در زمان‌های گذشته به لطف ترفند‌های نه‌چندان خاص، قرار گرفتن در بین رتبه‌های اول گوگل کار چندان مشکلی نبود. به همین دلیل در روز‌های آغازین معرفی سئو، کمتر کسی مبحث نرخ کلیک (CTR) را جدی می‌گرفت. اما امروزه با بروزرسانی‌های الگوریتم گوگل همه چیز تغییر کرده است.

 

تحقیقات به دست آمده نشان می‌دهد که ۸۳% از مردم تنها به ۴ لینک ابتدایی نتایج جست‌و‌جو توجه می‌کنند. در نتیجه طبیعی است که همه برای کسب ترافیک بیشتر و دیده شدن در بین هزاران وب‌سایت مشابه دیگر تلاش کنند. اما چگونه می‌توان با کلیدواژه‌هایی که ممکن است پیش از این بارها مورد استفاده قرار گرفته باشند، لینک وب‌سایت خود را در صفحه اول گوگل جای دهیم؟ اینجا است که نرخ میزان کلیک نسبت به رتبه به کمک ما خواهد آمد.

 

عملکرد CTR به این گونه است که اگر لینک شما در بین لینک‌های ابتدایی نباشد و با این وجود نرخ کلیک بر روی آن رو به افزایش باشد، سئو امتیاز وب‌سایت شما را افزایش داده و جایگاه لینک آن را بهبود خواهد بخشید. در این مطلب قصد داریم تا پنج راهکار جهت بهبود CTR را به شما معرفی کنیم.

 

۱) نوشتن تیتر و توضیحات متای مناسب

 

استفاده از این استراتژی در میان مجلات و روزنامه‌های آنلاین رونق فراوانی دارد. چون آن‌ها به خوبی می‌دانند که برای جذب مردم باید از چه عناوین و توضیحاتی استفاده کنند. نحوه نوشتن عنوان اهمیت بسیار بالایی دارد. زیرا ۸۰% از مخاطبین فقط به مطالعه تیترها می‌پردازند و ۷۳% از تصمیم‌های خرید محصول در هنگام مطالعه عنوان گرفته می‌شود. همان‌گونه که در تصویر زیر نیز مشاهده می‌کنید، هنگامی که لینک وب‌سایت شما در گوگل نمایش داده می‌شود، دو عنصر بسیار مهم بیش از سایرین به چشم می‌خورد: عنوان مطلب و توضیحات متا.

نوشتن تیتر و توضیحات مناسب

الف) برچسب عنوان: هنگامی که عنکبوت‌های جست‌و‌جوگر گوگل آدرس URL وب‌سایت شما را می‌یابند، قبل از هرچیزی عنوان مخصوص آن صفحه را در کنار آدرس ذخیره می‌کنند. این عنوان نقش بسیار مهمی در جذب و یا دفع کاربران خواهد داشت. سعی کنید که عناوین منحصر‌به‌فردی را برای صفحات خود در نظر بگیرید. همچنین طول این عنوان نباید بیش از ۶۵ کاراکتر باشد.

تعداد کاراکترهای عنوان       

اگر عنوان شما شامل کلیدواژه‌هایی باشند که مخاطبان در پی یافتن آن‌ها هستند، شانس بیشتری برای دیده شدن به دست خواهید. آورد. همچنین بهتر است به نکات زیر توجه کنید:

  • کلمات کلیدی مناسب را شناسایی کرده و به صورتی طبیعی آن‌ها را در داخل عنوان جای دهید.
  • در صورتی که طول عنوان بیش از ۶۰ کاراکتر باشد، به صورت کامل نمایش داده نخواهد شد.
  • علاوه بر استفاده از کلمات کلیدی، باید سعی کنید از عنوانی جذاب، قانع‌کننده و مناسب استفاده کنید.

3 

ب) توضیحات متا: توضیحات متا به عنوان مکملی در کنار عنوان، باعث ترغیب کاربران برای کلیک بر روی آن لینک می‌شوند. توضیحات متا به صورت زیر در صفحه نتایج جست‌و‌جوی گوگل نمایش داده می‌شوند.

توضیحات متا 

هرچند که ممکن است توضیحات متا تاثیر مستقیمی بر روی رتبه‌بندی وب‌سایت شما نداشته باشد، اما این قسمت نقش مهمی را در جلب توجه کاربران و در نتیجه افزایش نرخ کلیک ایفا می‌کند. واضح است که این قسمت باید به اندازه کافی جذاب و ترغیب‌کننده باشد. در این صورت همچون تبلیغاتی رایگان در خدمت شما خواهد بود.  شما می‌توانید گزیده‌ای از قسمت‌های مهم و یا سوالی ترغیب کننده را برای این قسمت در نظر بگیرید. همچنین در نظر داشته باشید که بهتر است که طول این قسمت بین ۱۵۴ الی ۱۶۰ کاراکتر باشد.

اندازه توضیحات متا 

۲) قانون " یک "

 

قانون یک بیان می‌کند که هر عنصری که در صفحه اصلی و هدف شما قرار دارد، برای یک منظور در نظر گرفته شده‌اند. بنابراین تنها هدف تیتر، جذب مخاطب است و هدف زیر تیتر برای کمک به درک خود عنوان در نظر گرفته شده است. توپ‌های نقطه‌ای توپر برای نمایش مزایای محصول و همچنین دکمه فراخوان عمل برای انجام معامله خلق شده است.

اگر شما قصد افزایش نرخ کلیک خود را دارید،  باید هدف واحد نتیجه جست‌و‌جوی خود را مشخص کنید. برای مثال ممکن است هدف شما، نمایش صفحه خود به کاربران هدفتان باشد. در عنوان و توضیحات متای خود (چه به صورت مستقیم و چه به صورت غیرمستقیم) به این هدف اشاره نکنید.

