در طی ۴ سال گذشته خیلی از مسائل دست‌خوش تغییر شده‌اند که اینترنت به نوبه‌ی خود ریشه‌ای‌ترین تغییرات را پذیرا بوده است. باگذشت زمان مهارت‌های مربوط به روابط عمومی نیز تغییر کرده است. در این مقاله به بررسی اساسی‌ترین مهارت‌ها که مسئولان روابط عمومی به آن‌ها نیاز دارند خواهیم پرداخت.

 

 ۱) مهارت‌ نویسندگی و توانایی مدیریت کمپین‌های تبلیغاتی شبکه‌های اجتماعی

 

هرچند توانایی نوشتن در شبکه‌های اجتماعی همچون فیس‌بوک، توییتر و اینستاگرام از زمان‌های پیش موردنیاز بوده، اما مهارت در مدیریت کامل کمپین‌ها بر روی این بسترها تکامل یافته‌است. در دنیای امروز، از مسئولان روابط عمومی مدیریت و تجزیه و تحلیل کمپین‌های تبلیغاتی رسانه‌های اجتماعی به‌صورت کامل خواسته می‌شود.

 

۲) مهارت‌ تولید محتواهای صوتی و تصویری

 

محتواهای صوتی و تصویری از آن‌جایی که موردعلاقه‌ی کاربران هستند، از طرف برندها بسیار مورد توجه قرار می‌گیرند. بنابراین اگر مسئولان روابط عمومی چنین مهارت‌هایی داشته باشند می‌توانند کمک زیادی در توسعه‌ی برندها داشته باشند.

 

۳) توانایی کشف رسانه و ابزارهای جدید برای کسب و کارتان

 

درحال حاضر تلفن جایگاه خاص خود را در میان ابزار روابط عمومی از دست داده است. به مرور زمان شکل و نحوه‌ی برقراری ارتباط باز هم دستخوش تغییر خواهد شد. با نگاه به تغییرات بسیاری که طی چندسال اخیر افتاده، می‌توان پیش‌بینی کرد که به زودی ابزارهای جدیدتری در جایگاه ابزارهای کنونی قرار خواهند گرفت. پس بهتر است با زمان پیش برویم و ابزار خود را بروزرسانی کنیم.

 

۴) توانایی تولید محتوای تاثیرگذار در شبکه‌های اجتماعی و مدیریت سیستم‌های محتوایی

 

بنابه توضیحات شماره ۱ توانایی تولید محتوا بعنوان یک مهارت کلیدی در فرآیند رشد روابط عمومی به نوبه‌ی خود باقیست. مدیریت تمامی این محتواها به شکل فزاینده‌ای اهمیت یافته است.

به عنوان مثال آیا می‌دانید چطور محتوای همیشه سبز بنویسید که برای مدت‌های طولانی ارزشمند باشد، کلمات کلیدی را چگونه انتخاب کنید و ... .

 

۵) درک عمیق در تجزیه و تحلیل کسب‌وکارهای دیجیتال

 

اکثر مردم درک کلی‌ از فیس‌بوک، گوگل و دیگر بسترها دارند، اما آیا آن‌ها می‌توانند این داده‌ها را به ایده‌های عملی و فرصت تبدیل کنند؟

در این صورت است که می‌توان فعالیت‌های افراد را در شبکه‌های اجتماعی به خوبی تحلیل کرد و درست‌ترین آن‌ها را هدف قرار داد.

 

۶) توانایی ایجاد گزارشی که مشتریان را تحت تأثیر قرار دهد

 

هرچند مهارت‌های سئو هنوز هم مهم هستند، مهارت‌های مهم‌تر از آن نیز وجود دارند: توانایی تهیه‌ی گزارش با پس‌زمینه‌ی هوش عملی و نوشته‌های واضح. نکته کلیدی نوشتن گزارش صرفاً در داده دهی نیست، بلکه مهم‌تر از آن، این است که این داده‌ها را طوری بیان کنیم که مردم را تحت تاثیر قرار دهد.

محتوای مرتبط فراهم کنید، ایده‌ها را به عنوان نتایجی از داده‌ها بیان کرده و همیشه داده‌ها را گلچین و به شکلی بیان کنید که برای مشتری قابل درک باشد.

 

۷) توانایی توسعه‌ی بصری 

 

بسیاری از سازمان‌های بزرگ، دپارتمان‌های خلاق داخلی دارند که به این نوع مسائل اختصاص دارند. در بیشتر شرکت‌ها این بخش وجود ندارند و مشاور روابط عمومی این خلاء را برطرف می‌سازد. صرف‌نظر از اندازه‌ی سازمان، متخصصان روابط عمومی نقش بزرگی در این موضوع دارند. بخش بزرگی از محتوای رسانه‌ی اجتماعی بصری هستند، بنابراین داشتن فردی که دید هنری داشته باشد و به صورت حرفه‌ای با برندها و تصویرسازی آن‌ها آشنایی داشته باشد، ضروری است.

 

۸) آگاهی و شناخت از مخاطبان

 

امروزه کسب‌وکارها انتظار و خواسته‌ی زیادی از مسئولان روابط عمومی دارند. این خواسته‌ها ممکن است شامل نویسندگی برای مخاطبان و یا سرپرستی بخش خلاقیت باشد. به این معنی که یک عضو روابط عمومی باید در کنار مهارت نویسندگی، از آنچه که محرک مخاطبان است، آگاه باشد.

 

۹) یادگیری کار در فضای مجازی و استفاده از بروزترین ابزارها

 

با روند رشد سریع دنیای مجازی، پیش‌بینی می‌شود که در ۵ الی ۷ سال آینده محیط کار مجازی به شکل گسترده‌ای همه‌گیر شود. یادگیری کار در فضای مجازی از مهارت‌های کلیدی‌ای است که افراد روابط عمومی باید به آن توجه داشته باشند. شناخت ابزارهای مورداستفاده در فضای مجازی و استفاده‌ی درست از آن‌ها از مهارت‌های اساسی‌ای است که باید موردتوجه قرار گیرد.

 

۱۰) شناسایی و همکاری با افراد مؤثر در شبکه‌های اجتماعی و وبلاگ‌ها

 

تاثیرگذاران مهم‎‌ترین منبع شما برای رشد و توسعه هستند. سعی کنید افراد مؤثر و قدرتمند در حوزه یا صنعت خود را بیابید و با آن‌ها همکاری کنید. از آن‌ها کمک بگیرید، اما به یاد داشته باشید که در قبال دریافت خدمات باید خدماتی نیز ارائه کنید.