گزارش خبری ؛ همانند حرفهای ها بنویسیم
گزارش خبری ( Advertorial ) یا همان رپورتاژ آگهی یکی از روشهای مرسوم تبلیغات است. همانند سایر روشهای تبلیغاتی، گزارش خبری نیز دارای پیچیدگیهای مختص به خود است. بر همین اساس برای اثرگذاری هر چه بیشتر این روش، باید با سازوکار انجام آن به خوبی آشنا باشید. هدف ما در این مقاله، طرح ایدههایی کاربردی، برای نگارش یک رپورتاژ خبری خوب و تاثیرگذار است.
همانطور که در مقالات قبلی از سری مقالات آشنایی با رپورتاژ آگهی گفتیم، رپورتاژ آگهی یا گزارش خبری گونهای از تبلیغات در مورد محصولات و خدمات کسب و کار است. در صورتی که متن رپورتاژ مورد توجه مخاطبان قرار گیرد، رپورتاژ یا گزارش خبری مجدداً در سایتهای دیگری بازنشر میشود که این امر موجب افزایش بازدیدکنندگان جدید و در نهایت، افزایش ترافیک وبسایت خواهد شد.
از مزایای گزارش خبری نسبت به سایر روشهای تبلیغاتی میتوان به موارد زیر اشاره کرد
یکی از مزایای گزارش خبری نسبت به سایر روشهای تبلیغاتی سنتی، حضور همیشگی آن در سایت آگهیدهنده و تاثیرگذاری دائمی آن بر روی بازدیدکنندگان سایت است.
لازم به ذکر است، به دلیل اینکه رپورتاژ در قالب یک خبر در اختیار مخاطبان قرار میگیرد، نسبت به سایر متنهایی که به شکل کاملا تبلیغاتی تهیه میشوند، جذابتر خواهد بود.
از دیدگاه مخاطبان، گزارش خبری سرگرم کننده و آموزنده است، اما از دیدگاه صاحبان کسب و کار، گزارش خبری ابزاری قدرتمند برای سودآوری بیشتر کسب و کار است. در ادامه برخی از ویژگیهای مهم گزارش خبری که در مقالات قبلی مطرح شد را مرور خواهیم کرد:
- جلب اعتماد مخاطبان و اثربخشی بر روی آنان به دلیل خبری بودن محتوای رپورتاژ آگهی است
- رپورتاژ خبری بر خلاف سایر روشهای تبلیغاتی بهصورت همیشگی در سایت باقی میماند.
- خبر منتشر شده در جستجوهای گوگل نمایش داده خواهد شد که این امر در فرایند بهینهسازی برای موتور جستجو بسیار حائز اهمیت است..
- گزارش خبری اغلب در خبرگزاریهای معتبر و سایتهای خبری تخصصی پربازدید منتشر میشوند.
- هدایت مخاطبان به سایت سفارشدهنده تبلیغ از طریق هایپر لینک در متن گزارش خبری انجام میشود.
- معرفی صاحبان کسب و کار از طریق مصاحبه و نوشتن زندگینامه آنها یکی از سوژههای داغ گزارش خبری است.
- تبلیغات به روش رپورتاژ آگهی نسبت به سایر روشهای تبلیغاتی پربازدهتر و از نظر هزینه بهصرفهتر است.
بنابراین نحوه نگارش متن رپورتاژ خبری از اهمیت بالایی برخوردار است و نقشی مهم در موفقیت رپورتاژ آگهی بازی میکند. اما سوال اساسی در این مقاله این است که چگونه میتوان بهترین رپورتاژ آگهی را نوشت؟
چگونه رپورتاژ آگهی بنویسیم؟
برای آنکه بتوانید رپورتاژ آگهی کسب و کارتان را خودتان بنویسید، باید در وهله اول اجزای تشکیل دهنده یا همان ساختار متن رپورتاژ آگهی را به خوبی شناسایی کنید. در مقاله قبلی از سری مقالات آموزش رپورتاژ آگهی ( چگونه رپورتاژ آگهی بنویسیم )، به تفصیل در مورد ساختار متن گزارش خبری صحبت شد. در ادامه قصد داریم به صورت کاربردی برخی از اجزای تشکیل دهنده ساختار متن رپورتاژ آگهی را مورد بررسی قرار دهیم.
