بازاریابانی که در رسانه های اجتماعی فعالیت می کنند به راحتی در دام جدیدترین شبکه ها و رسانه ها می افتند. لاین، وایبر، کیک یا هر شبکه اجتماعی جدید دیگری که سر و کله اش پیدا می شود، خیلی از مردم احساس می کنند که باید در همه آنها عضو باشند.اما رسانه های اجتماعی تنها زمانی می توانند بعنوان یک روش بازاریابی موثر داخلی عمل کنند که هر کار صحیحی را درجای مناسبش انجام دهید. رسانه های اجتماعی نه تنها برای شناساندن برند و ارائه پشتیبانی خوب برای مشتریان می توانند عالی عمل کنند، بلکه حتی به سود خالص آن هم کمک می کنند.

مشکل اینجاست که بازاریابان زمان کافی برای تحقیق و جستجو در مورد خریداران خود صرف نمی کنند (41 درصد از بازاریابان از افراد خریدار خود استفاده نمی کنند)، بنابراین آنها واقعا مطمئن نیستند که خریدارانشان در کجای رسانه اجتماعی هستند و فعالیت دارند. در نتیجه در بدست آوردن مشتریان واقعی یا اثبات نرخ بازگشت سرمایه رسانه اجتماعی (ROI) به مشکل می خورند.

پس چطور می توانید بفهمید که مشتریانتان از کدام رسانه ها استفاده می کنند؟ نکات زیر می تواند به شما کمک کند.

1) از مشتریانتان بپرسید:

بدیهی ترین راه برای دانستن اینکه مشتریانتان زمان فعالیت آنلاین خود را در کجا می گذرانند این است که از خودشان بپرسیم. می توانید وقتی آنها را رودررو می بینید بپرسید، پرسشنامه ای کوتاه را در یک ایمیل برایشان بفرستید، یا به چند نفر از مشتریان اصلی تان زنگ بزنید. از آنها بخواهید شبکه هایی که بیش از همه از آنها استفاده می کنند را بترتیب اولویت برایتان بگویند. بپرسید که از کدامیک برای اهداف و مقاصد تجاری و از کدامیک برای استفاده شخصی استفاده می کنند. سپس فعالیت های خود را با توجه به آنها هماهنگ کنید.

2) تحقیقی از مخاطبین ناشناس انجام دهید:

گاهی اوقات داشتن مکالمه مستقیم با مشتریانتان عملی یا ممکن نیست، بخصوص در حوزه های حساسی مانند بهداشت یا وضعیت مالی افراد. یکی از راه های غلبه بر چنین موانعی این است که یک پرسشنامه برای عده ای از مخاطبین که برای این کار پول گرفته اند بفرستید تا بدانید که اوقات خود را در کجا می گذرانند. ابزارهای بسیار خوبی وجود دارد که می توانید از آنها برای تحقیق در مورد مخاطبین هدف خود انجام دهید و در ازای هر پاسخ ،هزینه اش را به آنها بپردازید. سه مورد از ابزارهای پیشنهادی ما به شرح زیر هستند:

  • SurveyMonkey
  • SurveyGizmo
  • Google Forms

3) از اطلاعات اشتراک گذاری استفاده کنید:

اگر یک وبلاگ یا سایت فعال دارید، در واقع داده های خوبی در مورد شبکه های اجتماعی در دست دارید. کافی است نگاهی به تعداد و میزان اشتراک گذاری هایتان بیاندازید و ببینید که کدام شبکه ها بیشترین اشتراک گذاری را داته اند.

 

4) ببینید محتوا و مطالب رقیب تان در کجا به اشتراک گذاشته می شود:

با استفاده از ابزاری مانند Buzzsumo، می توانید ببینید که محتوای مربوط به رقیب تان در کدام یک از شبکه ها به اشتراک گذاشته می شوند. اگر عده ای وجود دارند که مطالب رقیب تان را به اشتراک می گذارند، این احتمال وجود دارد که مخاطبین خوب و مناسبی برای مطالب شما هم باشند.

5) کلیدواژه ها را جستجو کنید:

باز هم با استفاده از Buzzsumo می توانید جستجوی ساده ای با کلیدواژه ها انجام دهید. بعنوان مثال، با جستجو کردن عبارت "بازاریابی محتوا" ، فهرستی از مطالب در این موضوع را خواهید یافت که بیشتر از همه به اشتراک گذاشته شده اند و می توانید ببینید که هر کدام چند بار در هر کدام از شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشته شده اند. این کار ، دید خوبی به شما می دهد که بدانید افرادی که احتمالا به محتوای شما علاقمندند اوقات آنلاین خود را کجا می گذرانند ، و اینکه تمایل به اشتراک گذاری چه نوع مطالب و محتوایی دارند (مانند داده نمایی، ویدیوها، فهرست مطالب و ...).

6) فعال بودن صنعت خود را در شبکه ها بررسی کنید:

با استفاده از گزارشات صنعتی Socialbakers می توانید ببینید آیا صنعت شما در فیسبوک حضور دارد، و همینطور اینکه برترین شرکت های فعال در آن صنعت چه کسانی هستند. این گزارشات بصورت ماهانه منتشر می شوند و حجم زیادی از اطلاعات کاربردی مانند میانگین تعداد پاسخ ها به مطالب و میزان تعاملات از سوی برندها در صنعت شما را ارائه می کنند. همچنین جای مناسبی است که ایده هایی برای مطالب فیسبوک تان بدست آورید.

 وقتی تحقیقات خود را انجام دادید، می توانید روی افزایش و تعامل با آن مخاطبین تمرکز کنید، آنها را به سوی سایت خود بکشانید، و آنها را به مشتریانی تبدیل کنید که از شما خرید می کنند.