در روابط عمومی معمولا زمان زیادی برای پیاده‌سازی برنامه‌ریزی‌ها صرف می‌شود تا کسب و کار ها به کمک آن‌ها بتوانند به صورت موثری با مشتریان ارتباط برقرار کنند. اما سوال اینجاست که آیا همین میزان زمان برای ارزیابی معیارهای خود کسب و کار نیز باید صرف شود؟ در ادامه مهم‌ترین معیارهایی که هر کسب و کار برای دستیابی به بیشترین درآمد و موفقیت به آن‌ها نیاز دارد را با هم بررسی می‌کنیم:

 

۱) حاشیه‌ی سود

 

هر شرکتی برای امرار معاش خود و اعضای تیمی که در این زمینه فعالیت دارند نیاز به یک پشتوانه‌ی مالی دارد که مدیریت صحیح حاشیه‌ی سود منجر به دستیابی به این هدف می‌شود. در ادامه نکاتی که برای مدیریت صحیح حاشیه‌ی سود باید مد نظر قرار گیرند را با هم بررسی می‌کنیم:

۱) بر اساس معیارهای آژانس روابط عمومی مرجع گورو ریک گولد (guru Rick Gould) در ابتدای هر کسب و کار حاشیه‌ی سود در حدود ۲۰٪ در نظر گرفته می‌شود.

 

۲) مجموع هزینه‌های لازم برای تامین نیروی انسانی مورد نیاز باید ۵۰ الی ۵۵ درصد از درآمد خالص باشد.

۳) مجموع هزینه‌های مورد نیاز برای پرداخت اجاره نباید بیش‌ از ۶ الی ۸ درصد از درآمد خالص باشد.

۴) میزان درآمد باقی‌مانده‌ای که می‌تواند صرف هزینه‌های دیگر شود از طریق معادله‌ی زیر محاسبه می‌شود:

 

 ( هزینه‌ی نیروی انسانی + هزینه‌ی اجاره + سود) _ درآمد کل = میزان درآمد باقی‌مانده برای هزینه‌های دیگر

 

اگر رویه‌ی فوق به درستی طی شود، در صورت تخصیص هزینه‌ای بیش از حد مجاز برای تامین نیروی انسانی، اجاره و سایر هزینه‌ها به سرعت متوجه مشکلات ناشی از حاشیه‌ی سود خواهید شد و به این نتیجه می‌رسید که درآمد کنونی نمی‌تواند شما را به اهدافتان برساند. اما افرادی که هزینه‌ی این سه حوزه را تحت کنترل خود دارند می‌توانند به راحتی به مدیریت حاشیه‌ی سود برای دست‌یابی به هدف خود بپردازند. مدیریت صحیح حاشیه‌ی سود یکی از مهمترین نکاتی است که برای سر پا نگه داشتن کسب و کارها باید مورد توجه قرار گیرد.

 

۲) درآمد به ازای هر مشتری

 

اگر قصد دارید سلامت کسب و کار خود را در معرض خطر قرار دهید کافیست در هر حوزه‌ای بیش از ۲۰٪ از درآمد خالص خود را هزینه کنید. همه دوست دارند مشتریان جدیدی داشته باشند، اما نباید برای آن بیش از اندازه هزینه کنند.

هیچ کس نمی‌تواند تضمین کند که هر یک از مشتریان فعلی به مشتریان دائمی کسب و کار تبدیل خواهند شد. اما حقیقت این است که تک تک مشتریان جدید می‌توانند تبدیل به منبعی برای کسب درآمد شرکت شما شوند.

بنابراین برای برقراری تعادل در قسمت‌های مختلف کسب و کار خود باید تعدا مشتریان و رشد هر بخش را تحت کنترل قرار دهید. باید همواره سعی کنید میزان رشد آن‌ها از ۱۰ الی ۱۵ درصد کمتر نشود و هزینه‌ای که برای این موارد در نظر می‌گیرید هم معقول و منطقی باشد.

 

۳) مشتریان فعلی

 

هر چند پیدا کردن مشتری جدید می‌تواند برای کسب و کارها هیجان‌انگیز و سرگرم‌کننده باشد. اما به یاد داشته باشید که هم‌اکنون کسب و کار شما از مشتریان فعلی خود امرار معاش می‌کند.

برای داشتن یک کسب و کار موفق همواره سعی کنید بر روی بهبود کسب و کار خود و جذب مشتریان جدید کار کنید اما این نکته را فراموش نکنید که ارزش فعلی کسب و کار شما وابسته به مشتریان فعلی شما هست. بنابراین در سیستم فعلی کسب و کار مشتریان حرف اول را می‌زنند، پس باید تاکتیک‌های کسب و کار خود را به گونه‌ای تعیین کنید که در کنار جذب مشتری جدید به فکر حفظ مشتریان قبلی خود نیز باشید.