۸ مهارت برای اجرای موفق یک کمپین روابط عمومی
اگرچه هر کمپین روابط عمومی متفاوت با دیگری است، شیوههای کلیدی مشخصی وجود دارد که میتواند نقطه همپوشانی میان این تفاوتها بوجود آورد. در ذیل یک سری نکات کلی در اینباره آمده که هر روابط عمومیای میبایست آنها را رعایت کند، توجه به این نکات موجب میشود روزهای شلوغ کاری هر روابط عمومی حرفهای، پربارتر و سازماندهیتر به پیش رود.
۱) از اخبار باخبر باشید
پابهپای چرخهی رسانه پیش بروید. روز خود را با مطالعهی آخرین تیتر خبرها و موضوعاتی که همهگیر (trend) شدهاند آغاز کنید و مطالب مرتبط با کسبوکار خود را با همکاران خود در میان بگذارید. از آنها در راستای جذب مشتریان خود و پیشبینی چرخهی رسانهها کمک بگیرید.
۲) رقبای خود را به خوبی بشناسید
قبل از شروع به کار یک کمپین روابط عمومی، لازم است که رقیبان خود را بشناسید. از نظر مشتریان چه تفاوتی بین شما و رقیبانتان وجود دارد؟ چگونه باید با آنها به رقابت بپردازید تا برند خود را ارتقا دهید؟ از چه ترفندهایی در کار خود استفاده میکنید؟
دانستن همهی اینها به شما کمک خواهد کرد که داستانی متفاوت و ارزشمند به مخاطبان خود ارائه دهید و مشتریان بیشتری را به سمت خود جذب کنید.
۳) دقیق باشید
ممکن است اشتباهات موجود در مقالهای که میخواهید نشر دهید نظر روزنامهنگاران را نسبت به شما تغییر دهد. از گروهی از افراد برای بهبود نتیجهی کار کمک گرفته تا دقت عمل خود را در ارائهها بالا ببرید. شما میبایست حول جزئیات بچرخید، تا اعتماد و اعتبار کسب کنید. بارها و بارها مقالهی خود را مطالعه کنید تا از صحت آنها اطمینان یابید.
۴) زمانتان را مدیریت نکنید و بر آن تسلط داشته باشید
برای راهاندازی یک کمپین روابط عمومی موفق، موعد تحویل کار را رعایت کنید. برنامهریزی دقیق داشته باشید و به زمان کارفرمای خود با تحویل بهموقع محتوا و انتشار بهموقع مطالب، احترام بگذارید. به هنگام کار در رسانهها، حتماً زمان نهایی ویراستارها و سردبیران را در نظر بگیرید و سعی کنید سریعتر از موعد، کار خود را آماده کنید. با استفاده از سامانه اخبار رسمی میتوانید به سرعت اخبار خود را ویرایش کرده و آن را در قالب استاندارد خبری درآوردید و در کوتاهترین زمان ممکن در رسانههای معتبر منتشر کنید.
۵) از طولانی کردن نوشته بپرهیزید
هنگامی که داستانسرایی میکنید، سعی کنید داستان خود را تا جایی ادامه دهید و دنبال کنید که به نظر جالب بیاید و علاقهمندان جدیدی را به سمت خود جذب کند. در این روند باید مراقب باشید که طولانی بودن نوشته باعث کم شدن علاقه و بیحوصلگی مخاطب نشود.
۶) برنامهریزی و پیشبینی، پیشبینی و برنامهریزی
برنامهریزی پایه و اساس هر کمپین روابط عمومی به حساب میآید. بیشتر اوقات، کمپینهای روابط عمومی بدون داشتن ساختارهای اجرایی شروع به کار میکنند، که این کار بعدها منجر به مشکلاتی میشود که در آغاز به راحتی قابل حل بودند. قبل از اینکه اولین مقالهی خود را بنویسید رسانههای هدف خود را شناسایی کنید، اهداف خود را مشخص کنید، یک جدول زمانی بسازید و اسناد ضروری خود را جمعآوری کنید و مطمئن شوید که کامل است و بی هیچ نقصی آمادهی شروع به کار هستید. با استراتژی مشخصی کار خود را مدیریت کنید. این کار به شما کمک خواهد کرد به اهداف کوتاه مدت و بلند مدت خود دست یابید.
۷) از اشتباهات خود درس بگیرید
همهی ما دچار اشتباه میشویم. اما به یاد داشته باشید که میبایست از آنها درس بگیرید. اگرچه در آن موقعیت حسی که دارید بسیار دردناک است، اما اشتباهات خود را به عنوان فرصتی برای یادگیری ببینید. اغلب برندها در ابتدای کار خود تلاش میکنند که نظر مشتریان را راجع به کمی و کاستیهای محصولات خود بدانند تا بتوانند از طریق آن کیفیت محصولات خود را ارتقاء بخشند.
۸) در روابط خود شخصیسازی شده عمل کنید
گاهی اوقات افراد فراموش میکنند که پشت هر ایمیلی، شخصی همچون خود آنها وجود دارد که مشغول انجام کارهایش است. اگر شما همچون ربات در نوشتهها و گفتههای خود به نظر برسید، ممکن است مردم به ایمیلها و نوشتههای شما همچون هرزنامهها بنگرند. صدای شما شخصیت وجودی شما را بروز میدهد. به همین دلیل باید حرفهای عمل کرده و ایمیلهای شخصیسازی ارسال کنید. اینگونه است که روابطی محکم و استوار شکل میگیرد.