پیرامون عبارت رپورتاژ آگهی ( Advertorial ) و این‌که رپورتاژ آگهی چیست بحث‌های بسیاری وجود دارد. رپورتاژ آگهی نوعی تبلیغ است که در فرمت مقاله نگارش می‌شود. عبارت Advertorial ریشه در دو کلمه‌‌ي Advertisement و editorial دارد. واژه‌نامه‌ی وبستر سال ۱۹۴۶ را به عنوان تاریخ تولد این عبارت دانسته است.

در این مقاله از مجموعه‌ی مقالاتی که به منظور آشنایی و آموزش رپورتاژ آگهی تدارک دیده شده است، قصد داریم تا زیر و بم این ابزار مهم و کاربردی را برای تمامی فعالان حوزه‌ی کسب‌وکار و متخصصین حوزه‌ی بازاریابی تشریح کنیم. در این مقاله موارد زیر مورد بررسی قرار خواهد گرفت:

  • رپورتاژ آگهی چیست ؟
  • چرا رپورتاژ آگهی مهم است؟
  • چگونه رپورتاژ آگهی بنویسیم؟
  • نکات تکمیلی در نگارش رپورتاژ آگهی

رپورتاژ آگهی چیست ؟

رپورتاژ آگهی از انواع تبلیغات همسان ( Native ) است که در قالب یک گزارش خبری نگارش می‌شود و به همین دلیل، اصول و قواعدی در ساختار خود دارد. اولین بار در سال ۱۹۴۶، رپورتاژ آگهی در نشریات مورد استفاده قرار گرفت و  با استقبال شدید کسب‌وکارها مواجه شده بود.

دانستن عمر این نوع نگارش خبری، بیانگر یک نکته است. رپورتاژ آگهی چندان پیر و فرسوده نیست. این سبک نگارش متون تبلیغاتی، همچنان توسط متخصص این حوزه در حال رشد و توسعه است. به همین دلیل اگر به دنبال روشی برای دیده‌ شدن هر چه بیشتر کسب‌وکار خود هستید، پیشنهاد می‌کنم این مقاله را تا انتها مطالعه کنید و با چیستی و چرایی آن بیشتر آشنا شوید. علاوه بر این شما در این مقاله می‌توانید با نحوه نگارش این ابزار نیرومند بیشتر آشنا شوید.

 

چرا رپورتاژ آگهی مهم است؟

اهمیت رپورتاژ آگهی

طبیعتاً صدها بار عبارت رپورتاژ آگهی به گوش شما رسیده ‌است. پیش از پرداختن به دلایل اهمیت آن، باید به خوبی بدانیم که چرا تا این اندازه برای بسیاری از کسب‌وکار‌ها دارای ارزش و اهمیت است. برخی از کسب‌وکارهای موفق، به طور مداوم و همیشگی، از این ابزار استفاده می‌کنند. برای تفسیر علت استفاده این کسب‌وکارها از رپورتاژ آگهی با ما همراه باشید.

چرا؟

چون تغییر قیافه داده است. همانطور که بر همگی واضح و مبرهن است، بسیاری از بازدیدکنندگان، از دیدن تبلیغات محض به شدت بیزارند. اگر کمی بخواهیم با هم روراست باشیم، بر حقیقت این نکته تفاهم داریم که حجم تبلیغاتی که این روزها در اطراف خود و خصوصاً در فضای مجازی مشاهده می‌کنیم، سرسآم آور است. به همین دلیل بسیاری از بازدیدکنندگان به راحتی جذب تیترهای جذاب و خلاقانه‌ی تبلیغاتی نخواهند شد.

به عنوان مثال کدام یک از عبارات زیر در نظر شما جالب به نظر می‌‌رسد:

اول: به پرفروش‌ترین سایت لوازم جانبی موبایل سر بزنید.

