نکاتی که قبل از شروع به کار در بخش روابط عمومی یک شرکت باید بدانید
روابط عمومی از آن دسته کارهاست که هم ساده است و هم سخت. با این وجود، از نظر افرادی که در بطن کار قرار نداشتهاند، تا حدودی مبهم به نظر میرسد. نداشتن آگاهی کافی در این زمینه ممکن است شما را از مسیر موفقیت دور کند.
روابط عمومی برای کسبوکارها بسیار ارزشمند است، چون از آن به عنوان رسانهی اکتسابی یاد میشود، یعنی رسانههایی که مطالب شما را بدون این که پولی از شما بگیرند به اشتراک میگذارند و درباره شما اطلاع رسانی میکنند. هرکسی به دنبال دیده شدن هدفمند در رسانههاست، این کار با ایجاد یک ایدهی خلاق و جلب توجه اعضای رسانهها برای پوشش خبری، امکانپذیر خواهد بود. در نتیجه به سادگی صاحب یک رسانه شده و اعتماد خبرنگاران و تولیدکنندگان خبر را نیز جلب خواهید کرد، که به صورت بالقوه در کسب نتایج شما در آینده تأثیرگذار خواهد بود. این کار در تقابل با رسانههای پرداختی است که با عنوان تبلیغات میتوان از آنها یاد کرد.
یک تصور اشتباه دربارهی روابط عمومی این است که روابط عمومی تنها برای فروش به کار گرفته میشود و یک منبع تضمین درآمد است. اما اینگونه نیست. درواقع، ارزش روابط عمومی خیلی بیشتر از اینهاست. برنامهریزی دقیق و راهاندازی موفقیتآمیز روابط عمومی یک سرمایهگذاری بلندمدت نتیجهبخش برای برند شما خواهد بود. البته در این مسیر میبایست صبر پیشه کنید.
در اینجا به چهار نکته اشاره میکنیم که در شکلگیری کمپین روابط عمومی به شما کمک خواهد کرد:
روابط عمومی به دیده شدن هر چه بیشتر برند شما کمک خواهد کرد
شما برای اینکه بتوانید کسبوکار موفقی داشته باشید، نیاز به دستیابی به مشتریهای بالقوه و فروش دارید. بهترین و باصرفهترین راهکاری که میتواند در این زمینه همراه کسبوکارها باشد روابط عمومی و پوششهای رسانهای است. اما این نکتهی مهم را میبایست مدنظر داشته باشید، اگرچه پوشش خبری مناسب که با تلاشهای روابط عمومی تولید میشود، میتواند تأثیر مثبت سودآوری داشته باشد، اما این بدین معنی نیست که به سادگی میتوان این کار را انجام داد. تنها افزایش قابلیت مشاهده و دیده شدن منجر به فروش نمیشود، بلکه شما باید با تاثیرگذاری و ارزشمند بودن سطح آگاهی از برند را افزایش دهید.
عوامل موثر دیگر را فراموش نکنید
همانطور که در متن بالا به آن اشاره شد، روابط عمومی یک مکانیزم اثربخش برای حرکت به سمت موفقیت برند شماست، اما تنها گزینه نیست. برای مثال اگر شما یک محصول جدید روانهی بازار کردهاید، قطعاً روابط عمومی میتواند مردم را از وجود چنین محصولی آگاه کند. اما اگر شما یک استراتژی توزیع مناسب در محل نداشته باشید، مشتریان بالقوهی شما به راحتی به آن دسترسی نخواهند داشت و این بیتوجهی، تمام زحمات حاصل از فعالیتهای روابط عمومی شما را از بین خواهد برد. درواقع اگر شما یک استراتژی بازاریابی فروش مناسب پیاده نکنید، اثرات استراتژی روابط عمومی را نیز کم خواهید کرد. این دو استراتژی رابطهی مستقیمی باهم دارند.
تسلیم نشوید و تا رسیدن به هدف، استراتژیهای مختلف را امتحان کنید
اگر شما کمپین روابط عمومی خود را با یک سری اهداف خاص راهاندازی کردهاید، اما نتیجه مطلوب خود را نمیگیرید، برای مثال پوشش خبریای که در نظر داشتید، انتظارات شما را برآورده نمیکند، بهتر است که استراتژی خود را تا جایی که به نتیجهی مطلوب برسید تغییر دهید. اما دقت کنید که از مسیر اهداف اصلی خود دور نشوید، روی اهداف تمرکز کنید اما سعی داشته باشید برای اینکه حتما به نتایج دلخواه خود برسید از استراتژیهای صحیح و به صرفه استفاده کنید.
مشتاق باشید و هدفمند عمل کنید
همهی ما انسانها فکر میکنیم که بچهی ما، زیباترین، باهوشترین و خاصترین کودک دنیاست و مطمئناً همین حس را در رابطه با محصول خود داریم. اما بهتر است که این موضوع را در ذهن خود کنترل کنیم؛ چرا که ممکن است همه با این موضوع موافق نباشند. اشکالی ندارد. حتی بهترین برندها نیز مخالفان خود را دارند. داستان شما ممکن است از دید برخی افراد شنیدنی و جالب باشد اما برخی نیز احساس ناخوشایندی نسبت به آن داشته باشند. داشتن انتظارات بالا از برندتان تا حدی خوب است، اما بدون استراتژی درست و وسیلهی درست، رسیدن به این انتظارات غیرممکن خواهد بود.
به یاد داشته باشید، اگر کمپین روابط عمومی خود را با ذهنی باز، اهداف شفاف و انتظارات واقعبینانه آغاز کنید، موفقیتتان تضمین شده است.
روابط عمومی یک سازمان یکی از رکن های اساسی می باشد که توجه به تقویت آن می تواند راه چند ساله به سرعت طی شود.
مطلب بسیار مفیدی بود