چرا برندهای لوکس خواهان بیشتری دارند؟
در سالهای گذشته برندهای لوکس نمادی از مقام، قدرت و مد بودهاند. بهطوری که برندهایی اینچنین توسط امپراطوران، غولهای کسبوکار و افراد ثروتمند در نسلهای مختلف مورد استفاده قرار میگرفتهاند.
درآمدزایی برندهای لوکس در سراسر جهان بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار برآورد شده است. لویی ویتون برند مشهور کالاهای لوکس فرانسوی در سال ۲۰۱۵ بیش از ۳۵ میلیارد یورو درآمد داشته و همچنان تقاضا برای محصولات آن درحال افزایش است.
اما چه مسئلهای باعث میشود تا برندهای لوکس این اندازه خواهان داشته باشند؟ در ادامه به بررسی این موضوع میپردازیم.
کمیاب و منحصربفرد بودن
برندهای لوکس همگی یک ویژگی مشترک دارند و آن این است که همه دوست دارند محصولات آنها را داشته باشند اما اغلب به دلیل قیمت بالا از داشتن آن محروم میمانند. اگر برندهای لوکس برای همه در دسترس باشد، مردم دیگر برای داشتن آنها این همه خود را به آب و آتش نمیزنند. مردم عموما به داشتن وسایلی تمایل دارند که سخت به دست میآیند. اگر محصول به راحتی قابل دسترس باشد آنگاه همه آن را خواهند داشت و دیگر منحصربهفرد نخواهد بود.
برندهای لوکس هیچ موقع تولید انبوه نمیشوند. ساخت، قیمت، سفارشیسازی، لیست انتظار طولانی و کشوری که در آن ساخته شده است، همه و همه را میتوان به منحصربفرد بودن این برندها اضافه کرد.
ارائهی ارزش ویژه برای مشتری
وما ردی (Vema Reddy) که در یک شرکت فناوری کار میکند، میگوید: من محصولات برندهای لوکس را به دلیل جایگاه اجتماعی که برایم به ارمغان میآورند، خریداری میکنم.
وقتی از او راجع به فاکتورهای دیگر همچون راحتی، استایل یا کیفیت پرسیدند، او گفت: بله، آنها نیز اهمیت دارند، اما این حس را از محصولات دیگر برندها میتوان گرفت.
برای مثال برخی افراد داشتن BMW را نماد موفقیت خود میدانند. بنابراین هنگامی که شخصی ماشین لوکس میخرد، شبیه این است که پرستیژ میخرد تا خود ماشین و کارکردش را.
محدودیت کانالهای توزیع
برندهای معمولی و نرمال در مقیاس انبوهی محصولات خود را تولید میکنند. بنابراین محصولات آنها بهراحتی در دسترس خواهند بود. اما بازار لوکس دقیقاً برعکس این عمل میکند. کلید این کار در تولید کمتر از تقاضا و داشتن لیست انتظار است.
همچنین برندهای لوکس معمولاً محصولات را در فروشگاههای شرکت خود میفروشند. به همین دلیل خدمات ویژه مخصوص مشتریان خاص در آنجا تعبیه شده است.
برای مثال فروشگاه BMW در مونیخ امکانی فراهم آورده که مشتریان قبل از خرید محصول بتوانند آن را امتحان کنند.
تجربه و تعلق
تجربهی برند حتی قبل از ورود مشتری به فروشگاه یک برند لوکس آغاز میشود که با فروش به پایان نمیرسد.
استراتژی از این قرار است که حس تعلق افراد را به برند مورد نظر گره بزنیم و به آنها این حس را القا کنیم که همه نمیتوانند این برند را داشته باشند. در این صورت افراد حس منحصر به فرد بودن خواهند داشت.
به عنوان مثال، تام فورد رویدادی را برای ترویج محصولاتش ترتیب داده بود و فقط مشتریان وفادار خود را به این رویداد دعوت کرد. هیچ رسانهای اجازهی پوشش این رویداد را نداشت، بدین ترتیب کسانی که شرکت کرده بودند احساس خاص بودن میکردند.
نتیجهگیری
کسبوکار برندهای لوکس ممکن است بسیار هیجانانگیز باشد. هنگامی که کسبوکاری به راه میاندازید، ممکن است حس توقف این کار نیز به شما دست دهد، فکر کنید و تصمیم بگیرید که چطور میخواهید جایگاه خود را محکم کنید. بهتر است به یاد داشته باشید که شما فقط یک محصول نمیفروشید، بلکه تمام احساساتی که با آن ترکیب شده است را نیز میفروشید.
سلام ممنون از سایت خوبتون