دوم: در هنگام خرید لوازم جانبی موبایل به چه نکاتی باید دقت کرد؟

دومین عبارتی که ملاحظه می‌کنید، مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است. بسیاری از افرادی که به عنوان یک مشتری بالقوه در فضای مجازی در گشت‌وگذارند، به دنبال یادگیری هستند و از کسب اطلاعات جدید استقبال می‌کنند. اما گزینه‌‌ی اول معمولاً سرنوشت مشخصی دارد. بسیاری از بازدیدکنندگان بر این عقیده‌اند که این نیز همانند سایر آگهی‌هایی که در وبسایت‌های متفاوت منتشر می‌شود، صرفاً به دلیل جذب مشتری بیشتر است.

بسیاری از کارشناسان حوزه‌ی تبلیغات بر این عقیده‌اند که هنگامی می‌توان یک تبلیغ را موفق خواند که بتواند با مخاطب خود داد‌و‌ستد کند. مخاطب هنگامی از جانب کسب‌وکار چیزی دریافت کند بیشتر تحت تأثیر قرار می‌گیرد. تحت تأثیر قرار دادن مشتری آن چیزی است که ما به دنبالش هستیم.

داده مساوی ستاده

اما این پایان ماجرا نیست. بسیاری از کسب‌وکارها خصوصاً آن‌هایی که برندی در حوزه‌‌ی کاری خود تبدیل شده‌اند، بسیار دوست دارند تا در قبال هر هزینه‌ای که در راستای فعالیت‌های تبلیغاتی خود انجام می‌دهند، چیزی از مشتریان خود دریافت کنند. در اکثر مواقع هدف آنها دریافت لید است. لید اولین نقطه‌ای است که به واسطه‌ی آن کسب‌وکارها می‌توانند با مشتریان احتمالی خود ارتباط برقرار کنند.

البته به این نکته نیز باید دقت داشت که این دسته از لیدها به این دلیل لید به حساب می‌آیند چون به کسب‌وکار شما علاقه نشان داده‌اند. آنها با دیدن آگهی رپورتاژ شما، چراغ سبز اولیه را برای شروع همکاری و خرید محصول یا خدماتتان، روشن کرده‌اند. چه فرصتی بهتر از این؟

اما

معمولاً محتوای تبلیغاتی توسط خود کسب‌وکارها آماده می‌شود. بسیاری از آن‌ها پس از نگارش هنوز برای انتشار در رسانه‌ها مناسب نیستند. در این شرایط، این محتوا بهتر است توسط آژانس‌ها و خبرگذاری‌هایی که رپورتاژ را منتشر می‌کنند، ویرایش شود. توصیه می‌شود این ویرایش توسط افراد باتجربه و متخصص انجام شود تا در حد امکان از بار تبلیغاتی آن کم شود.

به چه دلیل؟

به این دلیل که تاکنون جواب داده ‌است. به این دلیل که مخاطبان به خوانندن یک مقاله، علاقه‌ی بیشتری نشان داده‌اند تا یک آگهی تبلیغاتی. در سال ۲۰۰۷، تحقیقی توسط Reader's Digest در مورد همین موضوع تدوین و اجرا شد. در این تحقیق، ادراک مشتریان نسبت به آگهی تبلیغاتی و رپورتاژ آگهی مورد بررسی قرار گرفت.

نتایج تحقیق Reader's Digest در مورد تفاوت بین آگهی تبلیغاتی و رپورتاژ آگهی

در این تحقیق، دو نوع متن آماده شد. هر دو متن به صورت کامل واضح و روشن بود و در متن‌‌ها هیچ ابهامی مشاهده نمی‌شد. اما اولین متن در قالب رپورتاژ و دومین متن در قالب آگهی تبلیغاتی سنتی به افرادی که تحت آزمون قرارگرفته بودند ارائه شد.

