آیا شما ویژگی‌های کارآفرینان خوب را دارید؟ با وجود این که نمی‌توان گفت که همه‌ی کارآفرینان دارای مشخصه‌های یکسانی هستند، در این مقاله از مشخصات بارز و تقریباً یکسان میان آن‌ها، که منجر به موفقیت‌شان شده است، صحبت خواهیم کرد.

 

۱) اشتیاق و انگیزه

 

اگر تنها یک کلمه باشد که بتواند اساس کارآفرینی را توضیح دهد، آن کلمه اشتیاق است.

  • آیا کاری هست که شما بارها و بارها انجام دهید، بدون اینکه خسته شوید؟
  • آیا کاری هست که شما را بیدار نگه دارد تا به اتمام برسانید؟
  • آیا چیزی هست که ساخته باشید و بخواهید آن را بهبود بخشید، و دوباره و دوباره این کار را انجام دهید؟
  • آیا کاری هست که از آن بیشترین لذت را می‌برید و می‌خواهید این کار را تا آخر عمرتان ادامه دهید؟

 

میزان اشتیاق و انگیزه‌ی شما در کارآفرینی موفقیت شما را نشان خواهد داد. از ساخت و اجرای یک نمونه‌ی اولیه‌ی گرفته تا انجام دادن کارهای تبلیغاتی و جذب سرمایه‌گذار، همه بستگی به اشتیاق شما دارد. موفقیت تابعی از اشتیاق، عزم و اراده است.

 

۲) ریسک کردن

 

کارآفرینی با ریسک کردن ارتباط مستقیم دارند. کارآفرینان همانند غواصانی هستند که به سمت عمق نامشخصی پیش می‌روند. البته همیشه خطرپذیری و ریسک کردن منجر به موفقیت نخواهد شد. کارآفرینان موفق پول و زمان خود را روی ناشناخته‌ها سرمایه‌گذاری می‌کنند، اما منابع، برنامه‌ها و پهنای قلمروی خود را حفظ می‌کنند. کارآفرینان موفق برای روبرو شدن با ناشناخته‌ها برنامه دارند.

هنگام ارزیابی ریسک، کارآفرین موفق از خود خواهد پرسید: آیا این خطر ارزش سرمایه‌گذاری دارد؟ اگر این کار نتیجه‌ای نداشته باشد چه کار خواهم کرد؟

 

۳) خودباوری، سخت‌کوشی و نظم

 

کارآفرینان از کاری که انجام می‌دهند لذت می‌برند. آن‌ها خودشان را باور دارند، اعتماد به نفس دارند و خود را وقف پروژه‌هایشان می‌کنند. در تمرکز بر روی کارشان بسیار سرسخت دیده می‌شوند و خواهید دید که تا چه اندازه به ایده‌های خود ایمان دارند. از طرفی دیگر هم بسیار منظم و جدی جلوه می‌کنند.

 

۴) سازگاری و انعطاف‌پذیری

 

اشتیاق داشتن و حتی سماجت در کارتان بسیار خوب است. اما انعطاف‌ناپذیری در مورد مشتریان و نیاز بازار ممکن است منجر به شکست شما شود. به خاطر داشته باشید که سرمایه‌گذاری روی آنچه باور دارید که خوب است، به همین سادگی نیست؛ اما ساخت یک کسب و کار موفق نیز دور از دسترس نیست. نیاز بازار متغیر است: تغییرات، پدیده‌هایی در محدوده‌ی زمانی معین هستند. کارآفرینان موفق ضمن استقبال از همه‌ی پیشنهادها برای بهینه‌سازی یا رواج‌دهی، باعث افزایش عرضه و رضایت مشتریان و نیاز بازار خواهند شد. محصولی که برای خودتان طراحی می‌کنید شاید به‌نظرتان ایده‌آل باشد، اما در طراحی برای بازار باید نیاز بازار را بسنجید.

 

۵) پیشنهاد خود و بازار آن را درک کنید

 

کارآفرینان موفق محصول خود را خوب می‌شناسند. همچنین آن‌ها با بازار و زیر و روی آن آشنایی دارند. نا‌آگاهی از تغییرات بازار، حرکت رقیبان و دیگر فاکتورها می‌تواند یک محصول عالی را منجر به شکست کند.

 

۶) مدیریت سرمایه‌

 

رسیدن به سودآوری هرسرمایه‌گذاری زمان‌بر است، پس باید عاقلانه در مورد آن تصمیم گرفته شود تا به نتایج خوبی منجر شود. کارآفرینان باید پول و سرمایه خود را به خوبی مدیریت کنندو برای مصرف آن برنامه‌ریزی ‌داشته باشند. حتی پس از به روال افتادن کارها و سودآوری نیز یک کارآفرین موفق روی جریان پول تسلط دارد، زیرا این بخش، مهمترین بخش هر کسب‌وکاری است.

 

۷) برنامه‌ریزی

 

کارآفرینی، ساخت یک کسب‌وکار از ابتدا و در عین‌حال مدیریت منابع محدود ( ازجمله پول، زمان و روابط شخصی ) است. این یک اتفاق بلند مدت است، و برنامه‌ریزی در شروع کار تا آنجا که ممکن است، یک نقطه‌ی قوت محسوب می‌شود. در واقع، برنامه‌ریزی برای همه‌ی منابع و داشتن یک راه‌حل برای ریسک‌های احتمالی، ممکن است شما را حتی از برداشتن قدم اول منع کند.

امکان سنجی و آنالیز کنید؛ آستانه‌ی زمان و سرمایه‌ی خود را بسنجید؛ با منابع محدود خود ریسک کنید. اگر کارها مطابق با برنامه پیش نرفت، به دنبال چاره‌ باشید و با تغییر کوچکی در مسیر دوباره پیش روید.

 

۸) توانایی شبکه سازی

 

مردم همواره در حال برقراری ارتباط هستند: دوستان، همکاران و همسایگان شما در همه حال با شما از کاهش رشد اقتصادی جهان، تقاضای کم یا رقابت ناعادلانه، شکایت می‌کنند. اما این شکایت‌ها چیزی را بهبود نمی‌بخشد. کارآفرینان موفق چه‌کار می‌کنند؟ آن‌ها با مربیان با تجربه‌تر و شبکه‌‌های گسترده‌تری ارتباط برقرار می‌کنند و به دنبال مشاوره‌ی باارزش‌تری با‌ آن‌ها هستند.

 

۹) برای خارج شدن آماده باشید

 

هرتلاشی منجر به موفقیت نمی‌شود. میزان شکست کارآفرینان بسیار بالاست. در این هنگام بهترین کار این است که به جای سرمایه‌گذاری‌های مجدد در این کار، مسیر خود را تغییر دهید و کار دیگری را امتحان کنید. بسیاری از کارآفرینان مشهور همان بار اول موفق نشده‌اند. اما آن‌ها آرامش و دوراندیشی لازم را برای کاهش تلفات داشتند.

 

۱۰) کارآفرینان به خود شک دارند؛ اما نه خیلی زیاد

 

ممکن است از خود بپرسید، آیا من یک کارآفرین هستم؟ پاسخ‌های زیادی ممکن است شما را در جواب به این سؤال به‌شک بیندازد. حتی اگر شما استعداد استیو جابز یا ایلان ماسک را ندارید، اگر این جرأت را دارید که بگویید من می‌توانم تا حدی می‌توان گفت که روحیه‌ی یک کارآفرین را دارید.