هیچ‌ شرکت و ارگانی علاقه‌ای به دست‌ و پنجه نرم کردن با بحران‌ها را ندارد، اما هنگامی که اتفاق بیفتند، باید بتوانید شرایط را تحت کنترل بگیرید و از خود ضعف نشان ندهید. روابط عمومی بهترین وسیله برای کنترل و مدیریت بحران‌ها است.

در آغاز یک بحران (مثلا انتشار اخبار بد درمورد برندتان)، به این فکر کنید که یک قدم به عقب بردارید و شرایط را قبل از اینکه دست به اقدامات ناگهانی بزنید، ارزیابی کنید. مهم‌تر از همه، در رابطه با شرایط، آینده‌نگر بوده و با خود صادق باشید. اگر شما از ابتدا با مخاطبان خود روراست باشید، آن‌ها بیشتر علاقمند خواهند بود که طرفدار وفادار شما باشند و در طوفان‌های سخت کنار شما بمانند.

در این نوشته قصد داریم به ۷ راهکار کمکی برای مقابله با بحران‌ها بپردازیم، بحران‌هایی که ممکن است ضربه‌ی سختی به کسب و کار شما بزنند.

 

۱) یک قدم به عقب بازگردید

هنگامی که با یک شرایط بحرانی مواجه می‌شوید، باید که کمی به عقب بازگردید، نفس راحتی بکشید و تمام راه‌حل های ممکن را بررسی کنید. بدترین کار ممکن که می‌توانید انجام دهید این است که همینطور ادامه دهید و شرایط را برای خود بدتر کنید. پیشنهاد می‌کنیم که ابتدا با یک مشاور و یا کسی که بتواند به شما پیشنهاد‌های امکان‌پذیر را بدهد، صحبت کرد و بعد از آن دست به اقدام بزنید.

 

۲) پیش‌بینی، برنامه‌ریزی، آماده‌سازی و عمل

همواره برای مواجهه با شرایط سخت و بحرانی برنامه‌ریزی داشته باشید تا در صورت وقوع اتفاق ناخوشایند بدانید باید از چه کسی طلب کمک کنید و یا اقدامات لازم را چگونه و از چه طریقی و طی چه مسیری انجام دهید. خودتان را به ابزار و دانش مختلف مجهز کنید و برای بحران‌های احتمالی خود را آماده کنید.

 

۳) صداقت همواره بهترین سیاست است

صادق بودن با مشتریان باید جزو اولویت‌های اصلی شما باشد، مخصوصاً در طول دوره‌ی بحران، چرا که اهمیت این کار چندین برابر می‌شود. اگر مرتکب اشتباهی شده‌اید، به آن اعتراف کنید. مشتریان همیشه صداقت را نسبت به هر سیاست دیگری، تحسین می‌کنند. برای مطبوعات قابل دسترس باشید و به سؤالاتشان پاسخ دهید. برای تمام سؤالات احتمالی خود را آماده کنید، آرام باشید و تمرکز کنید.

 

۴) پاسخ دهید اما از خود واکنش نشان ندهید

اگر دچار یک بحران شده‌اید، احتمال اینکه با یک لغزش ساده به خطر بیفتید و از خود واکنش اشتباهی نشان دهید، همیشه وجود دارد. این دقیقا چیزی است که با نیت و نتیجه‌ای که دوست دارید به آن دست یابید در تضاد است. در شرایط بحرانی ابتدا احساسات خود در مورد شرایط بوجود آمده ابراز کرده و از طریق یک نیوز وایز منتشر کنید. سپس سریعاً خود را به حالتی برسانید که بتوانید شرایط را کنترل کنید. مهم‌تر از همه‌ی این موارد این است که از مسئله در انظار عمومی نگریزید و پنهان نشوید. بلکه سعی کنید با انتشار خبر رسمی شفاف سازی کنید.

 

۵) از پتانسیل رسانه‌ها بهره بگیرید

در یک بحران، اخبار صادقانه و شفاف می‌تواند پایان کار خوب برای یک برند بوده و بحران را به نفع‌تان به سرانجام برساند. از پتانسیل رسانه‌ها استفاده کنید و آن را به شکلی که برای حل مشکل شما سازنده باشد درآورید. تصمیم بگیرید که چه چیزی را می‌توان به راحتی به اشتراک گذاشت. مساله را در مواقع لزوم و برای آماده‌سازی نقاطی برای صحبت کردن بر عهده بگیرید. به رسانه‌ها اجازه دهید که به صورت شفاف همه چیز را بدانند و اطلاعات زیادی در دسترس آن‌ها قرار دهید، تا به اشتراک بگذارند.

 

۶) تحقیق کنید و مطمئن قدم بردارید

تحقیقات لازم را انجام دهید، واقعیت‌ها را بررسی کنید، بازخوردها را تخمین بزنید و قبل از نتیجه‌گیری و عکس‌العمل سریع، همه چیز را به دقت بررسی کنید. هنگامی که دچار بحران می‌شوید، نیاز به پاسخ سریع را احساس می‌کنید، اما اولین گام مهم این است که از زمان به خوبی استفاده کنید.

 

۷) وضعیت را تحت کنترل خود درآورید

به منظور حفظ شهرت برند خود در طول شرایط بحرانی، مهم است که با صداقت تمام به آن رسیدگی کنید و قبل از رسانه‌ها شرایط را به دست گیرید. با انجام این کار، یک شرکت می‌تواند از موجودیت برند خود در راستای به جریان انداختن شرایط در چرخشی مثبت بهره گیرد. انجام این کار می‌تواند از داستان‌های منفی از سوی رسانه‌ها، جلوگیری کرده و شهرت کسب و کار شما را حفظ کند.

برای آماده‌سازی در مقابل بحران و کنترل آن بهتر است از خدمات یک نیوزوایر استفاده کنید. اخبار رسمی به عنوان نخستین نیوزوایر بین‌المللی ایران در این مسیر به شما کمک می‌کند. به رایگان شروع کنید.