استارتاپ چیست؟ استارتاپ شرکتی است که در ابتدای راه برای رسیدن به موفقیت و گسترش است. معمولا استارتاپ ها روی محصول یا خدمتی کار می‌کنند که بنیان گذارانش معتقد هستند در آینده تقاضای زیادی برای آن وجود خواهد داشت. این شرکت‌ها با صرف هزینه شخصی بنیان‌گذاران شروع به کار می کنند اما برای ادامه حیات و موفقیت نیاز به سرمایه‌گذار خواهند داشت.

 

مراحل سرمایه‌گذاری برای استارتاپ ها

یک استارتاپ چند مرحله برای سرمایه گذاری دارد. قدم اول مرحله‌ای است که خود بنیان‌گذار با سرمایه‌گذاری روی استارتاپ با پول شخصی، ایده خود را تبدیل به یک شرکت می‌کند. در مرحله بعدی بنیان گذار برای جذب سرمایه معمولا از نزدیکان و آشنایان خود استفاده کرده و از آنها درخواست سرمایه گذاری می‌کند.

در مرحله سوم، استارتاپ به جایی رسیده که می‌توان آن را برای عرضه در چشم سرمایه گذاران حرفه ای ارائه داد. استارتاپ در اینجا به مرحله ای رسیده که می تواند سرمایه گذاران را به خود جلب کند. مرحله 4 هم مرحله رشد و مرحله پنج هم مرحله توسعه خواهد بود.

اگرچه این شرکت‌ها همیشه در دنیا و در زمان های مختلف وجود داشته اند اما استارتاپ ها  بیشتر به شرکت هایی اطلاق می شوند که بخشی از دنیای بزرگ تکنولوژی و فناوری هستند. از دهه 90 میلادی به بعد که موج اینترنت شروع به حرکت کرد، حجم زیادی از استارتاپ ها بوجود آمدند اما بسیاری از آنها شکست خوردند چرا که منبع درستی برای کسب درآمد نداشتند و یا عیب و ایرادهای اساسی در طرح کسب و کار خود داشتند. در این بین استارتاپ هایی هم بودند که به حیات خود ادامه دادند و با مشکلات به درستی روبه‌رو شدند که از آنها می توان به آمازون و ای بی اشاره کرد.

یک استارتاپ بعد از پشت سر گذاشتن بحران‌ها و رسیدن به مراحل رشد و ترقی دیگر استارتاپ نیست. در این حالت این استارتاپ رشد کرده و ممکن است توسط کمپانی های بزرگ جذب شود و یا مستقل به حیات خود ادامه دهد.

 

چند راهکار برای موفقیت استارتاپ

در ادامه چند نکته برای داشتن یک استارتاپ موفق را برای شما بازگو می‌کنیم:

  • سعی کنید وارد کسب و کارهایی شوید که عمیقا به آن علاقه دارید چرا که باید زمان و تلاش زیادی را صرف کار روی آن و رساندن پروژه به موفقیت انجام دهید. مطمئنا اگر وارد حوزه ای شوید که به آن علاقه ندارید، آن کار را رها خواهید کرد.
  • آیا شما مهارت های لازم، اراده و ابتکار لازم برای این کار را دارید؟ آیا انرژی روحی و جسمی برای انجام کارهای مربوطه را دارید؟ باید بدانید شروع یک استارتاپ کار ساده ای نیست.
  • سعی کنید کار خود را با همکاری یک دوست نزدیک و یا یکی از بستگانتان انجام دهید. این افراد می توانند یک یار و همراه خوب برای رویارویی با سختی ها و پستی بلندی های شرکت باشند. در شرایط بحرانی، وجود فرد و یا افراد دلسوز می تواند کمک شایانی به برون رفت از بحران برای ادامه حیات استارتاپ داشته باشد.
  • پیش از وارد شدن به یک حوزه کاری، بازار آن را مورد تحلیل و بررسی قرار دهید و اطلاعات لازم در مورد آن را به صورت کامل جمع آوری کنید. این اطلاعات باید حاوی اندازه بازار، رقبا و درخواست های احتمالی برای خدمات و یا محصول شما باشد.
  • یک طرح و پلن برای کسب و کار خود ایجاد کنید چرا که این پلن می تواند طرحی از موفقیت و یا عدم موفقیت شما را نشان دهد. البته این طرح زیاد هم لازم نیست طویل باشد اما خوب است که توضیحات مبسوطی در مورد استارتاپ و دید آن داشته باشد.
  • به فکر هزینه ها باشید چون یک استارتاپ برای ادامه حیات نیاز به منبع پولی دارد تا از پس خودش برآید، وگرنه در میانه های راه شکست می خورد.
  • از ابتدا به دنبال شبکه سازی و یافتن مشتریان باشید. هرچه ارتباطات بیشتری داشته باشید، موفقیت شما محتمل تر خواهد بود.
  • سعی کنید پیش از شروع استارتاپ خود از لحاظ قانونی و مراحل شرکتی، اطلاعات کاملی کسب کنید تا بتوایند با مشکلات مربوط به این زمینه بدرستی برخورد کنید.

ممکن است ایده های زیادی در ذهن خود برای کسب و کار داشته باشید اما باید بدانید موفقیت آن در گرو تلاش و صرف انرژی زیاد است. اگر مرد کار و تلاش هستید و به خودتان ایمان دارید، یکی از ایده هایی که احتمال موفقیت بیشتری نسبت به بقیه دارد را انتخاب کرده و آن را عملی کنید.