تبلیغات و رپورتاژ آگهی

هر دو متن هدف یکسانی داشتند. هدف آنها فروش یک جایگزین نمک، با عنوان آدولف بود. نتایج حاصل عبارت بود از:

  • متنی که به صورت یک مقاله -رپورتاژ آگهی- نوشته شده بود، توانست ۸۱٪ بیشتر از متنی که به صورت آگهی تبلیغاتی نوشته شده بود بفروشد.
  • Reader's Digest نتیجه‌گیری کرد که تمایل خواننده‌ها برای خواندن یک رپورتاژ ۵۰۰ برابر یک آگهی تبلیغاتی است.

 

نحوه ی نگارش رپورتاژ آگهی

برای اینکه اینکه بتوانید با نحوه‌ی نگارش رپورتاژ آگهی آشنا شوید لازم است تا ۳ مورد را مد نظر قرار دهید. این ۳ مورد زیربنای کار است. به بیانی دیگر به عنوان چراغ راه است و بهتر است در طول مسیر نگارش، همواره در کنارتان باشد.

  1. ارزش آفرینی

محتوا باید مرتبط و برای خواننده با ارزش باشد. همیشه سعی کنید تا خود را به جای خواننده بگذارید و بپرسید: « خواننده با خواندن این محتوا کدام چالش یا نیازش را حل می‌کند.»

جالب است بدانید که حل این نیاز با فروش محصول رابطه‌ مستقیم دارد. هر چه در راستای پاسخ دادن به سؤالات و حل مشکلات خواننده و مخاطب خود بهتر عمل کنید، شانس فروش محصولاتی که قصد معرفی آن را دارید را افزایش خواهید داد.

  1. حفظ فرمت نوشتاری

همانطور که می‌دانید، رسانه‌های و پایگاه‌های خبری دارای قاعده و اصول نگارشی خاص خود هستند. به همین دلیل می‌توان این چنین نیز نتیجه‌گیری کرد که، فرمت نوشتاری مورد استفاده توسط این رسانه‌ها با گذر زمان موجب بروز عادت در مخاطبان  آن‌ها شده ‌است. بنابراین اگر رپورتاژ آگهی شما فرمت نوشتاری رسانه‌ای که در آن منتشر می‌شود را حفظ نکند، بدون شک اعتماد خوانندگان را به راحتی از دست خواهد داد.

 

حتما بخوانید:   اصول نگارش مقاله آنلاین – بخش اول: چگونه مقالاتی مخاطب پسند بنویسیم؟

 

راهنما: همانند خبرنگاران بنویسید

رپورتاژ باید بر اساس اصول و فرمت نگارشی خبری نگارش شود. لحن خبری به مخاطب اعتماد و اطمینان می‌دهد. این دقیقاً همان چیزی است که ما به عنوان یک کسب‌وکار به دنبال آن هستیم. اگر چیزی از خبرنگاری و نگارش مطبوعاتی نمی‌دانید کارتان کمی سخت می‌شود، اما جایی برای نگرانی وجود ندارد. کافیست برای شروع موارد زیر را در نظر داشته باشید:

  • در متون خبری توصیه می‌شود به جای استفاده از فعل «‌می‌باشد» از فعل « است» استفاده کنید.
  • خبر باید در قالب سوم شخص نگارش شود. به همین دلیل از بکار بردن افعال در صیغه‌های اول شخص و دوم شخص بپرهیزید.

مثال:

درست: در متون خبری باید خبر در قالب سوم شخص نگارش شود.

نادرست: در متون خبری باید خبر را در قالب سوم شخص نگارش کنیم.

  • نقل قول‌ها باید در درون گیومه قرار بگیرند. در ضمن، در نقل قول‌ها می‌توانید اصول بالا را نادیده بگیرید. اما باز هم توصیه می‌کنیم تا در صورت امکان از صیغه‌های سوم شخص استفاده شود.
  1. اکنون وقت شکار است

نحوه ی نگارش رپورتاژ آگهی

طبیعتاً وقتی از رپورتاژ آگهی استفاده می‌کنید به دنبال خلق، بهبود و یا تغییر رفتار یا عملی در خواننده هستید. به همین دلیل علاوه بر رعایت تمامی نکاتی که پیشتر در متن ذکر شد، بایستی با استفاده از تکنیک‌‌های مناسب، ارتباطی بین برند خود و محتوا برقرار کنید.

