۵ نکتهی اساسی برای داشتن برند قدرتمند
شاید بخواهید نام برند خود را در سطح جامعه هدف شناخته کنید و در این راستا تلاشهای زیادی انجام دهید. اما ممکن است در این مسیر دیدی که در مورد شناخت دیگران نسبت به برند شما بوجود میآید با آن چیزی که در واقعیت وجود دارد کاملا متفاوت باشد. به همین دلیل نیاز است که از یک سری اصل اساسی پیروی کنید تا به موفقیتهای مورد نظر خود برسید.
قبل از اینکه به فکر این باشید که رنگ لوگوی خود را چگونه انتخاب کنید که تاثیرگذار باشد و یا اینکه چگونه با مردم صحبت کنید که به شما اعتماد کنند، میبایست یک قدم به عقب بازگردید و از دور به قضیه نگاه کنید.
استراتژی برند شما چیست؟
در لغت، استراتژی برند به معنای برنامهای بلندمدت برای توسعهی یک برند موفق، به منظور دستیابی به اهدافی مشخص است. ابتدا بهتر است این مفهوم را درست دریابید که برند شما محصول، لوگوی، وبسایت و یا نام شما نیست. بلکه برند چیزی فراتر از همهی اینهاست، برند مفهومی غیرقابل لمس در ذهن مشتری است. در ادامه ۵ جزء اساسی یک استراتژی برند جامع را که باعث قدرت یافتن شما خواهد شد، برمیشمریم.
۱) هدف
هر برندی تصمیمات و عملکرد متفاوتی نسبت به برندهای دیگر دارد. اما این عملکرد یک برند نیست که آن را از دیگر برندها جدا میکند بلکه داشتن یک هدف مشخص است که به برندها هویت میبخشد.
اینکه بدانید هدف کسبوکار شما چیست، در جایگاه شما تأثیر زیادی خواهد داشت. دانستن اینکه صبحها با چه انگیزهای به جز کسب درآمد برمیخیزید و به این کسبوکار مشغولید بسیار ارزشمند است. به عبارت دیگر، هدف شما میبایست یک هدف خاص باشد، تا بتواند شما را از دیگر رقیبانتان متمایز کند.
حال چطور میتوانید هدف کسبوکار خود را تعریف کنید؟ با توجه به استراتژی کسبوکار داخلی، از دو جهت میتوان هدف را بررسی کرد:
- تابعی: این فرض بر پایهی دلایل مالی و موفقیتهای زودهنگام بنا شده است، به این معنی که هدف یک کسبوکار بدست آوردن پول است.
- انتخابی: این فرض بر مبنای موفقیتهایی بنا شده است که در نهایت منجر به کسب درآمد نیز میشوند، و بیشتر بر پایههای معنوی استوار است.
درحالیکه کسب درآمد برای هر کسبوکاری از اهمیت زیادی برخوردار است ولی این هدف شما را از دیگر کسبوکارها جدا نمیکند بلکه هدفهای معنوی شماست که شما را متمایز خواهد کرد.
۲) ثبات
کلید ثبات در پرهیز از موضوعاتی است که به برند و بهبود آن مربوط نمیشود. آیا یک تصویر به صفحهی فیسبوک کسبوکار خود اضافه کردهاید؟ این تصویر برای شرکت شما چه مفهومی دارد؟ آیا با پیغامی که قصد دارید به مخاطبان منتقل کنید همخوانی دارد یا صرفاً جالب بوده و یا مخاطبان را بیشتر سردرگم میکند؟
اگر در تلاش برای پایدار نگه داشتن برند خود هستید، باید مطمئن شوید که پیغامهایتان به اندازهی کافی منسجم هستند. ثبات شما برای شناساندن برندتان به وفاداری مشتریان نیز کمک خواهد کرد.
۳) احساس
مشتریان همیشه منطقی نیستند.
هیچگونه نمیتوانید به لحاظ منطقی افرادی را بررسی کنید که پولهای کلانی صرف یک محصول خاص از یک برند میکنند در صورتی که میتوانند قیمتهای ارزانتری از این محصول را از برندهای دیگر تهیه کنند.
اما دلیل این کار چیست؟
برخی از این برندها از برندینگ احساسی با ایجاد مجموعههایی این برند، استفاده میکنند. مجموعهای از طرفداران خود را گردهم میاورند و با آنها تعامل برقرار میکنند. و این حس را در هرکدام از آنها ایجاد میکنند که عضوی از یک گروه بزرگ شناخته شده هستند و از این طریق به آنها هویت میبخشند.
۴) انعطافپذیری
در دنیایی که به این سرعت در حال تغییر است، بازاریابان میبایست انعطافپذیری بالایی داشته باشند تا بتوانند جایگاه برند خود را حفظ کنند. علاوهبراین، این نوع آزادی به شما کمک خواهد کرد که خلاقیت خود را حفظ کنید.
بنابراین هنگامی که تکنیکهای شما دیگر پاسخگو نیستند، از تغییر نهراسید. اینکه یک روش در گذشته در رشد شما تأثیر زیادی گذاشته است به این معنی نیست که میتواند اکنون نیز پاسخگوی نیازهای شما باشد.
از هر فرصتی برای استفاده از روشهای جدید و تجربههای جدید برای مخاطبانتان استفاده کنید. برای مثال به دنبال ویژگیهای خاصی از محصولات و خدمتتان باشید که تا به حال به آنها اشاره نکردهاید، و آنها را در نظر مشتریان پر رنگ کنید و به آنها یادآوری کنید که چرا شما را دوست دارند.
۵) وفاداری
اگر شما اکنون مشتریانی دارید که شما، شرکتتان و برندتان را دوست دارند، دست روی دست نگذارید، برخیزید و آنها را هدایت کنید. این مشتریان دربارهی شما خواهند نوشت، تا به دوستانشان دربارهی شما بگویند، و همانند پیک کسبوکار شما عمل خواهند کرد.
گاهی اوقات فقط یک تشکر لازم است که مسئولیت خود را در مقابل مشتریانتان ادا کرده باشید. اما گاهی اوقات نیز بهتر است در روابطتان با مشتریان فراتر روید. از آنها بخواهند که خواسته و نیازهایشان را برای شما بیان کنند.
وفاداری بخش مهمی از هر استراتژی برند است. روابط مثبت خود با مشتریانتان را پررنگتر جلوه دهید، تا ببینید که چقدر این روابط به شما و رشد کسبوکارتان کمک خواهد کرد.
وب سایت فوق العاده ای دارید ممنونم از تون