بک لینک یا پیوند ورودی، به لینک یک سایت در سایت دیگر گفته می‌شود. در سئو و بهینه‌سازی موتورهای جستجو بک لینک نقش خوب و ارزنده‌ای دارد و گوگل برای آن ارزش قائل است. هنگامی‌که گوگل می‌بیند یک قسمت از محتوا برای یک کلمه‌ی کلیدی خاص لینک دریافت کرده است، متوجه می‌شود که این محتوا برای آن کلمه‌ی خاص خوب و مرتبط است. علاوه بر این الگوریتم‌های رتبه‌بندی گوگل از لینک‌ها برای تعیین رتبه‌ی صفحات بهره می‌گیرند. ۹۹.۲ درصد سایت‌هایی که در نتایج بالای جستجو هستند حداقل یک لینک خارجی از یک وب‌سایت خوب و باارزش داشته‌اند. جالب است بدانید بسیاری از نتایج صفحه‌ی اول موتورهای جستجو چندصد بک لینک دریافت کرده‌اند.

 

لینک‌ها به شما در افزایش ترافیک و در معرض دید قرار گرفتن کمک می‌کنند، اما ساخت بک لینک مانند چند سال گذشته آسان نیست. چرا؟ برای این‌که اولا شما باید از سایت‌های باکیفیت و مرتبط لینک دریافت کنید، ثانیا رقابت برای دریافت بک لینک خیلی بالا گرفته، به همین دلیل بک لینک ها باید از نظر گوگل موثرتر، مرتبط‌تر و باکیفیت‌تر باشند. تحقیقات نشان می‌دهد تنها ۱۱ درصد از سایت‌ها در جلب توجه گوگل نسبت به بک لینک های خود موفق عمل می‌کنند.

در ادامه ما توضیح می‌دهیم که چرا بسیاری از محتواها لینک دریافت نمی‌کنند.

 

۱) محتوای شما به اندازه‌ی کافی خوب نیست

 

اگر مردم به محتوای شما لینک نمی‌‎دهند و یا اگر تمام ایمیل‌هایی که برای دریافت بک‌لینک ارسال می‌کنید با شکست مواجه می‌شوند، بزرگ‌ترین دلیل می‌تواند این باشد که شما نوشته‌ی خوب و باکیفیتی ارائه نکرده‌اید تا دیگر سایت‌ها رغبت داشته باشند و به شما لینک دهند.

برای ایجاد محتوایی مناسب که قابل لینک‌گیری باشد، باید موضوعی را انتخاب کنید که محبوب و دارای پتانسیل لینک‌گیری باشد. همچنین مطلبی که تولید می‌کنید باید بهتر و باکیفیت‌تر از بقیه باشد.

بهتر است در ابتدا برای فهم محبوبیت یک موضوع و احاطه به موضوعات داغ موتورهای جستجو از گوگل ترند و Buzzsumo استفاده کنید. این ابزارها به شما کمک خواهند کرد تا موضوعات محبوب در حوزه‌های مختلف را شناسایی کنید.

برای نوشتن یک مطلب خوب و با کیفیت باید چند تاکتیک را مورد استفاده قرار دهید:

 

تاکتیک ۱: بروزرسانی

با استفاده از ابزار Buzzsumo شما می‌توانید تعداد به اشتراک‌گذاری شده‌ها و بک لینک‌های مطلب‌های مختلف در مورد یک موضوع را دیده و از تاریخ بروزرسانی آن‌ها آگاه شوید. همین به شما کمک می‌کند تا بهترین و بروزترین مطالب را ببینید و از آنها ایده بگیرید.

تاکتیک ۲: محتواهای طولانی بنویسید

اگر متوجه شدید که محتواهایی که بالاترین لینک‌ها را دریافت کرده‌اند، بروز هستند به طول و عمق آن‌ها توجه کنید. هنگامی‌که سایت‌‎های دیگر موضوع مدنظر شما را تحت پوشش قرار داده‌اند، تنها کاری که می‌توانید انجام دهید این است که به موضوع به صورت عمیق‌تری بپردازدید.

به عنوان مثال، هنگامی‌که دیدید پستی برای انجام کاری ۱۰ راهنمایی ارائه کرده، شما می‌توانید با ارائه‌ی 20 روش، همه‌ی لینک‌ها را به سمت خود جلب کنید.

