حضور در هریک از شبکه های اجتماعی مانند حضور در جلسات و مهمانی های مختلف است. در برخی باید با کت شلوار بروید، در برخی با شلوارک هم بروید عیبی ندارد، در برخی باید زود بروید، در برخی آخر شب، در برخی باید شاد باشید در برخی باید جدی. خلاصه هر مهمانی که می خواهید بروید اول باید ببینید که هدفتان چیست، چه کسانی در آن هستند و چطور باید در آن ظاهر شوید؟

روزهای اول حضور کسب و کارها در رسانه های اجتماعی گذشته است. در آن اوایل فیسبوک و توییتر تنها جاهایی بودند کسب و کارها برای حضور در آن برنامه ریزی می کردند. اما امروز هم می توان تنها به آنها اکتفا کرد؟

مسلما جواب خبر است. همانگونه که اگر فروشگاهی می زنید نمی توانید تنها در آن یک نوع نوشابه بفروشید، در سوشال مدیاها هم نمی توانید تنها به یک رسانه اکتفا کنید.

سوشال ها امروز طیف وسیعی از نیازهای مخاطبان را برآورده می کنند. هرکدام دسته بندی یا segment خاصی از بازار هدف شما را در خود دارد و همینطور در افراد مشترک آنها، هریک کاربری شان از آنها فرق می کند. بگذارید یک مثالی بزنم: مثلا من مجید کثیری الان حدود ۵ پروفایل فعال در رسانه های اجتماعی دارم که شامل اینها هستند: فیسبوک، توییتر، لینکدین،‌ اینستگرم و پینترست. در چندتای دیگر هم پروفایل و چند آپدیت دارم ولی اسم من را نمی توان فعال آن شبکه ها گذاشت. پس شرکتی که فقط در گوگل پلاس فعال است نمی تواند با من ارتباط برقرار کند. در حالت بعد، من اگرچه از فیسبوک و توییتر و لینکدین و اینستگرم و پینترست استفاده می کنم اما کاربری من از هریک و نوع استفاده و زمان استفاده من از هریک فرق دارد، مثلا من در لحظه قبل از خواب فیسبوکم را آنهم از روی موبایل می بینم ولی لینکدین را در ساعتهای آخر کار و توییتر را بهمراه ایمیل هایم در اوایل صبح. کاربری من هم در لنیکدین و توییتر تجاری است و با دقت و توجه بیشتری وارد آنها می شوم در حالیکه کاربری من در اینستگرم و فیسبوک، تفریحی است. بنابراین شرکت های حاضر در لینکدین به طور خودکار توجه من را بیشتر به خود جلب می کنند.

پس شرکت هایی که در یکی از این کانالها هستند تنها در یکی از آنها می توانند روی من اثرگذار باشند. این مثال تنها در مورد من نیست و در مورد همه صادق است. دیگر کمتر کسی تنها به یک کانال اجتماعی بسنده می کند.

بحثی که بلافاصله با تنوع رسانه های اجتماعی پیش می آید بحث آپدیت کردن و آپدیت نگه داشتن همه رسانه هاست . امروزه ابزار متنوع زیادی برای اینکار هست که چندتایش را نام می برم:

«هوت سوییت» Hootesuite

«بافر» Buffer

آپدیت سازی همزمان

البته بسیاری از شبکه ها ابزار یا ویجت هایی دارند که می توانید با استفاده از آنها سایر کانالها را هم فعال نگه دارید. مثلا من اکانت توییتر خودم را به لینکدین معرفی کرده ام و هربار که لینکدین خودم را آپدیت می کنم، توییتر من نیز خود به خود آپدیت می شود. در توییتر خودم هم، فیسبوکم را معرفی کرده ام و با هر پست توییتر، فیسبوکم هم آپدیت می شود. البته فیسبوک را طوری تنظیم کرده ام که آپدیت هایم را فقط خودم بتوانم ببینیم (Me Only). دفعه بعدی که وارد فیسبوک می شوم، پیامهایی که فقط خودم می توانم ببینم را بررسی می کنم و اگر دیدم خیلی تخصصی و کاری نیستند، آنها را تبدیل به پست عمومی یا public می کنم.

آپدیت سازی غیرهمزمان

همانطور که گفتم هر شبکه اجتماعی کارکرد و فرهنگ خودش را دارد و باید بر اساس فرهنگ آن، رفتار کنید. مثلا نمی توانید در لینکدین عکس خواننده محبوبتان یا relationship زدنتان!! را بیان کنید. یا فیسبوک عموما برای مطالب بسیار تخصصی نیست. در ضمن استایل یا نوع مطلب گذاشتن در هریک با هم فرق دارد. مثلا اینکه جطور عکسی با چه سایزی باید در هریک بگذارید یا چه نوع مطلبی با چه تعداد کلمات باید در هر پستتان وجود داشته باشد.

برای شرکتهایی که واقعا نوع حضورشان در هریک از شبکه های اجتماعی مهم است و می خواهند دقیقا بر اساس فرهنگ آن لباس بپوشند، راهنمای تصویری یا اینفوگرافی جالب زیر را پیدا کرده ام که امیدوارم به دردتان بخورد. برای من انقدر جالب بود که می خواهم آن را چاپ کرده و بر دیوار دفتر بزنم.

موفق باشید

 

پستهای عالی سوشال مدیا