مارکتینگ یا همان بازاریابی (البته بگوییم بازارسازی بهتر است اما ما از همان واژه مرسوم استفاده می‌کنیم) یکی از کلیدی‌ترین و مهمترین بخش‌ها در هر سازمان و شرکت است. بدون اغراق باید گفت که بازاریابی قلب تپنده یک شرکت است. فعالیت‌های این بخش از زمان شکل‌گیری ایده برای تبدیل به کسب و کار شروع شده و تا بخش آخر که همان اجرا و کنترل است ادامه دارد. این روند همواره در حال تکرار و از سرگیری است.

تمام روندهای داخل مجموعه مارکتینگ انرژی و هزینه زیادی را متحمل مجموعه‌ها می‌کند. به همین دلیل در زمان رکود و مشکلات اقتصادی مدیران مجموعه شروع به کسر بودجه این بخش کرده تا بتوانند به حیات سازمان خود جان تازه‌ای ببخشند. اما اکثریت قریب به اتفاق شرکت‌ها از این بی‌خبرند که اگر از بودجه مارکتینگ بکاهند به بدنه کاری شرکت خود ضربه زده و عملکرد قلب بدنه سازمان را تضعیف می‌کنند. همین کار باعث خواهد شد عملکرد کلی کسب‌و‌کارتان به مشکلات عمده‌ای روبه‌رو شود.

بهتر است بجای کاهش بودجه مارکتینگ به فکر هدفمندی و استفاده بهینه از منابعی باشید که در اختیار این بخش است. با بهینه سازی روندها و استفاده هوشمندانه از آنها خواهید توانست عملکرد کلی شرکت در زمان‌های سخت و رکود اقصادی را پیش برده و بهبود ببخشید.

یکی از کارهای مهم بازاریابی خبرسازی و اطلاع‌رسانی از داخل مجموعه به بیرون است. این کار باعث ارتباط نزدیک مجموعه با مخاطب و جلب توجه مشتریان بالقوه به فعالیت‌های سازمان خواهد شد. این کار به شما کمک می‌کند افرادی که ممکن است به محصول یا خدمت شما نیاز داشته باشند را پیدا کرده و علاقه‌مند به کسب‌و‌کار خود کنید تا بتوانید از آنها مشتری وفادار بسازید.

معمولا برای خبرسازی و انتشار اخبار راهکارهای مختلفی وجود دارند. شما می‌توانید اخبار و نوشته‌های خود را از طریق رپورتاژ آگهی، شبکه‌های اجتماعی و خبر رسمی به بیرون بفرستید و انتشار دهید.

 

نه به شبکه‌های اجتماعی

معمولا شبکه‌های اجتماعی بدلیل کاربرد عمومی که دارند نمی‌توانند بستری مناسب برای انتشار اخبار و نوشته‌های رسمی شرکت‌ها باشند. البته امروزه بدلیل فراگیری این شبکه‌ها و اقبال عمومی که پیدا کرده‌اند، شرکت‌ها برای ارتباط با مخاطبان خود از این کانال‌ها هم استفاده کرده و پیام‌های خود را منتشر می‌کنند. اما این کانال، کانال اصلی برای انتشار اخبار شرکت نخواهد بود چون بازخورد گسترده نسبت به موضوعی که قصد دارید از آن بدست بیارید را کسب نخواهید کرد.

 

نه به تبلیغات

مردم دید مشکوکانه‌ای نسبت به تبلیغات پیدا کرده‌اند، چرا که می‌دانند برای داشتن جایگاه تبلیغاتی پول پرداخت شده است، بدون حتی نیم نگاهی به کیفیت آن شرکت و یا محصول پیشنهادی. همچنین حجم زیاد تبلیغاتی که ما هر روزه در معرض آنها قرار می‌گیریم باعث شده توجه به آنها به شدت کاهش یابد. همین مسئله باعث شده اثربخشی تبلیغات به شدت کاهش بیابد. این مسئله را هم باید ذکر کنیم که تبلیغات هزینه‌های زیادی را متوجه مجموعه خواهد کرد، اما با مواردی که گفته شد نمی‌توان بازخورد و اثربخشی خوبی از آن دریافت کرد.

 

بیشتر بخوانید: به رسانه‌ها به جای تبلیغ، خبر بدهید.

 

آری به خبر رسمی

خبر رسمی به خبری گفته می‌شود که با ایده درست و هدفمند تولید شده، تمام استانداردهای خبری در آن رعایت شده و قابلیت انتشار در رسانه‌های کشور را دارد. در واقع نوشتن خبر و انتشار آن در رسانه‌های جمعی می‌تواند بیشترین بازخورد و ارتباط با مشتریان را برقرار کند. چون شما در رسانه‌های خبری با طیف وسیعی از خوانندگان و مخاطبان از هر طبقه اجتماعی و کلاس کاری روبه رو هستید.

البته برای انجام این کار با مشکلات و چالش‌های بزرگی روبه‌رو خواهید بود. از یک طرف ارتباط با خبرنگاران برای تهیه خبر کار دشواری خواهد بود، از طرف دیگر ارتباط با رسانه‌ها روند زمان‌بری خواهد بود.

برای رفع این مشکل می‌توان از یک راهکار کاربردی استفاده کرد. این کار را به یک نیوزوایر بسپرید. در واقع یک نیوزوایر و یا رابط رسمی خبر کار تهیه، تولید و توزیع خبر را به سرعت و با هزینه کم انجام می‌دهد.

 

بیشتر بخوانید: ۷۱ سوژه خبرساز

 

خبری که از سوی یک نیوزوایر معتبر و رسمی به دست رسانه‌ها می‌رسد، خبری است که با اصول حرفه‌ای تنظیم و نوشته شده که ارزش‌های خبری در آن رعایت شده است. در این حالت خبر ارسالی برای رسانه‌ها به عنوان یک خبر معتبر و تایید شده، اقبال عمومی برای جلب توجه اهالی رسانه را کسب می‌کند.

با این کار می‌توانید کار اطلاع‌رسانی و خبررسانی که قرار بود با استفاده از تبلیغات انجام دهید را در سطح گسترده‌تر انجام داده و حداقل 60 درصد از هزینه‌های آن بکاهید. با این کار خواهید توانست هزینه‌های بازاریابی خود را به‌صورت چشمگیری کم کرده و اثربخشی آن را بالا ببرید.

 

چرا اخبار رسمی؟

اخبار رسمی به عنوان یک نیوز وایر تازه نفس، تواسته پل ارتباطی موثری شود که راه بزرگی را در ایران آغاز کرده است. در راستای همین امکان تاکنون اخبار بسیاری از شرکت‌های ایرانی از طریق اخبار رسمی در رسانه‌های معتبر داخلی و خارجی همچون رویترز، یاهو، بلومبرگ، مارکت واچ، خبرگزاری‌های رسمی، روزنامه‌ها، سایت‌های خبری و… منتشر شده است.

اما این تمام ماجرا نیست. در اخبار رسمی، امکان پایش و مانیتورینگ شبکه‌های اجتماعی (مانند اینستاگرام، توئیتر، فیس بوک و گوگل پلاس و..) هم وجود دارد. اخبار رسمی تنها سامانه‌ای است که این قابلیت را به کاربران ارائه می‌دهد. اگر رویایی دارید همین امروز شروع کنید