هر چند فعالیت در رسانه های اجتماعی برای شکل‌گیری یک کسب و کار ضروری نیست، اما نقش به سزایی در توسعه‌ی آن خواهد داشت، چراکه امروزه افراد بسیاری به رسانه های اجتماعی دسترسی دارند و این شبکه‌ها می‌توانند به بستری برای تعامل با مشتریان تبدیل شوند. بازاریابان مدرن ساعت‌های زیادی از وقت خود را صرف فعالیت در شبکه‌های اجتماعی می‌کنند.

۱) برنامه‌ریزی و زمان‌بندی صحیح در موفقیت رسانه‌های اجتماعی موثر است

 

بهترین بازاریابان، کارآفرینان و نویسندگان معمولا بر اساس معیارهای خاصی در رسانه های اجتماعی فعالیت می‌کنند. داشتن برنامه بلند مدت مثل برنامه ماهانه یا هفتگی بهره‌وری کار شما را افزایش می‌دهد.

دلایل تاثیر برنامه‌ریزی در موفقیت فعالیت‌های رسانه های اجتماعی را در ادامه با هم بررسی می‌کنیم.

الف) برنامه‌ریزی موجب صرفه‌جویی در زمان می‌شود.

در ابتدای هر کاری معمولا زمان زیادی صرف تسلط بر مطالب و فعالیت‌ها می‌شود اما پس از تمرکز کامل، کارها به سرعت پیش می‌روند و زمان تلف شده به میزان زیادی کاهش می‌یابد.

 

ب) انجام کارها را ساده‌تر می‌کند.
سوئیچ کردن مداوم از کاری به کار دیگر در طول روز باعث خستگی می‌شود. اگر در طول روز چند کار تعریف شده داشته باشید فعالیت بهتر و کارآمدتری خواهید داشت.

 

ج) کارها سریع‌تر انجام می‌شوند.
اگر وظایف متعددی بر عهده یک فرد باشد، این فرد مجبور است از کاری به کار دیگر سوئیچ کند و همین امر باعث کاهش تمرکز او شده و زمان زیادی را از دست خواهد داد.

در مجموع داشتن برنامه منظم سبب منسجم شدن کارها می‌شود. همچنین از فراموش شدن فعالیت‌های مهم در شبکه‌های اجتماعی و پست‌های وبلاگی جلوگیری می‌کند.

راه‌های بسیاری جهت برنامه‌ریزی برای فعالیت در رسانه های اجتماعی وجود دارد که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

  • هدف از تهیه‌ی پست‌های رسانه های اجتماعی و وبلاگی ایجاد یک منبع قوی و تعامل با کاربران است. بنابراین محتوایی که تولید می‌کنید باید مناسب با رسانه باشد تا توسط اکثر کاربران آن به اشتراک گذاشته شود.
  • برای موفقیت در شبکه‌های اجتماعی بهتر است هر روز پست‌های خود را سر ساعت مقرری بر روی رسانه مربوطه قرار دهید. به همین دلیل بهتر است اول هر ماه یا هر هفته پست‌های خود را زمان‌بندی کنید.
  • برای موفقیت بیشتر، روزانه رسانه های اجتماعی خود را مانند ایمیل‌تان چک کنید تا از بروزرسانی‌های سایر برندها مطلع شوید و با مردم در تعامل بوده و از نظرات آن‌ها مطلع شوید.

 

۲) درک درستی از فعالیت‌های خود بر روی رسانه های اجتماعی داشته باشید

 

استفاده از شبکه‌های اجتماعی معمولا برای مردم عادی نوعی اتلاف وقت محسوب می‌شود اما وقتی در راستای کسب و کار خود از آن‌ها استفاده کنید برای شما سودآوری به همراه خواهد داشت. بنابراین هنگام ورود به شبکه‌های اجتماعی نباید تنها به خوراک و اخبار توجه کنید بلکه باید هدف مشخصی داشته باشید.

اگر هدف شما افزایش مخاطبان‌تان است برای این منظور باید ابتدا افراد مختلفی را دنبال کنید تا برند شما شناخته شود.

در ابتدا باید زمان زیادی بر روی آن صرف کنید اما رفته رفته اوضاع بهتر خواهد شد. وقتی دنبال‌کنندگان شما به حد معقولی رسیدند می‌توانید به جای صرف زمان برای پاسخ به سوالات، آن‌ها را به وب‌سایت خود ارجاع دهید تا به کمک پست‌های وبلاگ‌تان بتوانند جواب سوالات خود را پیدا کنند.
به اشتراک‌گذاری محتوای مرتبط در گروه‌های مختلف و اظهار نظر در پست‌ها با لینک به مطالب مرتبط با پاسخ به سایت نیز نمونه‌هایی دیگر از استراتژی افزایش ترافیک ورودی است. برای موفقیت بیشتر می‌توانید به کمک کلمات کلیدی به جستجوی سوالات پرداخته و با لینک به مطالب سایت خود به آن‌ها پاسخ دهید تا برند شما در کلمات کلیدی خاصی بالا بیاید.

