۱۰ کاری که باید در یک سال اول کارآفرینی خود انجام دهید
شروع یک کسبوکار یکی از جالبترین کارهایی است که در تمام عمر خود میتوانید انجام دهید. به این فکر نکنید که با کارآفرین شدن قرار است یک شبه راه پولدار شدن را بیابید، بلکه با این فکر کسبوکار خود را راه بیندازید که به دنبال علاقه و ارزشهای زندگی خود میروید. کارآفرینی مزایای بسیاری دارد ولی هر کسی به درد کارآفرین شدن نمیخورد. برای تبدیل شدن به یک کارآفرین باید تصمیمات سریع و پایدار برای کسبوکار خود بگیرید و توان تحمل نتایج تصمیم خود را نیز داشته باشید.
داشتن یک طرح کسبوکاری کارآمد و درک ابعاد آن میتواند منجر به شروع یک کسبوکار موفق شود اما این پایان راه نیست. بسیاری از کارآفرینان در سال اول شروع کسبوکارشان با مشکلات زیادی برخورد میکنند و خیلی سریع شکست میخورند. در نظر داشته باشید که همین کسبوکار میتواند به نتیجه رسیده و باعث موفقیت شما و عدهی بسیاری شود. برای رسیدن به این هدف باید مواردی را در نظر بگیرید که ممکن است شما نیز در سال اول به راه انداختن کسبوکارتان با آن مواجه شوید.
خودتان را خیلی دقیق بررسی کنید و هر موقع متوجه شدید که برای به راه انداختن یک کسبوکار جدید آمادگی دارید، موارد زیر را مطالعه نمایید. در واقع در این مطلب مواردی را مییابید که ممکن است در سال اول کارآفرینی برای شما نیز اتفاق بیفتد.
۱) ترس خود را کنار بگذارید.
برای به راه انداختن یک کسبوکار جدید لازم نیست تا حتما در دورههای اموزشی بسیاری شرکت کنید. هر موقع در خود احساس آمادگی کردید، کار خود را شروع کنید. بعد از شروع کار و با موفقیتهای هرچند جزیی اعتماد به نفستان افزایش خواهد یافت و همین برای ادامهی راه کافی است. ترس عاملی است که باعث میشود کار خود را شروع نکنید. برای کارآفرین شدن باید این ترس را کنار بگذارید.
۲)شور و اشتیاقی که به کار میدهید، میزان سوددهی کسبوکار شما را بیشتر میکند.
اغلبِ مردم با شنیدن نام کارآفرین به یاد پولدارهایی می افتند که از پنجره جت های شخصی خود برای همه پول میریزند. موانع زیادی جلوی شما را خواهد گرفت تا نتوانید کسبوکار مور نظر خود را پیادهسازی کنید. اما اگر به جای سود زیاد به فکر دنبال کردن علاقهی خود باشید و به کار دل بدهید، پیروز میدان خواهید شد.
۳)همیشه به یاد داشته باشید که چرا کار خود را شروع کردهاید.
کارآفرینی روند پرمشقتی است، مخصوصا اکر تمام وقت و انرژی خود را صرف آن کنید. گاهی اوقات ما به قدری در جزییات کار غرق میشویم که یادمان میرود چرا در این مسیر قرار گرفتهایم و این یعنی آغاز شکست یک استارتاپ. اگر دلیل شورع کار خودتان را همواره به یاد داشته باشید، راه رسیدن به آن را نیز یاد میگیرید.
۴)هر مشتری برای شما مناسب نیست.
وقتی که در آغاز ایجاد یک کسبوکار جدید هستیم مشتری برایمان اهمیت ویژه ای پیدا میکند و سعی داریم همه را به خود جذب کنیم. اما واقعیت این است که همه شما را دوست نخواهند داشت. در واقع شما میخواهید مورد پسند تمامی مشتریان باشید اما یادتان باشد که هر مشتری برای کسبکار شما مناسب نیست.
بسیاری از مدیران معتقدند که هرچه مشتری بیشتر باشد، بهتر است اما واقعیت این است که برخی از مشتریان برای کسبوکار مضرند.
۵) برای تبلیغ کار خود شرم نداشته باشید.