تاکتیک ۳: از رویکردهای داده‌محور استفاده کنید

ارائه‌ی شفافیت به یک موضوع نیاز به بینش خاص در مورد آن موضوع دارد. به عنوان مثال، شما می‌توانید مطالب خود را گزینش کنید، سپس با ارائه‌ی نتایج، آمار و مطالعات موردی انجام شده در این حوزه شفافیت را به گفته‌های خود اضافه کنید. مردم زمانی‌که نتایج قابل استنادی را با آن‌ها به اشتراک می‌گذارید به شما اعتماد بیشتری خواهند داشت.

تاکتیک ۴: از گرافیک خوبی بهره بگیرید

احتمالا با اهمیت گرافیک در پست‌های خود آشنا هستید. آن‌ها محتوای شما را به بخش‌های مختلف تقسیم می‌کنند تا قابل خواندن شوند. این کار باعث افزایش به اشتراک‌گذاری‌ها خواهد شد. برای دریافت بک‌لینک‌ بیشتر می‌توانید در مورد پست‌هایی که بیشتر از بقیه به اشتراک گذاشته شده‌اند اینفوگرافیک درست کرده و آن را منتشر کنید.

 

۲) شما به اندازه‌ی کافی تلاش نمی‌کنید

 

یکی از مشکلات دیگری که ممکن است باعث عدم لینک‌گیری مطالب شما شود تلاش نکردن برای لینک‌گیری است. این سومین تاکتیک شما است که مراحل گفته شده در بالا را تکمیل می‌کند.

مرحله‌ی ۱: عناوینی که قابلیت لینک‌گیری بالایی دارند را بیابید.

مرحله‌ی ۲: محتوایی بهتر از محتواهای تولیدشده در آن حوزه تهیه کنید.

مرحله‌ی ۳: به تمام سایت‌هایی که به محتوای اصلی لینک داده‌اند دسترسی پیدا کنید و به دنبال بک‌لینک گیری از آن‌ها باشید.

 

۳) شما از وبلاگ‌های اشتباهی درخواست بک لینک دارید

 

گاهی ممکن است شما تمام مراحل گفته شده در بالا را به خوبی انجام دهید، اما باز هم نتوانید لینک دریافت کنید. در بسیاری از موارد این نتیجه‌‎گیری ضعیف ناشی از درخواست‌‌های اشتباه است. بنابراین برای هر وب‌سایتی که درخواست لینک ارسال می‌کنید، مطمئن شوید که شرایط زیر را دارا باشد:

در حوزه‌ی فعالیت شما باشد

  • چنین سایت‌هایی بیشتر احتمال دارد که به شما لینک دهند.
  • شما متقلب شناخته نخواهید شد و از مجازات گوگل در امان خواهید بود.

به موضوع شما علاقه داشته باشد

هر کسی دوست دارد که از باکیفیت‌ترین سایت‌‎ها لینک دریافت کند. از طرف دیگر ممکن است این سایت‌ها در حوزه‌ی فعالیتی شما نباشند؛ اما ممکن است به موضوع شما علاقه داشته باشند از این رو می‌توانید از آن‌ها نیز درخواست بک لینک‌ داشته باشید.

قبلا به محتواهای دیگران لینک داده است

معمولا شما از سایت‌هایی که قبلا به سایت‌های دیگر لینک‌ داده‌اند راحت‌تر می‌توانید لینک بگیرید. بنابراین ارسال درخواست به سایت‌هایی که قبلا به محتواهایی مشابه با محتوای شما لینک داده‌اند اغلب نتیجه‎‌بخش‌تر خواهد بود.

 

۴) روش شما برای درخواست لینک اشتباه است

 

در مراحل قبلی اشاره کردیم که با سه مرحله‌ی ساده می‌توانید لینک‌های زیادی دریافت کنید؛ اما برای این‌که حتما لینک دریافت کنید قبل از مرحله‌ی سوم سعی کنید با مدیران سایت مدنظرتان ارتباط و تعامل برقرار کنید تا حتما به درخواست شما پاسخ داده شود.

 

۵) ایمیل‌های درخواستی شما بی‌‌اثر هستند

 

اگر همه‌ی موارد گفته شده در بالا را به خوبی انجام می‌دهید، اما هنوز هم لینک‌های کافی دریافت نمی‌کنید احتمالا مشکل از ایمیل‌ها و درخواست شما است. ما قبلا در یک نوشته طریقه‌ی نوشتن ایمیل‌های اثرگذار را توصیف کرده‌ایم که می‌توانید برای خواندن آن اینجا کلیک کنید. پس از رفع این مشکلات مطمئنا میزان بک لینک های شما افزایش پیدا خواهد کرد.