تیتر جذاب
در گزارش خبری، اولین عبارتی که مخاطب با آن مواجه خواهد شد، تیتر گزارش خبری خواهد بود. هر چقدر تیتر جذابتر باشد، خوانندگان نسبت به خواندن آن مطلب تمایل بیشتری خواهند داشت.
تیتر جذاب مانع از توقف خواننده میشود. شما هنگامی میتوانید تیتری جذاب بنویسید که هم به خوبی پرسونای مخاطب خود را بشناسید و هم بر آنچه قصد انتقال آن را دارید تسلط داشته باشید.
گذشته از این موارد، ۳ راهکار زیر توسط بسیاری از نویسندگان مورد استفاده قرار گرفته است و بازخوردی مثبت به همراه داشته است. شما نیز میتوانید از این ۳ راهکار در متن گزارش خبری خود استفاده کنید و نتایج حاصل را با هم مقایسه کنید.
- تیتر باید با محتوای مطلب مرتبط باشد.
- استفاده از کلمات جدید و خلاقانه در تیتر باعث جذب مخاطب خواهد شد.
- استفاده از کلمات پرسشی در تیتر باعث ایجاد حس کنجکاوی در مخاطب میشود و انگیزه لازم برای خواندن ادامه مطلب را در خوانندگان ایجاد میکند.
حتما بخوانید: رپورتاژ آگهی رایگان
لحن نوشتاری رپورتاژ خبری
پس از نگارش تیتر، باید بر روی لحن نوشتاری گزارش خبری تمرکز کنید. این لحن با توجه به پرسونای مخاطبان هدف و موضوع گزارش خبری انتخاب میشود. در اکثر موارد لحن رپورتاژ خبری به صورت بیطرفانه، ساده و شفاف است و از تعریف و تمجید محصولات به شکل مستقیم پرهیز میشود.
نوشتن زندگینامه صاحبان مشاغل
نگارش رپورتاژ آگهی با محوریت سبک زندگی و چالشهای صاحبان کسب و کار، میتواند برای مخاطبان جذاب باشد. زندگی این افراد از زمانی که ایده به ذهنشان خطور میکند تا شروع فیزیکی کار و ادامه آن، معمولاً پر از چالشهای مختلف است که برای مخاطبان و خوانندگان دارای جذابیتهای زیادی است.
محتوای گزارش خبری در قالب آموزشی تهیه شود
متن رپرتاژ نباید به صورت کامل تبلیغاتی باشد. متن باید به گونهای تنظیم شود که در مخاطب حس آگاهی بخشی و آموزش القا و خدمات یا محصولات یک برند مشخص به خوبی معرفی شود.
به عنوان مثال میتوانیم در گزارش خبری یکی از جدیدترین تکنولوژيهای روز و نحوه عملکرد آن را توضیح دهیم و در ادامه، از برند خودمان که به این تکنولوژی مجهز شده است نام ببریم.
بیان مشکلات مخاطب
صحبت کردن از برخی معضلات اجتماعی که برای مخاطبان حائز اهمیت است، میتواند حمایت مخاطبان از محتوای تولید شده را به همراه داشته باشد. در برخی مواقع ممکن است این تکنیک مخالفانی به همراه داشته باشد، اما همین موضعگیری و ابراز عقیده مخالف در گزارش خبری میتواند موجب موفقیت هر چه بیشتر آن شود. این تکنیک به طور کلی همانند یک شمشیر دو لبه است. در صورتی که هنوز تجربه چندانی در استفاده از این تکنیک ندارید توصیه میشود تا از این تکنیک استفاده نکنید.
استفاده از تصاویر در متن
جذابیت متن رپورتاژ آگهی بدون شک مهمترین عامل انگیزشی است که خواننده را برای خواندن ادامه متن مجاب میکند. استفاده از محتوای غیرمتنی یکی از روشهای رایج در زمینه افزایش جذابیت محتوا برای مخاطب است. علاوه بر این، متن رپورتاژ خبری باید از نظر ساختار ظاهری مرتب باشد. این کار علاوه بر اینکه خواندن متن را برای خواننده آسان میکند، مانع از خستگی او نیز میشود.