بدون استفاده از یک استراتژی مناسب و شفاف، صرفاً محتوایی تولید می‌کنید که به کسب‌وکار شما کمکی نمی‌‌کند. از طرفی، در صورتی که در محتوای تولید شده به خوبی بتوانید کسب‌وکار خود را معرفی کنید، احتمال دریافت لید را بالا می‌برید. همانطور که می‌دانید، لید نقطه‌ی شروع تعامل با مخاطبان و مشتریان احتمالی کسب‌وکار شما است. پس چه بهتر که با تدوین یک استراتژی شفاف و نگارش محتوایی جذاب، با یک تیر دو نشان بزنید.

چگونه رپورتاژ آگهی بنویسیم؟

پیش از اینکه به اصول و نکات مهم بپردازیم، پیشنهاد می‌کنم تا کمی در اهداف خود بیشتر دقت کنید. آیا تا اینجا به خوبی توانستید با این ابزار ارتباط برقرار کنید؟ آیا قوانین و خط قرمز‌های آن را به خوبی به ذهن سپرده‌اید؟

اگر هنوز مطمئن نیستید، می‌توانید بخش قبلی این مقاله بار دیگر با دقت بیشتری بخوانید یا در موتورهای جستجوگر بیشتر در این مورد مطالعه کنید. پیش از نگارش رپورتاژ آگهی بهتر است به خوبی بدانید که چه می‌خواهید؟

شفافیت هدف کمک می‌‌کند رپورتاژ به صورت متمرکزتری عمل کند و عملکرد بهتری در زمینه‌ای که مد نظر شماست به نمایش بگذارد. چه بسیار رپورتاژ‌هایی که با شکست مواجه شدند و نتوانستند اهدف نویسندگان خود را محقق کنند.

رپورتاژ آگهی در شکل‌ها و اندازه‌های متنوعی ارائه می‌شود.

  • برخی از آنها در قالب یک راهنما هستند
  • برخی به صورت ویدئو یا مقالات چاپ شده تدوین می‌شوند.
  • برخی در یک صفحه و برخی در ۶ صفحه نگارش می‌شوند.

چگونه رپورتاژ آگهی بنویسیم؟

اما فارغ از فرمت یا رسانه‌ای که در آن منتشر می‌شوند، اکثریت آنها در حال نقل یک داستان هستند. به همین دلیل، بسیاری از افراد فرقی بین یک پست وبلاگی و یک رپورتاژ قائل نمی‌شوند.

از این لحظه به بعد دقت خود را دو چندان کنید و سعی کنید برای هر گزینه دو تا مثال برای خود ذکر کنید. با یادگیری نکات زیر می‌توانید رپورتاژی بنویسید که می‌تواند بفروشد.

  1. بررسی محل انتشار

پرسش اصلی: رپورتاژ شما در کجا قرار است منتشر شود؟ کاتالوگ، مجله، روزنامه یا یک وبسایت

پیش از نگارش به خوبی سبک و لحن‌متن‌هایی که پیش از این منتشر می‌شدند را بررسی کنید و به خوبی جزئیات آن را تجزیه و تحلیل کنید. برای شروع ۲ مورد زیر می‌تواند گزینه‌ی خوبی باشد:

  • قوانین و دستورالعمل‌های صفحه‌آرایی نظیر چینش، تایپوگرافی و ستون‌ها
  • قوانین و دستورالعمل‌های نگارشی نظیر سرتیتر‌، میان‌تیتر و لید

و اما مهمتر از همه‌ی این موارد، پرسونای مخاطب است. پرسونای مخاطب بزرگترین راهنمای شما در نحوه و چگونگی نگارش محتوا است. پرسونای مخاطب به شما می‌گوید که از چه فرمت محتوایی در محتوای خود استفاده کنید تا بیشترین بازخورد را از سمت مخاطب داشته باشد.

