چگونه اولین خبر رسمی استارتاپ خود را بنویسیم؟
اگر اولین محصولات خود را وارد بازار کردهاید و هماکنون به دنبال توسعه و معرفی استارتاپ تان هستید، به احتمال زیاد به یک خبررسمی نیاز خواهید داشت. اگر شما فرد یا تیمی را برای بخش روابط عمومی ندارید، قطعا خودتان باید اولین خبررسمی را تنظیم کرده و آن را توزیع کنید.
تنظیم یک پیام تبلیغاتی موثر و قدرتمند، میتواند بهترین راه برای بدست آوردن کاربران بیشتر و آگاهی روزنامهنگاران و مطبوعات از محصول جدید شما باشد، بنابراین بسیار مهم است که زمان خاصی را برای این کار اختصاص دهید تا به بهترین نحو ممکن انجامش دهید.
انتشار اولین خبر رسمی مهم است، چرا که برای اولین بار محصولات خود را به مردم نشان میدهید و این بار اول از اهمیت بسیاری برخوردار است. این شما هستید که به دنیا خواهید گفت محصول شما تا چه اندازه مهم و ارزشمند است.
ایجاد خبررسمی برای یک استارتاپ
بزرگترین اشتباهی که در اغلب بیانیههای تبلیغاتی مشاهده میکنیم، طولانی بودن آنها است. این قضیه اغلب مشکلساز است زیرا:
۱) روزنامه نگاران و مردم علاقه ای به خواندن متن های بسیار طولانی ندارند
۲) برای تهیهی متنهای طولانی باید هزینهی زیادتری بپردازید، بنابراین چون با هزینهی زیادتر بازدهی کمتری دریافت خواهید کرد، بازگشت سرمایهی کمتری خواهید داشت.
بااینکه قالبهای آنلاین بسیاری برای خبرهای رسمی استارتاپها وجود دارد، در اینجا یک راه عالی برای ساختار آن معرفی می کنیم.
عنوان
شرکت...بسترهای نرمافزاری جدیدی برای صنعت اعلام کردهدر زیرین: در هدرهای زیرین اغلب اطلاعات بیشتر در رابطه با خبری که ممکن است نوشتن آن در عنوان، مناسب نباشد، آورده میشود.
پاراگراف اول
پاراگراف اول مهمترین بخش از نوشته یا مقالهی شما است و باید پاسخگوی سوالاتی از قبیل چهچیزی، چهکسی، کجا، چه وقت، چرا و چگونه باشد. با خواندن این بخش از متن خواننده باید به طور کامل به موضوع پی ببرد؛ این که شما به دنبال چه هستید و چگونه میخواهید این کارها را انجام دهید.
پاراگراف دوم
در این پاراگراف شما باید شروع به ارائهی جزئیات بیشتر راجع به کسبوکارتان بپردازید، شما میتوانید کمی تکنیکی(به لحاظ فنی و تخصصی) به معرفی موضوع بپردازید، اما بیش از اندازه روی آن تمرکز نداشته باشید.
پاراگراف سوم
پاراگراف نقل قول! این نقل قول می تواند از جانب مدیرعامل یا موسس شرکت و یا از سوی شرکت دیگری که با شما همکاری میکند باشد. نقل قول باید خوشبینانه بوده و در رابطه با نحوهی بهرهگیری دیگران از این محصول باشد.
پاراگراف چهارم
شامل ۱ الی ۲ خط خواهد بود و متن آن در رابطه با نحوه عرضه محصول به بازار و برنامههای آینده شرکت است.
تکیهکلامها
این قسمت باید شامل تاریخچهی شرکت، پیش زمینهی موسسان، اطلاعات بودجه و … باشد.
همیشه به یاد داشته باشید که متن را باید کوتاه و مرتب بنویسید. اگر متن شما بیش از ۵۰۰ کلمه باشد مجبور به پرداخت بهای بیشتری نیز خواهید شد که حتی ممکن است جزئیات بیشتر خوانندگان شما را سردرگم کند.
اخبار رسمی خود را از طریق رابط رسمی خبر منتشر کنید
شما میتوانید مطلب خود را از طریق اخبار رسمی منتشر کنید تا در معرض دید عموم قرار گیرد. مطمئنا بسته به خدماتی که از روزنامهنگاران بخواهید هزینه متحمل شده نیز متغیر خواهد بود. متن شما در اسرع وقت به یک شرکت جهت تایید ارسال شده و پس از تایید به نشریات مختلفی فرستاده خواهد شد. روزنامه نگاران پس از مطالعه متن تصمیم میگیرند که آن را منتشر کنند یا نه. پس باید روی محتوای خود بیشترین زمان را صرف کنید تا موردپسند واقع شود.
پروپوزال تبلیغاتی خود را آماده کنید
متاسفانه شما به تنهایی و بدون کمک گرفتن از رسانههای پرقدرت نمیتوانید در معرض دید عموم قرار بگیرید، مگر اینکه خودتان رسانهی قوی داشته باشید.
برای اینکار باید لیستی از خبرنگارانی که ممکن است تبلیغات شما را پوشش دهند ایجاد کنید و از طریق ایمیل یا تماس تلفنی با آنها در ارتباط باشید.
اگر شما واقعا به دنبال یک خبرنگار برای پوشش مجموعهی فعالیتهای رسانهای خود هستید، میتوانید یکی از آنها را منحصرا برای خود انتخاب کنید؛ به این معنیکه آنها باید اولین نفری باشند که از اخبار کاری شما مطلع میگردند و کارهای تبلیغاتی و دیگر محتواهای شما را انجام میدهند.
اگر میخواهید در برخی کارها از چند خبرنگار استفاده کنید، می توانید خبر اولیه را بین خبرنگاران پخش کنید و از آنها بخواهید تا زمان تعیین شده خبر را منتشر کنند. مراقب باشید، زیرا خبرنگاران می توانند خبر را به اسم دیگری منتشر کرده و عهدشان با شما را بشکنند. بنابراین خبرنگاران را با دقت کافی انتخاب کنید.
شما حتی می توانید مصاحبهای ترتیب دهید که مطمئنا جذابتر خواهد بود و از روشهای مختلف برای پوشش رسانهای استفاده کنید.
حال که خبر شما آماده انتشار شد:
تبریک میگویم، شما بالاخره موفق به انجام این کار شدید. هماکنون شما میتوانید با خبرنگاران تماس حاصل کنید و نظرشان را راجع به داستان کسبوکار یا خبرتان بپرسید. در نظر داشته باشید که برخی از خبرنگاران از دریافت تماس خوششان نمیآید، زیرا در طول روز به دلیل مشغلهی شغلی با تماسهای زیادی مواجه میشوند. شما میتوانید در این مورد به آنها ایمیل بزنید.
شما میتوانید از طریق ایمیل نظرات آنها را پیگیری کنید، اگر مشکلی در محتوای شما و یا هر مشکل دیگری وجود داشت، مطمئنا خود آنها با شما تماس حاصل خواهند کرد.
امیدوارم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد، حالا می توانید یک نفس راحت بکشید، چرا که یکی از مراحل مهم معرفی استارتاپ خود را پشت سر گذاشتهاید.