حتما بخوانید: رپورتاژ آگهی و دیجیتال مارکتینگ
عدم استفاده از لغات تخصصی در متن رپورتاژ خبری
باید سعی شود که محتوای گزارش به صورت عمومی نوشته شود و از به کار بردن بیش از حد لغات تخصصی خودداری شود. در صورتی که نویسنده نسبت به حرفهای که در مورد آن محتوای تبلیغات تولید میکند شناخت کاملی داشته باشد، محتوای مفیدتری تولید و در اختیار خوانندگان قرار میدهد. اما باید به این نکته نیز دقت کرد که محتوا را باید به گونهای نوشت که خوانندگان مختلف در فهم مطلب دچار مشکل نشوند. علاوه بر این باید توجه داشت که در برخی موارد، نگارش تخصصی رپورتاژ خبری به عنوان یک مزیت در نظر گرفته می شود. آیا میتوانید مثالی در این زمینه معرفی کنید؟
استفاده از فرهنگ سازمانی در محتوای رپورتاژ خبری
هر شرکت یا سازمانی دارای فرهنگ مختص به خود است. این فرهنگ برآیند روحیات و رفتار هر یک از کارمندان و برخورد متقابل آنها است. خواندن گزارش خبری با محوریت تفاوت فرهنگی شرکتهای مختلف میتواند برای مخاطبان دلچسب باشد. در مجموع برای خوانندگان مطلع شدن از رفتار سازمانی کارمندان شرکتهای مختلف و مقایسه آنها با هم جذاب خواهد بود.
حتما بخوانید: رپورتاژ آگهی و برندینگ
تولید محتوای ناب و عدم استفاده از متون تکراری
نویسندهی رپورتاژ خبری باید محتوای جدیدی تولید کند و از کپی کردن متن، اکیداً پرهیز کند. با استفاده از منابع موجود میتواند اطلاعاتی در مورد موضوع هدف خود کسب کند و متنی جدید تولید کند. مطالب کپی شده از نظر موتورهای جستجو ارزشی ندارند و به همین علت نادیده گرفته خواهند شد.
استفاده از روشهای تبلیغاتی غیر مستقیم
روشهای تبلیغاتی اینترنتی سنتی نظیر تبلیغات همسان که بهصورت مستقیم تبلیغ میکنند، برای مخاطبان دیگر چندان جذاب نیستند. به همین منظور انواع تبلیغات متنی که بهصورت غیر مستقیم ذهن خواننده را به خود درگیر میکنند، میتواند به عنوان یک راه جایگزین مورد استفاده قرا گیرد. به عنوان مثال میتوانیم به تولید محتوای سرگرمکننده و یا آموزشی اشاره کنیم. لازم به ذکر است که نویسنده باید همواره خود را در مقابل مخاطبان مسئول ببیند و از اعتماد آنها سوء استفاده نکند.
شناخت کامل مخاطب هدف
نویسنده باید قبل از نگارش متن گزارش خبری، مخاطب هدف و سایت منتشر کننده خبر خود را به خوبی بشناسد. شناخت مخاطبان و محل انتشار خبر در نگارش رپورتاژ آگهی بسیار مؤثر است. در مقالات قبلی از سری مقالات آشنایی با رپورتاژ آگهی به تفصیل در این مورد صحبت کردیم.
همواره نویسنده باید نسبت به این موضوع اگاه باشد که اگر بتواند خواننده را نسبت به خواندن محتوای خبری خود مجاب کند، میتواند مفاهیم مورد نظر خود را در مخاطب القا کند
انتخاب کلید واژهی مناسب در محتوای خبری
کلید واژهها در نوشتن متن گزاش خبری از اهمیت بالایی برخوردار هستند. کلید واژهها کلمات اساسی محتوای رپرتاژ هستند که نقش بسزایی در بهینه شدن محتوا برای موتورهای جستجو ایفا میکنند. نویسنده برای بهینه کردن متن خود میتواند از کلید واژه در تیترها و قسمتهای ابتدایی متن استفاده کند. در ادامه برخی از مهمترین نکاتی که در مورد استفاده از کلیدواژهها در گزارش خبری باید به آن توجه داشت به اختصار ذکر شده است:
- برای انتخاب کلید واژهها از کلماتی استفاده کنید که در موتورهای جستجوگر به میزان بیشتری جستجو میشوند.
- یکی دیگر از پارامترهای انتخاب کلید واژهها، توجه به بازار هدف و خدمات ارائه شده است.
