پای صحبت هر کارآفرینی که بنشینید، از سختی‌های مسیر موفقیت و نیاز به پشتکار برای رسیدن به آن با شما سخن خواهد گفت. علاوه‌ بر عواملی نظیر علاقه به کار، یادگیری مداوم و هم‌چنین ایجاد یک تیم قدرتمند، " ایجاد شهرت "  از طریق استراتژی‌های روابط عمومی برای کارآفرینان یکی از مهم‌ترین عواملی است که آن‌ها باید مد نظر داشته باشد.

درواقع " شهرت " همان چیزی است که مردم در نبود شما در موردتان می‌گویند، به همین دلیل می‌توان از آن به عنوان یک مزیت رقابتی استفاده کرد و کسب‌و‌کار و فروش را پیش برد.

شهرت و نیک‌نامی هر برندی مستقیماً به روابط عمومی آن بستگی دارد و می توان از آن به عنوان با ارزش‌ترین دارایی یک برند یاد کرد. روابط عمومی ذهنیت مخاطبان هدف از شما و شرکت‌تان را شکل می‌دهد و شما را قادر می‌سازد تا دیدگاه خود را با مصرف‌کنندگانتان در میان بگذارید تا بتوانید بیش از پیش در آن ها نفوذ کنید. در ادامه به معرفی پنج ابزار قدرتمند برای ایجاد شهرت از طریق روابط عمومی می‌پردازیم.

 

۱) بیوگرافی مناسب

 

به عنوان یک کارآفرین، باید اطلاعات کامل و صادقانه‌ای از خودتان به مشتریان ارائه دهید. ارائه این بیوگرافی می تواند به عنوان ابزاری مناسب برای نمایش تجربه، تخصص و زمینه فعالیت شما باشد. یک بیوگرافی مناسب نباید به سادگی یک رزومه باشد، بلکه باید قادر به توصیف زمینه فعالیت حرفه‌ای، نکات برجسته مهارتی و همچنین معرفی هوشمندانه‌ای از خودتان باشد.

در ابتدای نوشتن یک بیوگرافی خوب، بهتر است که از روش هرم معکوس استفاده کنید، به این صورت که مهم‌ترین اطلاعات مربوط به شما در ابتدای بیوگرافی باشد. همچنین اطمینان حاصل کنید که این بیوگرافی شامل زمینه مهارت، تجربه‌ها و نمونه‌هایی از موفقیت‌های شما باشد.

نوشتن چندین بیوگرافی متفاوت برای موقعیت‌های مختلف هم می‌تواند روش مناسبی برای معرفی هرچه بهتر برند شما باشد. برای مثال بهتر است که برای موقعیت‌های رسانه‌ای از بیوگرافی کوتاه (حدود 100 کلمه‌ای) و برای وب‌سایت‌ها و کنفرانس‌ها از بیوگرافی‌های طولانی‌تر ( حدود یک صفحه‌ای) و برای شبکه‌های اجتماعی و معرفی نویسنده در انتهای مقالات از میکروبیوگرافی‌ها ( یک تا دو پاراگراف) استفاده شود.

 

۲) شبکه‌سازی

 

ایجاد ارتباط با مردم بهترین راه ایجاد شهرت و شناساندن نام خود به آن‌ها است. هنگامی که مردم شما را شناخته و از خدماتتان آگاهی یابند، شانس انجام کسب‌و‌کار و معرفی برند شما به افراد دیگر افزایش می‌یابد. این نکته را به یاد داشته باشید که شبکه‌سازی به فروش و حتی صحبت با مردم مربوط نمی‌شود، بلکه شبکه‌سازی در ارتباط با گوش دادن به نیاز‌های مشتریان است. بهترین نتیجه شبکه‌سازی، ایجاد ارتباط با مردم و سرمایه‌گذاری بر روی زمان جهت یافتن افراد بالقوه دیگر است.

 

۳) استراتژی روابط عمومی برای کارآفرینان و رسانه‌ها

 

طرح یک نقشه برای بررسی چگونگی رسیدن به موفقیت از طریق شهرت، امری بسیار حیاتی است. برای این کار لازم است تا مدت زمانی را برای یافتن راهی جهت انتقال اطلاعات حرفه‌ای تان به روزنامه‌ها و مجلات اختصاص دهید. موارد زیر می‌توانند شما را در نوشتن مطلبی که علاقه رسانه‌ها را به سمت خود جلب کند، یاری نمایند:

  • خواندن روزنامه‌ها
  • خواندن نشریاتی که علاقه‌مند به چاپ مطلب در آن هستید
  • گوش سپردن به پرسش‌هایی که مشتریان و مصرف‌کنندگان از شما دارند
  • مطالعه نشریات صنعتی و مطالب درحال رشد صنعت

یک وب‌سایت شخصی نیز می‌تواند به عنوان پلت‌فرم آنلاین و قابل دسترسی برای ترویج برند و همچنین به عنوان مرکزی جهت جمع‌آوری و نمایش تمامی اطلاعات مربوط به شما مورد استفاده قرار گیرد.

 

۴) نوشتن یک مقاله برای رسانه‌ها

 

تولید مقاله رسانه‌ای یک روش موثر برای ایجاد ارتباط با رسانه‌ها و ساختن شهرت برای برندینگ شخصی شما است. با این حال برای حفظ ارزش مطلب و جلوگیری از بی‌تاثیر شدن آن لازم است تا برای انتخاب نحوه ساختار و پیش‌نویس کردن آن از استراتژی‌های خاصی استفاده کنید.

همچنین در هنگام نوشتن یک مطلب و مقاله باید انتشاراتی را که قصد ارسال مقاله به آن‌ها دارید را مد نظر قرار دهید. چرا که هدف اصلی نوشتن مقاله رسانه‌ای، رساندن آن به دست مخاطبان هدف است. این موضوع ارتباط مستقیمی با رویکرد انتشارات مختلف دارد زیرا مخاطبان هدف شما به مجلات و انتشارات خاصی علاقه دارند و در صورت چاپ شدن مقاله شما در آن انتشارات، شانس شما برای رسیدن به هدف نیز افزایش خواهد یافت.

 

۵) لیست رسانه‌ای

 

مستندات لیست رسانه‌ای کلید اساسی تماس شما با رسانه‌هایی است که از طریق آن‌ها قصد ایجاد شهرتی برای خود دارید. این لیست می‌تواند شامل روزنامه‌نگاران، تولید‌کنندگان، فعالان بازار آزاد، سردبیران و در حالت کلی کسانی باشد که در مورد مسائل اصلی صنعت شما دست به قلم می‌شوند. برای ایجاد یک لیست رسانه‌ای بهتر است که به نکات زیر توجه کنید:

  • مخاطبان‌تان را بیابید: مخاطبان شما به کدام مجلات و انتشارات علاقه بیشتری دارند.
  •  یک پایگاه داده از مخاطبین ایجاد کنید: جزئیات مخاطبین را در یک صفحه بزرگ و براساس نام، عنوان شغلی، شماره تلفن و ... سازمان‌دهی کنید.
  • لیست خود را طبقه‌بندی کنید: مخاطبین را براساس موضوعات یا زمینه‌های مورد علاقه دسته‌بندی کنید.
  • و از همه مهم‌تر، لیست خود را به طور منظم به‌روز‌رسانی کنید.

 

علاقه، اراده و نگرش مثبت پیش‌نیاز‌های موفقیت در کارآفرینی هستند. با افزایش آگاهی خود در مورد روابط عمومی قادر خواهید بود تا شهرتی همچون کارآفرینان بزرگ برای خود دست‌و‌پا کنید.