دلایلی اشاره خواهم کرد که تا حد امکان می تواند پاسخی برای این سوال باشد.

 

۱- چشم ها را دست کم نگیرید. اخبار شما به چشم می آید
تجربه ثابت کرده است چشم اندازی که پیش روی مخاطب قرار می گیرد همواره بر روی انتخاب هایش تاثیری مستقیم یا غیر مستقیم می گذارد بنابراین ترجیح دادم در اولین آیتم شما را به قیاس دو صفحه اختصاصی از 2 مشترک اخبار رسمی دعوت کنم.

 

 صفحه اول

اخباررسمی، انتشار چهار خبر در ماه برای روابط عمومی موثر

صفحه اختصاصی و پربار آژند سرویس در سایت اخبار رسمی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 احساس اولیه مخاطب از مشاهده این ۲ صفحه چیست؟ صفحه دوم پویایی و جنب و جوش و تحرک حس های مثبتی است که به طور ناخودآگاه به مخاطب مخابره می شود چرا که صفحه ای با میزان مطلوب خبر در مخاطب ایجاد تحرک و وسوسه دنبال کردن مطالب و اخبار را دارد و در راستای آن خواننده به محتوای صفحه اختصاصی یک شرکت و در نتیجه به کلیت فعالیت های وی اعتماد بیشتری خواهد کرد و به دنبال آن تاثیر مثبت تری بر جای خواهد ماند. 

 

۲- استمرار در گفتن و شنیدن اخبار

یک مثل معروف در بین برخی اهالی خبر وجود دارد و آن این است که برخی از رویدادها در جهان اتفاق می افتند که ممکن است حتی از افتادن یک برگ از درخت هم کم اهمیت تر باشد، اما با به کارگیری استانداردها و ویرایش های روز خبری و نگارشی، حتی می تواند به یک مطلب خبری قابل انتشار و انعکاس لازم را داد.  بنابراین نگران نباشید! همیشه راه و چاهی برای تولید یک محتوای استاندارد وجود دارد. برای شروع کار شاید بد نباشد که به سراغ 71 آیتم خبرساز تهیه شده توسط اخبار رسمی بروید و با کمک گرفتن از ایده ها و تلفیق آن با شرایط و رویدادهای مختلف کسب و کارتان نوشتن اخبارتان را استمرار ببخشید و این را بدانید که لزوما تمام مطالب خبری خوب دنیا قرار نیست مثل بمب صدا کند و در همه رسانه ها و خبرگزاری ها منعکس شود.

 

۳- خبرهای کهنه را فرموش نکنید و آنها را بازیابی کنید
برخی از خبرها  هستند که در گذر زمان کهنه شده  و ارزش خبری خود را از دست داده اند. اما می توان آن را احیا و به یک مطلب خوب خبری تبدیل و به عنوان محتوای تازه تولیدی از سوی شرکت منتشر کرد.  

به عنوان نمونه یک شرکتی محصولی را تولید کرده و در گذر زمان قابلیتی تازه یا  قطعه ای جدید به آن اضافه کرده است.  بدین صورت خبری که در گذشته منتشر شده  را با تلفیق فرآیند جدید در کنار هم قرار می دهیم و آز آن یک مطلب خوب خبری خلق می کنیم. یا یک مسوولی در سال گذشته قول و وعده ای داده و حال زمان تحقق آن فرا رسیده است  می توان در خصوص تحقق بخشیدن یا نبخشیدن آن مطلبی خبری تهیه کرد.

به عنوان نمونه چندی پیش روزنامه نگار شرق به سراغ وعده عملی نشده نمایشگاه دایمی و بین المللی باغ کتاب رفت که قرار بود در سال 83 و از سوی محمود احمدی نژاد شهرداری وقت عملی شود. اما هنوز پس از گذشت 10 سال چیزی بیشتر از یک ساختمان نیمه کاره در تپه های عباس آباد که قرار بود محل این نمایشگاه دائمی باشد باقی نمانده است.
همانطور که مشاهده می کنید خبرنگار با رفتن به سراغ یک موضوع خاک خورده 10 سال پیش توانست از آن یک گزارش خبری مناسب و خواندنی تهیه کند. حال شما می توانید بعد منفی قضیه را نگاه نکنید و از قول ها و صحبت هایی که در گذشته گفته شده  و عملیاتی هم شده است خبر تهیه کنید. 

 

۳- تکرار، باور پذیری را به همراه می آورد
برای همه ما پیش آمده  که مطلب یا خبری را بارها خوانده باشیم و  با این که  ابتدا به آن یقین نداشته و  باورش نکرده ایم، اما در زمان های مختلف آن مطلب در برابر چشمان ما قرار  می گیرد و مرحله به مرحله حس بی اعتمادی ما کنار می رود و به تدریج باور آن موضوع در ما پدید می آید. وقتی هرجا که می رویم صحبت از موضوعی که داغ است پیش می آید به مرور زمان حس باور پذیری در ما تقویت شده و بعد از مدتی به خودی خود آن را به عنوان یک واقعیت موجود می پذیریم.

تکرار نام سازمان و حوزه فعالیت شما هم در مباحث مختلف خبری همین موضوع را به دنبال دارد. شاید در ابتدا خوانندگان در خصوص مطلبی منتشر شده از سازمان/ موسسه/ شرکت شما از مرحله انکار به مرحله انفعال و سپس پذیرش می رسند و در نهایت بر برندینگ شما تاثیری مضاعف و حتی حیات بخش می بخشد.

 

۵- صبوری، رکنی اساسی برای دریافت بازخورد از تولید خبر و محتوا

با تمام این اوصاف، رسیدن به مرحله باور پذیری مطلق و تحقق یک پروسه برندینگ اصولی بر اساس تولید و انتشار محتوا، یک شبه حاصل نمی شود شما نمی توانید به یک باره نام شرکت و برند خود را  در بوق و کرنا کنید و از رسانه ها، منابع و مجراهای مختلف خبری گاه و بی گاه به گوش عموم برسانید. چرا که تکرار بی محتوا و بدون برنامه ریزی مطمئنا برای شما چیزی به جز ناکامی به همراه نمی آورد.

ضرب المثلی قدیمی و عبرت آموز است که می گوید رهرو آن است که آهسته و پیوسته رود! پس فراموش نکنید با برنامه ریزی درست و کمک گرفتن از تقویم رسانه ای اخبار رسمی و مراجعه به مقاله  چگونه یک شرکت می تواند به موتور تولید محتوا و خبر بدل شود؟ مراجعه  و با کمک گرفتن از آن و ایده یابی از آیتم های خبر ساز به تهیه اخبار کاربردی خود سمت و سویی تازه ببخشید.

شما هم همین امروز می توانید سازمان و یا شرکت خود را به موتور تولید خبر و محتوا تبدیل کنید و روابط عمومی و برندینگ خود را بهبود بخشید. پس دست به کار تولید، انتشار و توزیع اخبارتان شوید.

ثبت نام در اخبار رسمی