- موتورهای جستجو به تعداد دفعات تکرار کلمات کلیدی استفاده شده در متن رپورتاژ توجه چندانی ندارند.
- کلید واژههایی که در تیتر بهکار گرفته میشوند باید در متن نیز استفاده شوند.
انتخاب محل مناسب برای انتشار رپورتاژ آگهی
بعد از این که محتوای مناسب رپورتاژ خبری تهیه شد، نوبت به انتشار آن میرسد. نحوه انتشار رپرتاژ بسیار مهم است؛ هر چقدر هم که یک رپرتاژ با محتوای خوب و تاثیرگذار و با رعایت نکات ذکر شده تهیه شود، در صورتی که انتشار آن به درستی انجام نشود نتیجهی قابل قبولی به همراه نخواهد داشت. به عنوان مثال، در صورتیکه موضوع رپرتاژ در مورد نوعی کالای دیجیتال باشد و در سایت تبلیغاتی لوازم بهداشتی منتشر شود، هیچگاه نمیتواند تاثیرگذاری بالایی بر روی مخاطبان داشته باشد.
برای انتشار رپورتاژ خبری بهتر است سایتهایی که از لحاظ موضوعی با متن گزارش خبری همخوانی دارند، انتخاب شوند. همچنین باید به این نکته نیز دقت شود که این سایتها از لحاظ بازدید و رتبه در جایگاه مناسبی قرار داشته باشند. هر چه اعتبار سایت بالاتر باشد، کاربران اعتماد بیشتری نسبت محصول یا خدمات برند تبلیغات شده پیدا خواهند کرد.
ارزیابی گزارش خبری
بعد از انتشار گزارش خبری، نتایج حاصل از آن باید مورد ارزیابی قرار بگیرد. بررسی نتایج رپورتاژ خبری بعد از انتشار آن بسیار مهم است. هنگامی که یک رپورتاژ آگهی در وبسایتها و پایگاههای خبری دیگر بازنشر پیدا کند، میتوانیم از این رپورتاژ، به عنوان یک رپورتاژ آگهی موفق نام ببریم. علت این امر نیز کاملاً واضح و مبرهن است. معمولاً محتوایی به صورت خودکار بازنشر پیدا میکند که دارای ارزش خبری باشد.
بررسی یک نمونه رپورتاژ آگهی
در بخشهای قبل به تفصیل در مورد اهمیت متن رپورتاژ آگهی و نکات کلیدی در نگارش آن صحبت کردیم. استفاده از این نکات کلیدی زمانی مؤثر خواهد بود که بتوانیم این نکات را در نمونه رپورتاژهای موفق شناسایی و بررسی کنیم. در ادامه با بررسی موردی یک رپورتاژ آگهی موفق آخرین گام را برای پاسخ به پرسش چگونه رپورتاژ آگهی بنویسیم برمیداریم.
با توجه به نمونههای ذکر شده در مقاله « ۱۱ نمونه رپورتاژ آگهی موفق » یک آگهی از میان این ۱۱ رپورتاژ آگهی انتخاب شد. با بررسی و دقت در نحوه نگارش محتوای این گزارش خبری، به نکاتی جذاب در مورد چگونگی نوشتن متن رپورتاژ آگهی پی میبریم:
- تیتر مقاله برای مخاطبان جذاب است و کاملاً با محتوای متن ارتباط دارد.
- با توجه به لحن نوشتاری متن، میتوان به سادگی و وضوح آن پی برد. سادگی و وضوح متن یکی از تکنیکهای نوشتن گزارش خبری است.
- همانطور که در متن مقاله مشاهده میکنید، تصویر یکی از محصولات شرکت در متن استفاده شده است که به مخاطب کمک میکند تا به آسانی با محتوا ارتباط برقرار کند.
- در متن گزارش خبری به تاریخچه شرکت بورگوارد اشاره شده است که میتواند برای مخاطبان جذاب باشد.
در صورتی که قصد دارید متن گزارش خبری کسبوکارتان را با دستان خود بنویسید، به شما پیشنهاد میکنیم تا نمونه رپورتاژ آگهی های بیشتری را بررسی کنید و نقاط قوت آنها را بیابید. برای شروع میتوانید ۱۰ نمونه رپورتاژ آگهی باقیمانده را با توجه به نکاتی که در این مقاله مطرح شد بررسی کنید.