 

  1. بررسی تیترها

تیتر رپورتاژ آگهی

برای بررسی تیترها باید به دو مورد دقت داشته باشید:

  • مکانی که برای انتشار محتوا انتخاب کرده‌اید چه استاندارد‌هایی برای تیترها در نظر گرفته‌است؟
  • پرسونای مخاطب

معمولاً تیترها به چند شکل نگارش می‌شوند. ۲ مورد آن‌ را در ادامه ذکر خواهم کرد و باقی را به شما می‌سپارم. در صورتی که به کمک بیشتری احتیاج داشتید می‌توانید از طریق بخش نظرات این پست با من در ارتباط باشید.

نوع اول تیترها اصطلاحاً به صورت دو تکه نگارش می‌شوند. به عنوان مثال می‌توانیم بنویسیم « ورزش؛ بهترین راه برای پیشگیری از چاقی»

در نوع دوم تیترها خبری از گسستگی نیست و کل کلمات در قالب یک جمله نگارش می‌شوند. به عنوان مثال می‌توانیم بنویسم: « بهترین راه برای پیشگیری از چاقی، ورزش است »

اینکه کدام شیوه نگارش تیتر را انتخاب کنیم به عوامل متعددی باز می‌گردد که مهمترین آن پرسونای مخاطب است. پرسونای مخاطب معمولاً ثابت و بدون تغییر باقی نمی‌ماند. علاوه بر این، در هنگام انتخاب شیوه‌ی نگارش تیتر بهتر است تا به محتوای تیتر نیز دقت کنید. برخی کلمات در فرمت پیوسته ظاهر زیبا و جذاب‌تری دارند و برخی در فرمت گسسته. فراموش نکنید که فرمت‌های دیگری نیز برای نگارش تیتر وجود دارد.

  1. بررسی لید

بررسی لید در نگارش رپورتاژ آگهی

چند جمله‌ی آغازین رپورتاژ آگهی معمولاً مهمترین بخش آن هستند. در صورتی که بهترین رپورتاژ‌ها دارای لید مناسبی نباشند، شانسی برای موفقیت نخواهند داشت. به همین دلیل بر روی نگارش لید باید بیشتر تمرکز داشت. اما برای نوشتن یک لید مناسب چه باید کرد؟

برای شروع پیشنهاد می‌کنم تا لید چندین مقاله یا آگهی را با دقت بخوانید و موشکافانه آن را بررسی کنید. دقت کنید که نویسنده از چه روشی برای جذب خواننده استفاده کرده ‌است. هدف جلب نظر خواننده و تحریک او برای خواندن بخش بعدی متن آگهی است.

برای بررسی لید مقالات می‌توانید از موارد زیر را نیز بررسی کنید:

  • آیا نویسنده با معرفی یک شخصیت لید را شروع کرده است؟
  • آیا لید شامل بررسی موضوعی به صورت عمیق است یا به صورت سطحی؟
  • آیا لید مکانی را توصیف می‌کند؟
  • آیا لید بر روی حس خاصی تمرکز کرده‌است: بینایی، لامسه یا شنوایی؟
  • آیا لید شامل جملات کوتاه و مؤثر است یا جملات بلند به همراه جزئیات؟

 

حتما بخوانید:   اصول نگارش مقاله آنلاین – بخش ۲: ده اصل بهینه سازی مقاله برای موتورهای جستجو

 

  1. بررسی بدنه‌ی اصلی متن

همانند لید، بدنه‌ی اصلی آگهی نیز دارای سبک‌های نگارشی خاص خود است. در برخی از انتشارات، متن به صورت پیوسته و منظم نگارش می‌شود و این درحالیست که برخی دیگر به صورت منقطع و تکه تکه.