اگر هدف شما از فعالیت در شبکه‌های اجتماعی افزایش تعامل با کاربران است می‌توانید به کمک پست‌های مختلف و برگزاری مسابقات تعاملات خود را با آن‌ها افزایش دهید. اما بسیاری از بازاریابان در تلاشند تنها روابط خود را با تاثیرگذارن صنعت خود بهبود بخشند.

 

۳) محدوده تمرکز خود را کمتر کنید تا در زمان صرفه‌جویی شود

 

بازاریابان و کارآفرینان سعی می‌کنند از تمام فرصت‌های ممکن برای رشد برند خود استفاده کنند. اما واقعیت این است که داشتن تمرکز و فعالیت موثر در رسانه های اجتماعی مشخص می‌تواند فرصت‌های مناسبی را برای برند شما فراهم آورد. هرگز فعالیت در چندین شبکه‌ی اجتماعی مختلف نمی‌تواند به معنای موفقیت شما باشد.

برای شناخت شبکه‌های اجتماعی موفق می‌توانید ترافیک ورودی از هر یک از این شبکه‌ها را بررسی کنید تا رسانه‌ی اجتماعی صحیحی را برای فعالیت انتخاب کنید.

به منظور موفقیت در فعالیت‌های شبکه‌های اجتماعی خود نیز می‌توانید به بررسی رقبا بپردازید و بازخورد فعالیت‌های آن‌ها در گروه‌های مختلف را ببینید.

سعی کنید بر اساس ویژگی‌هایی مثل سن، جنسیت، درآمد، تحصیلات و محل زندگی مخاطبان خود کانال مناسبی را برای فعالیت برند خود انتخاب کنید. همچنین توجه داشته باشید که این کانال‌ها باید با نوع محتوایی که در آن‌ها به اشتراک گذارده می‌شوند و قدرت مانور شما هم راستا باشند تا بتوانید در استراتژی مربوطه موفق باشید.

 

۴) برای شبکه‌های اجتماعی خود تقویم محتوایی ایجاد کنید

 

داشتن تقویم محتوا در شبکه‌های اجتماعی می‌تواند کمک شایانی در موفقیت شما داشته باشد. تقویم محتوایی سبب منسجم شدن پست‌های شبکه‌ی اجتماعی برند شما می‌شود و همین انسجام مخاطبان بسیاری را به سمت برند شما جذب می‌کند تا به کمک برنامه یا تقویم محتوایی شما اطلاعات مورد نیاز خود را بدون اتلاف وقت پیدا کنند. از طرفی زمان‌بندی انتشار پست‌ها به کمک تقویم محتوایی نیز آسان‌تر می‌شود.

 

۵) به کمک ابزارهای موجود بر رسانه های اجتماعی خود نظارت داشته باشید

 

مطمئنا زمانی که سرتان شلوغ است نمی‌توانید مداوم رسانه های اجتماعی برند خود را چک کنید و متوجه سوالات و منشن‌های مخاطبان خود باشید. به منظور اطلاع دقیق از این موضوع می‌توانید از ابزارهای مختلفی استفاده کنید که به محض ذکر نام شما در شبکه‌های مختلف شما را از این امر مطلع کند. یکی از راه‌حل‌های موجود در این زمینه ثبت نام تجاری خود در Mention.com است که عملکردی مشابه با Google Alerts دارد اما بر روی شبکه‌های اجتماعی تمرکز دارد.

راه‌حل بعدی استفاده از نظارت خودکار Hootsuite است که به محض منشن شدن نام تجاری شما ایمیل هشداری برای‌تان ارسال می‌کند.

راه‌حل دیگری که برای دریافت ایمیل به محض استفاده از برخی کلمات کلیدی خاص و نام برند شما وجود دارد استفاده از ابزار رایگانی به نام IFTTT است. این ابزار به شما کمک می‌کند کارهای تکراری خود را روی وب از بین ببرید. به عنوان مثال می‌توانید تنظیماتی انجام دهید تا هر موقع که روی وبلاگ‌تان پستی می‌گذارید؛ آن پست در رسانه های اجتماعی مثل توییتر به‌صورت خودکار به اشتراک گذاشته شود.

 

۶) تنوع و خاص بودن می‌تواند بهره‌وری فعالیت‌های شما را افزایش دهد

 

پست‌هایی که بر روی شبکه‌های اجتماعی مختلف قرار می‌گیرند حالت تکراری دارند و پس از مدتی خسته کننده می‌شوند. زیرا اکثر برندها به تقلید از هم نوع خاصی از محتوا را به اشتراک می‌گذارند. اما استفاده از قالب‌های مختلف و متنوع متناسب با تقویم محتوایی می‌تواند جذابیت پست‌های شما را برای مخاطبانتان چندین برابر کند و تاثیر فعالیت شما را افزایش دهد.

نتیجه‌گیری

فعالیت در رسانه های اجتماعی می‌تواند ابزاری قدرتمند برای کمک به رشد و توسعه برند شما باشد و استفاده از استراتژی مناسب موفقیت شما را چندین برابر می‌کند. رعایت چند نکته ساده می‌تواند کمک بسیاری روی موفقیت شما در شبکه‌های اجتماعی مختلف داشته باشد.