پنج ویژگی یک خبر رسمی خوب
امروز می خواهیم مواردی کلی از ویژگی های یک خبر رسمی خوب را برایتان بگوییم که حتی اگر نکات پیشین را فراموش کرده باشید، به شما کمک میکنند تا با رعایت این چند نکته، خبر رسمی خوبی را در زمانی اندک بنویسید. این نکات به 5C خبر رسمی معروفاند.
۱- شفافیت (Clarity):
خبرنگاران و مخاطبان نباید ناچار به کندوکاو متن شما برای پی بردن به محتوای داستانتان شوند. موضوع باید از همان ابتدا مشخص و واضح باشد. خبر رسمی شما باید تیتر شفافی داشته باشد و شما نیز میبایست فورا پاسخگوی 5 پرسش اصلی یعنی چه کسی، چه چیزی، چه زمانی، کجا و چرا در خبر رسمیتان باشید. سعی نکنید با گمراه کردن خواننده، داستانتان را بیش از آنچه هست جلوه دهید. شفاف باشید.
۲- مختصر بودن (Conciseness):
اکثر ما علاقه داریم که بیش از آنچه لازم است بنویسیم. اندازه مناسب و صحیح خبر رسمی ، عموما چند پاراگراف و یا حدود 400 تا 800 کلمه است. توضیحات اضافی را کنار بگذارید، و داستان را تا حد ممکن فورا بیان کنید. خبرنگاران افراد پرمشغلهای هستند و زمانی برای جستجو میان حجم زیادی از مطالب بیمعنی ندارند. به اصل مطلب بپردازید.
۳- صحت (Correctness):
دقت و اطمینان از صحت خبر رسمیتان برای کسب و حفظ اعتماد رسانه ها، حیاتی است. خبر رسمی باید بی غرض بوده و صحت کامل داشته باشد. اگر اغراق کرده و یا اطلاعات نادرست ارائه کنید، اعتبار شما از بین خواهد رفت و این خبر رسمی و احتمالا خبرهای رسمی بعدیتان نیز سر از سطل زباله در میآورند.
۴- متقاعد کننده بودن (Compelling):
اگر داستان جذابی برای بازگو کردن ندارید، کار سختی برای جلب توجه و پوشش رسانه خواهید داشت. زاویه دید جالبی برای داستانتان پیدا کنید که آن را متقاعد کنندهتر کند. از متفاوت فکر کردن نهراسید.
۵- کامل بودن (Complete):
این چندمین خبر رسمی است که می نویسید. حتما به ارائه جزئیات در مورد چه کسی، چه چیزی، چه زمانی، کجا و چگونه بپردازید. لازم نیست همه جزئیات ریز مرتبط با داستانتان را در خبر رسمی بگنجانید، اما دقت کنید که نکات اصلی آن را از قلم نیاندازید تا داستان اصلیتان، تمام و کمال و به وضوح بیان شود.
من مى خواهیم دراین مجله عضویت داشته باشم وازمعلومات آن مستفید شویم
مطلب خوبی است
دورد وقت بخیر
تو بخش اول مقاله بیان کردید که “شما میبایست فورا پاسخگوی ۵ پرسش اصلی یعنی چه کسی، چه چیزی، چه زمانی، کجا و چرا در خبر رسمیتان باشید” ولی به یک نکته رو نگفتید که اگه بیان نشه که ‘ چطور یا چگونه ‘ این اتفاق افتاده خبرتون شفاف نبوده و مخاطب متوجه موضوع نمیشه !