برخی از انتشارات از زبانی رسمی و پیچیده برای انتقال مفاهیم استفاده می‌کنند و برخی دیگر از زبانی ساده و قابل فهم استفاده می‌کنند. شاید در این لحظه این پرسش برای شما مطرح شود که علت این همه تفاوت در چیست؟

من باز هم از همان پاسخ قبلی استفاده می‌کنم:

پرسونای مخاطب
  • آیا رفتار و علایق یک استاد دانشگاه همانند یک دانشجوی سال دوم هنر است؟
  • آیا هر دوی آن‌ها از یک ادبیات لذت می‌برند؟
  • آیا هردوی آن‌‌ها به دنبال خواندن یک نوع محتوا هستند؟

طبیعتاً پاسخ منفی است. با در نظر گرفتن پرسونای مخاطب به خوبی می‌توانید از پس این مورد نیز بر آیید.

  1. بررسی مخاطب

به دلیل اهمیت مخاطب لازم دیدم که این مورد را به صورت مجزا بررسی کنم. این قسمت را با یک پرسش بنیادین شروع می‌کنیم:

مخاطبان شما چه کسانی هستند؟!

مهمتر از آن:‌ مخاطبان شما چه می‌خواهند؟

مخاطب در رپورتاژ آگهی

برای آنکه بتوانید به نیاز مخاطبان خود پی ببرید می‌توانید از راه‌کارهای زیر استفاده کنید:

  • از مجله، روزنامه یا وبسایتی که قصد انتشار آگهی رپورتاژ در آن را دارید درخواست کنید تا اطلاعات دموگرافی ‌( سن، جنسیت، محل زندگی و ... ) خوانندگانش را در اختیار شما قرار دهد. در صورت همکاری سعی کنید اطلاعاتی مربوط به میزان موفقیت فرمت‌های مختلف محتوا را نیز دریافت کنید.
  • در صورتی که قصد دارید آگهی خود را در یک وبسایت منتشر کنید، سعی کنید در زیر برخی از پست‌ها، نظر خوانندگان را بررسی کنید.
  • از یک یا دو ویراستار در مورد شخصیت خوانندگان سؤال کنید.
  • در صورت نیاز با برخی از خوانندگان از طریق ایمیل نامه‌نگاری کنید.

 

  1. داستان سرایی کنید

برای اینکه بتوانید به خوبی از پس این کار برآیید، توصیه می‌شود تا خود را همانند یک ژورنالیست ببینید. وقایع را یادداشت کنید و نقل قول‌ها را در نظر بگیرید و در موقع نیاز از آن استفاده کنید.

شخصیتی را معرفی کنید. زندگی‌اش را برای خوانندگان توصیف کنید. مشکل پیش آمده برای او را برای خوانندگان بازگو کنید. البته فراموش نکنید که یک داستان جذاب دارای فراز و نشیب‌های خاص خود است. این فراز و نشیب‌‌هاست که خواندن داستان را جذاب می‌‌کند.

 

  1. مشکل خواننده را شناسایی کنید

هنگامی خوانندگان مجذوب محتوای شما خواهند شد که بتوانند رنج و مشکل خود را در آن ببینند. این بخش کاملاً به تجربه‌ی شما مربوط می‌شود. خدماتی که قصد معرفی آن را دارید چه مشکلی را حل می‌کند؟ با دانستن پاسخ این سؤال می‌توانید احساسات مخاطب را تحت تأثیر قرار دهید.

 

  1. در نمایش مشکل بزرگنمایی کنید

به نظرم بهتر است این مورد را در یک مثال توضیح دهم. به همین دلیل نظر شما را به یک داستان جلب می‌کنم:

« فرید پس از دو سالی که تحت عنوان کارشناس فروش در شرکت جدیدش مشغول فعالیت بود توانست نظر مدیران خود را جلب کند و ترفیع بگیرد. او اکنون از مدیران شرکت خود به حساب می‌آید. اما فرید ناگهان متوجه شد که مبتلا به نوعی خاص از سرطان شده‌ است.»