از اینکه کار خود را به بقیه نشان میدهید، شرم نکنید. هنگامی که مردم کار شما را بشناسند، ناخودآگاه سعی میکنند تا به پیشرفت آن کمک کنند. در این صورت جهان به محصولی که شما ارائه میدهید نیازمند خواهد شد.
۶) کار کردن در خانه همیشه مورد علاقهی فرد نیست.
تجربه نشان داده است که کار کردن در خانه اصلا مطلوب نیست. شاید با خودتان فکر کنید که زمان استراحت بیشتری را در خانه خواهید داشت اما تحقیقات نشان داده که بهره وری افراد در محیط خانه کاهش مییابد.
۷) خودتان را با بقیه مقایسه نکنید.
همیشه افراد دیگری وجود خواهند داشت که بهتر از شما عمل کردهاند. مثلا سایتشان طراحی بهتری دارد و محتوای بهتری نیز در آن منتشر میشود. زمانی که خودتان را با این افراد مقایسه میکنید ناامید شده و انرژیتان را از دست خواهید داد. دیگران را فراموش کنید، روی نقاط مثبت خودتان تمرکز کنید. هیچ کس دیگری مثل شما وجود ندارد و این نقطهی قوت شماست.
۸) به مخالفان خود گوش ندهید.
ممکن است مردم شما را مسخره کنند که کار خود را ول کرده و به سراغ راهاندازی یک کسب و کار جدید رفتهاید، یا حتی افرادی باشند که به شما میگویند در کار خود موفق نمیشوید. یادتان باشد این افراد معتقدند که نمیتوانند کسبو کار شما را راه بیاندازند برای همین نیز ترسشان را به شما منتقل میکنند. اما این دلیل نمیشود که شما نیز موفق نخواهید شد. نظر دیگران محترم و ارزشمند است اما تا وقتی که به پیشرفت کار شما کمک کند نه اینکه مانعی در برابر موفقیت آن باشد.
اگر با چنین افرادی مواجه شدید از آن ها تشکر کنید، نفس عمیقی بکشید و به راه خودتان ادامه دهید.
۹) آهسته و پیوسته قدم بردارید.
این قانون را باید برای تمامی زندگی خود در نظر بگیرید. در مسیری که برای خود در نظر گرفتهاید آهسته و پیوسته قدم بردارید و هرگز تسلیم نشوید. وقتی روی کار خود متمرکز میشوید، قدرت در دستان شماست و میتوانید پیشرفت کنید.
۱۰) رفتار همه چیز است.
عمل و رفتار مهم ترین چیزی است که روی موفق شدن و نشدن شما تاثیر دارد. اگر با خود فکر کنید که "میتوانید" حتما همین اتفاق خواهد افتاد و اگر فکر کنید که "نمیتوانید" نخواهید توانست.
رسیدن به نتیجه به صرف زمان، صبر و استقامت نیاز دارد. روی چیزی که می خواهید انجام دهید تمرکز کنید نه چیزی که می توانید انجام دهید. هر موفقیت کوچک خود را جشن بگیرید. این جشن های کوچک باعث به موفقت رسیدن های بزرگتری میشود. روی مواردی تمرکز کنید که به خوبی انجام شدهاند و هر روز دستاوردهای جدید خودتان را برای خود یادآوری کنید. این کار ممکن است وقت شما را بگیرد اما تاثیر زیادی روی موفقیت و عدم موفقیت کسب و کار شما خواهد داشت.
در این دنیا چیزی وجود ندارد که شما نتوانید انجامش دهید. یا این نگرش به سراغ کارآفرینی بروید. یاد بگیرید تا کار خودتان را دوست بدارید و همهی انرژی خود را صرف آن کنید.
به یاد داشته باشید که برای کار آفرینی هیچ استعداد ذاتی یا نبوغ فکری لازم ندارید. چیزی که شما را به یک کارآفرین موفق تبدیل میکند، طرز نگرش به زندگی و میزان آمادگی است که برای رویایی با مشکلات و چالشهای پیش روی خواهید داشت. بعد از خواندن همهی این موارد خودتان را ارزیابی کنید و ببنید که آیا عملکرد شما نیز از این مراحل پیروی میکند یا نه.