هنر تولید محتوا و علم اندازهگیری
بسیاری از شرکتها معتقدند هزینههای مربوط به بازاریابی محتوا در سالهای آینده افزایش خواهد یافت. این افزایش به معنی محتوای بیشتر و استانداردهای مورد نیاز بالاتر برای موفقیت است. مطالب شما باید بین مخاطبانتان طنینانداز شود و نرخ تبدیل بالایی ارائه کند.
برندهای موفق نه تنها محتوایی جذاب و خلاقانه تولید میکنند، بلکه آن را تشریح کرده و سعی میکنند به بهترین شکل از آن بهره بگیرند. در این مطلب به تشریح ۴ مرحلهای میپردازیم که به برندها کمک میکند تا از ترکیب علم و هنر بهره گرفته و محتوای جذابی تولید کنند.
بین علم و هنر تعادل برقرار کنید
محتوای موفق به برقراری تعادل میان علم و هنر نیاز دارد. در بخش هنر، شما نیاز دارید از روانشناسی و خلاقیت برای توسعهی داستانهایی که مردم به آنها علاقهمندند استفاده کنید. در این بخش، شما نیاز دارید بر چگونگی انگیزهدهی به مردم با استفاده از تولید محتوا بپردازید. میبایست خارج از جعبه فکر کنید و درک بهتری از آنچه که مردم میخواهند داشته باشید.
در کنار هنر، شما نیاز به استفاده از علم برای موفقیت در بازاریابی محتوایی دارید. به عبارت سادهتر، بخش علمی بازاریابی محتوایی به معنی اندازهگیری پیشرفت و نتایج کار است که بدین وسیله متوجه خواهید شد چگونه محتوایی با بازدهی خوب تولید کنید.
هنر
ما انسانها تصور میکنیم که تصمیمات اغلب براساس منطق گرفته میشوند، اما این یک تصور اشتباه است. با این حال، روانشناسی و احساسات تاثیر بسیار زیادی بر رفتار خرید دارد. شرکتهایی که هنر توسعهی محتوا را درک میکنند، میدانند که چگونه مشتریان را شناسایی کنند و داستانی بسازند که مخاطبان به آن علاقهمند بوده و با آن تعامل کنند.
برندها از تکنیکهای بازاریابی مختلف برای ترویج محصولات خود استفاده میکنند؛ مانند شهرت یک فروشنده، حمل ونقل رایگان و ... . از همین رو، محتوا نیز باید به شیوهی خاصی مورد استفاده قرار گیرند. درک و اعمال این عوامل در محتوا باعث موفقیت آن خواهد شد.
علم
همانطور که تکنولوژی در حال توسعه است، برندها قادر هستند با دقت بیشتری به رفتار بازدیدکنندگان و موفقیت محتوایشان نظارت کنند. اندازهگیری بسته به هدف شما از تولید یک بخش خاص میتواند متفاوت باشد. به عنوان مثال، اگر محتوای طراحی شده برای کمک به افزایش تبدیلات باشد، بررسی نرخ تبدیل و نرخ bounce میتواند مفید باشد.
علاوه بر این، شما باید چند آمار کلیدی دیگر را نیز بررسی کنید، مانند:
- چه تعداد از کلمههای کلیدی پرجستجو در سایت شما وجود دارند
- رتبه و تعداد بکلینکها
- عملکرد محتوای شما در مقایسه با رقبایتان
از این رو، برای تولید محتوای موفق باید با محتوای جذاب به مخاطبان خود دسترسی پیدا کنید، سپس با با بهینهسازی محتوا آنها را برای خرید تشویق کنید. برای پیشرفت و بهبود هدفگیریها باید نتایج را اندازهگیری کنید.
در ادامه ۴ مرحلهی کلیدی مهم برای کمک به برقراری تعادل میان علم و هنر بازاریابی محتوایی را بیان میکنیم:
مخاطبان خود را به خوبی بشناسید(علم)
زمانی که شما مخاطبان خود را به خوبی میشناسید، دقیقا میدانید که در تلاش برای جذب کدام گروه هستید. میتوانید این گروه را به خوبی توصیف کنید و به صورت واضح بدانید در هر مرحله دقیقا دوست دارند چه چیزی ببینند.
ایجاد محتوایی که مخاطب با آن درگیر شود (هنر)
هنگامیکه مخاطبان خود را به خوبی شناختید، بعد از آن نیاز دارید محتوایی تولید کنید که این گروه از مردم خواهان آن هستند. مطالب شما باید به سوالهای مخاطبان پاسخ داده و برای مشکلات راه حل ارائه کنند. به عبارت دیگر، داستانی برای مخاطب بیان کنید که مشتاق شنیدن آن باشد.
محتوا باید انگیزهها و تمایلات مخاطبان را منعکس کرده و به گونهای طراحی شده باشد که مردم را به تعامل و ایجاد ارتباط با برند مورد نظر تشویق نماید.
محتوای خود را بهینهسازی کنید؛ تصاویر، ویدیوها و متن(علم و هنر)
حدود ۵۵ درصد از ترافیک وبسایتها از طریق موتورهای جستجو فراهم شده و افزایش ترافیک به معنی افزایش درآمد بالقوه برای برندهاست. قبل از اینکه محتوای خود را به صورت آنلاین منتشر کنید آن را برای موتورهای جستجو بهینهسازی کنید. بهینهسازی به این معناست که کلمات کلیدی جستجو شده توسط کاربران آنلاین را بیابید و سپس از آنها بهره گرفته و محتوایی با سئوی مناسب تولید کنید تا مشتریان بالقوه، شما را از طریق موتورهای جستجو بیابند.
با اینکه بسیاری از افراد فکر میکنند شبکههای اجتماعی بیشترین بازدهی را برای برند آنها دارد، اما بازاریابی موتورهای جستجو بهترین رتبه را در بازگشت سرمایه به خود اختصاص داده است.
همچنین شما باید یک طرح توزیعی مناسب داشته باشید، در واقع توزیع محتوا و رساندن آن به دست مخاطبان هدفتان به اندازهی تولید محتوایی باارزش و ارزشمند است.
میزان موفقیت محتوایتان را اندازهگیری کنید(علم)
پس از اینکه محتوای تان را منتشر کردید، میتوانید از زوایای مختلف آن را مورد بررسی قرار دهید و معیارهای مختلف را در مورد آن بسنجید. به عنوان مثال، میتوانید گوگل آنالیتیکس را نصب کنید و ببینید از زمان انتشار محتوا تاکنون چه اتفاقاتی رخ داده است. محتواهایی که بیشترین بازدید و یا تعامل را داشتهاند بیابید و بررسی کنید تا متوجه شوید به چه دلیلی این محتوا بیشترین نتایج را دریافت کرده است.