همانطور که می‌بینید با استفاده از تکنیک‌های فضاسازی می‌توان خوانندگان را درگیر محتوا کرد. وقتی خواننده با محتوا عجین شود به راحتی می‌توانید او را به هر سمتی که می‌خواهید هدایت کنید.

 

حتما بخوانید:   اصول نگارش مقاله آنلاین - بخش سوم: ۹ روش برای مقابله با سارقان محتوا در اینترنت

 

  1. یک دشمن معرفی کنید

چه کسی عامل اصلی پیدایش مشکل برای خوانندگان شما است؟ در برخی موارد استفاده از این تکنیک می‌‌تواند برای همراه کردن خوانندگان بسیار مفید باشد. برای موفقیت در این تکنیک تنها باید به گونه‌‌ای دشمن را انتخاب کنید که خوانندگان برای متنفر شدن از او آماده باشند. به این ترتیب به راحتی به حرف‌های شما گوش خواهند داد.

چه افراد یا چه چیزهایی را می‌توان به عنوان یک دشمن معرفی کرد؟

برای انتخاب سوژه‌ی مناسب باید محتاطانه عمل کنید. در برخی موارد معرفی دشمن می‌تواند به ضرر شما تمام شود. اما نگران نباشید. گزینه‌های زیر می‌تواند ایده‌های خوبی برای معرفی دشمن در اختیارتان قرار دهد:

  • دولت ( البته این مورد معمولاً توصیه نمی‌شود ولی به عنوان یکی از گزینه‌های با استعداد می‌توان روی آن همواره حساب کرد)
  • یک برند بزرگ. برخی از برندهای کوچکتر با تخریب برندهای بزرگ به عنوان شخصی که همواره در مورد نحوه‌ی تولید محصولاتش اطلاعات غلطی به مشتریان می‌دهد، سعی دارند خود را به عنوان شرکتی صادق و متعهد به مشتریان معرفی کنند.
  • همسایه. گاهی اوقات ایده‌های خلاقانه‌ی این چنینی می‌تواند توجه خوانندگان را به خود جلب کند. مثلاً یک همسایه که با آزار و اذیتش، آرامش آخر هفته شما را به هم ریخته است.

         10. معرفی راهکار

رپورتاژ آگهی کارکردهای گوناگونی دارد که یکی از مهمترین آنها ارائه راهکار است. در صورتی که در مراحل قبلی توانسته باشید به خوبی مشکل و معضل را برای خواننده به تصویر کشیده و او را با خود همراه کنید، راهکار ارائه شده توسط شما به راحتی مورد پسند او قرار خواهد گرفت.

راهکارها معمولاً خدمات و محصولات شما خواهد بود که با استفاده از آن‌ّ‌ها مشکلات خوانندگان رفع می‌شود. در این بخش باید ضربه‌ی نهایی را هر چه محکم‌تر بکوبید. به خوانندگان بگویید که خدمات یا محصولات شما چگونه بیش از آن‌ چه می‌پردازند به آنها خدمت خواهد کرد.

 

           11. سند معتبری برای اثبات ادعاهایتان رو کنید

داستانی که روایت کرده‌اید همانند یک ادعا عمل می‌‌کند. اگر بتوانید سندی مبنی بر صحت آن ارائه کنید عالی می‌شود. به عنوان مثال می‌‌توانیم به بسیاری از داستان‌های واقعی اشاره کنیم:

  • داستان واقعی یک مادربزرگ روستایی که با نوه‌اش زندگی می‌کرده و ناگهان نوه‌اش به افسردگی دچار شده است.
  • داستان واقعی یک مدیر مالی که به دلیل خیانت همکارش به خاک سیاه نشست.

