تغییر و تحولات معطوف به بازاریابی محتوا در سال 2017
هرسال دنیای دیجیتال تغییر تحولات بسیاری را رقم میزند که این تغییرات نوین صنایع مختلف را تحت تاثیر قرار میدهد. در همین راستا در چند سال اخیر علم بازاریابی پیشرفتهای چشمگیری داشته که سهم بزرگی از این پیشرفتها معطوف به بازاریابی دیجیتال و تکنیکهای آن بود. طبق پیش بینیها در سال پیشِ رو (2017) بازاریابی محتوا به یکی از مهمترین ابزارهای بازاریابی تبدیل شده و چالشی بزرگ برای تمام کسبوکارهایی که بدنبال پیشرفت سریع شرکت و برندسازی بوجود خواهد آورد.
با نگاهی سطحی بر فعالیتهای بازاریابی شرکتهای بزرگ به خصوص کسبوکارهای دانش بنیان، میتوان دید که سهم چشمگیری از بودجه بازاریابی خود را صرف بازاریابی محتوا میکنند پس جای شکی نیست که در سال آینده تعداد شرکتهایی که از تکنیک بازاریابی محتوا استفاده میکنند بالاتر خواهد رفت.
در ادامه به 5 مورد از تحولات و راهکارهای بازاریابی محتوا در سال 2017 که پیش بینی شده اشاره میکنیم
1. استقبال از محتوای ویدئویی
امروزه طرفداران گوشیهای هوشمند و شبکههای اجتماعی کمتر علاقه به تماشای تلویزیون ندارند. چون برنامههای تلویزیون از پیش تولید شده و محدود هستند، در حالی که با پیشرفت فناوری و دنیای وب، تنها لازم است که به اینترنت دسترسی داشته باشید تا هرگونه ویدیویی از هر چیزی را به راحتی تماشا کنید.
افرادی که از تلویزیونهای سنتی به ویدئوهای اینترنتی روی آوردهاند مشخصا دیگر توجه خاصی به تبلیغات تلویزیونی و در کل سنتی ندارند و تنها راه جذب آنها از طریق همین اینترنت و به زبانی دیگر بازایابی محتوای دیجیتال است. اشتیاق این افراد به ویدئوهای آنلاین نشان داده که ساخت محتوای ویدئویی و انتشار آن در بازار هدف میتواند بازخورد بسیار بالایی را در برداشته باشد. زیرا آمارها نشان میدهد که مصرف کنندگان اعتماد بیشتری به یک ویدئو دارند تا به تصاویر تبلیغاتی.
2. همگام سازی حرفهای با دستگاههای هوشمند (تبلت-موبایل)
با پیش بینیهای انجام گرفته در مورد افزایش استفاده از دستگاههای هوشمند در چند سال اخیر، انتظار میرود که بیش از 75 درصد کاربران آنلاین از طریق این قبیل دستگاهها به اینترنت متصل شوند. همینطور پیشبینی میشود که میانگین زمانی استفاده هر کاربر اینترنتی از دستگاههای هوشمند در روز 3 ساعت باشد. با این حال هنوز اکثریت تراکنش های مالی به دلایل امنیتی از طریق دسکتاپها صورت میگیرد، اما دیگر تمامی متخصصان بازاریابی دیجیتال میدانند که مشتریها در دل گوشیهای هوشمند خود بدنبال محتوا میگردند. پس در نظر داشته باشید اگر وب سایت کسبوکار شما هنوز با پلتفرمهای دستگاهشهای هوشمند همگام سازی نشده است، در سال 2017، دیگر جای پیشرفتی برای خود در دنیای دیجیتال نخواهید داشت.
3. بودجهای کافی برای بازاریابی محتوای خود تعیین کنید
همانطور که در اول مطلب اشاره کردیم در یکی دو سال خیر شرکتهای بزرگ، بودجه قابل توجهی را در اختیار بخش بازاریابی شرکت قرار خواهند داد که سهم زیادی از این بودجه به تکنیک بازاریابی محتوا تعلق دارد و مطمئنا در سال آینده بودجه در نظرگرفته شده این شرکتها برای بازاریابی محتوا افزایش خواهد یافت. زیرا هر متخصص بازاریابی دیجیتالی که از تکنیک بازاریابی محتوا به درستی استفاده کرده باشد از اهمیت بسیار آن برای جلب مشتری و کسب اعتبار خبر دارد. نکتهی دیگر این است که شرکتهای موفق بودجه خود را صرفا برای انتشار محتوا و رساندن آن به دست مخاطبین خرج نکردهاند. شاید ایجاد محتوا پرهزینه تر و وقتگیر تر از انتشار محتوا باشد اما مهمترین اصل بازاریابی محتوا خود محتوا است. محتوا باید اصیل، گیرا، شکیل و نو باشد تا مشتری را جلب خود کند. محتوایی که صرفا از جمعآوری چند تکه مطلب از بلاگهای گوناگون تهیه شود بازده بالایی نخواهد داشت. پس بیش از همه به فکر ایجاد محتوا باشید.
4. سناریو طراحی کنید
متخصصان حرفهای بازاریابی دیجیتال به این نتیجه رسیدهاند که فعالیتهای بازاریابی نیاز بسیاری به یک زمان بندی مشخص و قوانین و قاعدههای خاصی دارد. بازاریابی محتوا باید بر پایهی علم و دانشی باشد که با شناسایی مخاطبان و تجزیه تحلیل رفتار آنها بدست بیاید. از این رو متخصصان بازاریابی محتوا برای فعالیت های خود سناریو های دقیقی ترتیب میدهند.
برای مثال مخاطبان چگونه محتوایی را میخواهند؟ با چه ترفندهایی میتوان مخاطبان را از طریق محتوا به سوی برند جذب کرد؟ چه ساعاتی از روز و شب و یا چه روزهایی از هفته برای انتشار محتوا بهترین زمان است؟ چه تعداد محتوایی باید در هفته ایجاد و منتشر گردد؟ تمامی این سوال ها نیاز به جواب دارد تا یک سناریوی بسیار دقیق برای فعالیت های بازاریابی محتوا ترتیب داد.
5. هوش مصنوعی
در اواسط سال 2016 چند متخصص بازاریابی دیجیتال تحقیقات بسیاری در حوزه هوش مصنوعی و بکارگیری آن در ایجاد محتوا کردند. و انتظار میرود در آیندهای نزدیک، شاید هم حتی سال در سال آینده، با برنامههایی روبهرو شویم که با دقت نیازهای مشتریان را متوجه شوند و نسبت به اطلاعات آنها محتوا تولید کنند.