به عنوان یک بازاریاب خبره، هیچگاه بزرگی خود را برای مخاطبانتان وصف نکنید. زیرا آن‌ها به صورت ناخودآگاه به این مسئله اهمیتی نمی‌دهند. مخاطبان شما قطعا به دلیل وجود مشکل، مسئله و یا چالشی دست به جست‌و‌جو زده‌اند و شما باید راهکاری را برای آنان معرفی کنید.

 

۳) استفاده از یک کد آماده پیشرفته

 

تحقیقات نشان می‌دهد که استفاده از نشانه‌گذاری‌ها می‌تواند تا ۳۰% نرخ کلیک شما را افزایش دهد. خرده‌فروشان بسیاری از نشانه‌های ساخت یافته استفاده کرده و از آن‌ها بهره گرفته‌اند.

از زمانی که گوگل کد آماده پیشرفته (یا همان Rich Snippet) را معرفی کرد، سه موتور جستجوی برتر آمریکا (گوگل، یاهو و بینگ) در کنار یکدیگر به پشتیبانی از  Schema.org پرداختند. این پلتفرم شامل طرح‌هایی بود که مالکان وب‌سایت‌ها و وبلاگ‌ها را قادر می‌ساخت تا صفحات خود را نشانه‌گذاری کنند که این نشانه‌ها در نتایج جست‌و‌جو به خوبی قابل رویت بود.

گوگل به شما به عنوان یک وبلاگ‌نویس و وب‌مستر این امکان را می‌دهد که عناصر متعددی از صفحه وب خود را در نتایج جست‌و‌جو نمایش دهید. این عناصر می‌تواند شامل نماد امتیازدهی ستاره‌ای، قیمت و ارزش آن صفحه، نظرات و دیدگاه‌های کاربران و یا هرچیز دیگری باشد. افزودن این ویژگی در امتداد تگ عنوان و توضیحات متا باعث جلب توجه کاربران خواهد شد. به مثال زیر توجه کنید:

کد آماده پیشرفته  

کد آماده پیشرفته به شما کمک خواهد کرد تا مخاطبان را به سمت صفحه محصولات خود جذب کرده و نرخ کلیک خود را افزایش دهید. همان‌طور گفته شد، شکل‌های مختلفی برای نشانه‌گذاری وجود دارد که از بین آن‌ها رتبه‌بندی ستاره شکل و همچنین دیدگاه‌های کاربران تاثیر بیشتری نسبت به سایر نشانه‌گذاری‌ها دارند. شما می‌توانید به سادگی کد‌های نشانه‌گذاری را به کد‌های HTML خود بیافزایید و یا پلاگین وردپرس "all-in-one Schema rich snippet" را دانلود کرده و از آن بهره ببرید.

 

۴) ایجاد یک آدرس URL تمیز، خاص و بهینه‌سازی شده

 

در ماه اوت سال ۲۰۰۹ گوگل بروزرسانی جدیدی در الگوریتم خود انجام داد که در نتیجه آن استفاده از آدرس URL تمیز، خاص و بهینه‌سازی شده ممکن گشت. زیرا با ناوبری و حرکت در صفحات مختلف وب‌سایت، آدرس URL آن نیز به صورت معقول و بهینه‌ای تغییر می‌یافت. به مثال زیر توجه کنید.

 ایجاد یک آدرس URL تمیز

در این مثال کاربران به سادگی می‌توانند در طبقه‌بندی‌های مختلف محصولات حرکت کرده و در صورت نیاز با ویرایش آدرس URL به صفحات قبل و یا صفحه اصلی وب بازگردند. در نتیجه هنگامی که قصد فعال‌سازی چنین ناوبری را در وب‌سایت خود دارید، ابتدا از این موضوع اطمینان حاصل کنید که آدرس بهینه، بامفهوم و مشخصی را برای وب‌سایت خود انتخاب کرده‌اید. همچنین برای افزایش تاثیر، از کلمات کلیدی خود نیز در آن استفاده کنید. برای مثال در تصویر زیر از کلمات (طراحی-وب) در آدرس استفاده شده که این کلمات جزو کلیدواژه‌های آن صفحه به شمار می‌آیند.

8 

۵) افزایش نرخ کلیک با استفاده از کلیدواژه‌های طولانی

 

هدف قرار دادن کلیدواژه‌های طولانی استفاده فراوانی در برچسب عنوان و همین‌طور توضیحات متا دارد و می‌تواند نرخ کلیک نسبت به رتبه شما را به میزان زیادی افزایش دهد. معمولا کاربران ترجیح می‌دهند تا کلیدواژه‌های طولانی‌تری را جستجو کنند و به همین دلیل اگر عین آن را در عنوان یا توضیحات متا ببینند، ترجیح می‌دهند روی آن کلیک کنند. در نتیجه برای این که بتوانید مخاطبان هدف خود را بهتر به سمت خود جذب کنید، بهتر است از کلمات کلیدی و کلیدواژه‌های طولانی‌تری استفاده کنید و مطمئنا موتور جستجوی گوگل نیز از این موضوع استقبال خواهد کرد.

کلیدواژه‌های طولانی به سادگی می‌توانند رتبه‌بندی شده و کاربرانی را که به دنبال هدف مشخص و دقیقی هستند را به سمت خود جذب کنند و در نتیجه باعث افزایش ترافیک وب‌سایت شما شوند. برای درک بهتر این موضوع به مثال زیر توجه کنید که یک وب‌سایت برای معرفی فرصت‌های شغلی در منزل را نمایش می‌دهد.

کلیدواژه‌های طولانی