شما باید برای هر ادعایی که در متن داستان یا آگهی می‌آورید سندی رو کنید. با این کار خواننده به شما اعتماد می‌کند و راحت‌تر در ادامه به حرفتان گوش می‌دهد. برای اثبات ادعا می‌توانید از وقایع، نتایج آزمون‌‌ها و آمار استفاده کنید.

 

           12. پایان شاد

طبیعتاً رپورتاژ آگهی یک فیلم درام نیست. به همین دلیل اگر قصد دارید از تکنیک داستان‌سرایی استفاده کنید توصیه می‌کنم تا در اواسط داستان به این نکته فکر کنید که داستان هر چه هست باید در نهایت پایانی شاد داسته باشد.

بخش پایانی رپورتاژ آگهی

به همین دلیل پیشنهاد می‌کنم که کمی خلاق باشید. اتصال داستانی ناراحت‌کننده و غمگین به پایانی شاد، به نحوی جذاب نیازمند خلاقیت است. در پایان داستان، شیاطین باید مجازات شوند و نیکوکاران به پاداش عمل خود برسند. پایان داستان جایی است که دشمن نابود شده و زندگی به روال عادی خود ادامه می‌دهد.

          13. پل ارتباطی

بعد از تمامی این فراز و نشیب‌ها نباید هدف اصلی فراموش شود. هدف ما گرفتن لید است. هدف ما جذب مشتری است. در صورتی که بهترین رپورتاژ آگهی ممکن را هم خلق کرده‌ باشید و پل ارتباطی مناسب برای خوانندگان قرار نداده باشید، همچنان چیزی عاید کسب‌وکارتان نخواهد شد.

Call to Action

در برخی موارد، با استفاده از دکمه‌های ارتباطی نظیر Call to Action می‌توانید با ظاهری زیبا، راه ارتباطی مناسب جهت برقراری ارتباط را برای خوانندگان فراهم کنید. این روش تنها راهکار موجود نیست ولی بسیاری از ژورنالیست‌ها از این ابزار استفاده می‌کنند.

اما راه‌های دیگری نیز برای ایجاد پل ارتباطی وجود دارد. یکی از راه‌ّهای مرسوم و رای،ج راهنمایی خواننده است. به او بگویید که دقیقاً باید چه کاری انجام دهد:

  • چگونه جزو مشترکین شما باشد؟
  • چگونه کتاب الکترونیکی شما را دانلود کند؟
  • چگونه اپلیکیشن شما را خریداری کند؟

نکات تکمیلی

رپورتاژ آگهی یکی از ابزارهای پرکاربرد در واحدهای تبلیغات و روابط عمومی در نظر گرفته می‌شود. این ابزار مزایای متعددی دارد:

  • مقرون به صرفه است.
  • رپورتاژ آگهی به شما کمک می‌کند تا به بازار هدف خود برسید.
  • در کنترل شماست.
  • به راحتی توسط بسیاری از افراد دیده می‌شود.
  • قابل ردیابی هستند.

به عنوان آخرین نکته در این مورد باید اضافه کنم که اگر با توضیحات فعلی همچنان نمی‌توانید خودتان رپورتاژ بنویسید باید بگویم که به هیچ عنوان جایی برای نگرانی وجود ندارد. برای آشنایی بیشتر با رپورتاژ آگهی می‌توانید مقالات بیشتری مطالعه کنید.

در صورتی هم که علاقه چندانی به فعالیت در این حوزه ندارید، می‌توانید از متخصصین این حوزه کمک بگیرید تا با توجه به نظر شما متن مناسبی را باب میلتان برای انتشار آماده کنند. اما در صورتی که قصد انجام این کار را دارید باید بدانید که باز هم نکات بالا در ارزیابی آگهی نوشته شده می‌تواند به شما کمک قابل توجهی کند.

 

منابع:

  • https://en.wikipedia.org
  • kopywritingkourse.com
  • copyblogger.com
  • nativeadvertisinginstitute.com
  • aishaadamsmedia.com