مهارت های ارتباطی برای موفقیت در هر زمینه‌ای خصوصا کارآفرینی ضروری است، زیرا شما به عنوان یک کارآفرین باید قادر باشید تا چشم‌انداز کسب‌وکار خود را به روشنی توضیح دهید تا مورد توجه قرار گیرید. همه ساله کارگاه‌های آموزشی متنوعی در این راستا برگزار می‌شوند تا به انتخاب مهارت‌های ارتباطی درست به کارآفرینان و صاحبان کسب‌وکار کمک کنند. از طرفی کسب وکارهای هوشمند فرصت فراوان داخلی و خارجی ایجاد می‌کنند که می‌توان با مهارت‌های ارتباطی صحیح از آن‌ها بیشترین بهره‌ را برد. در ادامه ۷ مورد از مهارت‌های ارتباطی که برای کارآفرینان ضروری است را با هم مورد بررسی قرار می‌دهیم.

 

۱) در اولین برخوردها تصویر موفقی از خود ارائه کنید

 

کارآفرینان نیز مانند فریلنسرها باید به طور مداوم به شبکه‌سازی بپردازند. زیرا با هر فردی که ملاقات می‌کنند می‌توانند آن‌ را به یکی از مشتریان بالقوه خود تبدیل کنند و یا ظرف مدت کوتاهی با همکاری هم معاملات بزرگی را به سرانجام برسانند. به یاد داشته باشید که برخورد اول شما با افراد، تاثیر به‌سزایی در ارتباطات آتی شما خواهد داشت؛ همان‌طور که جلد روی کتاب تاثیر بسزایی در طرز قضاوت مردم برای خرید یک کتاب دارد.

از همین رو سعی کنید تصاویر مناسبی برای صفحه اول سایت خود انتخاب کنید تا همین که فردی وارد وب‌سایت شما شود بتواند ذهنیت خوبی از شما داشته باشد. به عنوان یک مدیر موفق فراموش نکنید که همیشه نمی‌توانید تمام کارهای‌تان را خودتان انجام دهید پس برای مدیریت بهتر در مجموعه‌ی خود افراد مناسب را استخدام کنید تا تمام کارها به درستی انجام شوند.

 

۲) در جمع به خوبی صحبت کنید

 

صحبت بین عموم بخش جدایی‌ناپذیری از فعالیت‌های هر کارآفرینی است. برای شناخته شدن، لازم است ارائه‌های کوتاهی در جلسات و در حضور سرمایه‌گذاران مختلف داشته باشید. در سمینارها و جلسات مختلف بدون خجالت اطلاعات مورد نیاز در مورد برند خود را در اختیار حاضرین قرار دهید. حتی ممکن است موقعیتی پیش آید تا در یک جلسه رسمی روی سن رفته و تصویر روشنی از نام تجاری خود را با حضار در میان بگذارید. فراموش نکنید که در این حالت استرس و ترس و نداشتن تجربه کافی می‌تواند آسیب جدی به شما و نام تجاری‌تان وارد کند.

بهترین راه برای تقویت سخنرانی تمرین و تکرار، مطالعه‌ی کتاب و پست‌های وبلاگی مختلف و بهره‌گیری از افراد خبره است تا مهارت‌های مورد نیازتان را به شما گوشزد کنند. تقویت این مهارت در کنار تمرین و تکرار می‌تواند علاوه بر رشد برندتان به رشد شخصی شما نیز کمک شایانی کند.

 

۳) مردم را متقاعد کنید و تاثیرگذار باشید

 

هر چند بسیاری از کارآفرینان از ایده‌های فروش موجود بیزارند اما رشد استارتاپ‌ها بدون بازاریابی و فروش محصولات آن‌ها امکان‌پذیر نیست. فراموش نکنید که مهارت‌های برقراری ارتباط موثر نقش به سزایی در رشد و موفقیت برندها دارد. کارآفرینانی که زمینه ذهنی درستی از فروش ندارند به خاطر کلیشه‌های منفی موجود از آن دوری می‌کنند. در حالی که هر کارآفرینی برای موفقیت بیشتر باید بر روی فروش متمرکز باشد.

به عنوان یک کارآفرین برای موفقیت در فروش لازم است تاکتیک‌های روانشناسی و تاثیرگذاری بر روی مشتریان را یاد بگیرید و با اعتماد به نفس کامل با افراد ارتباط برقرار کنید. سعی کنید رضایت مشتری را در اولویت کارهای خود قرار داده و مشکلات آن‌ها را رفع کنید. البته توجه داشته باشید که داشتن اعتماد به نفس و قدرت متقاعدکردن مشتری به هیچ عنوان به معنای وادار کردن او برای خرید نیست، بلکه باید با ایجاد اعتماد و ارائه‌ی ویژگی محصول خود نشان دهید آنچه که شما ارائه می‌دهید ارزش خریدن دارد.

 

۴) با مخالفان خود همدلی کنید

 

معمولا اکثر کارآفرینان به دنبال مشتریانی هستند که با رضایت کامل محصولات‌شان را خریداری کنند. اما همه با مشتریان خوب‌شان برخورد بهتری دارند. به عنوان یک کارآفرین موفق باید قادر به برقراری ارتباط موثر با مخالفان و مشتریان لجباز خود باشید و با آن‌ها همدلی کنید. برای برقراری ارتباط موثر با این افراد ابتدا باید مهارت گوش دادن خود را تقویت کنید و با مشکلات مشتریان خود به صورت احساسی برخورد نکنید. سپس نحوه‌ی مدیریت تعارض و اختلاف‌نظر را بیاموزید تا بتوانید این افراد را هم به دنبال کنندگان خود تبدیل کنید.

 

۵) مدیریت کنید

 

مدیریت در واقع توانایی کنترل مردم به صورت کاملا دوستانه، عادلانه و بدون منحرف کردن آن‌ها است. داشتن مهارت مدیریت برای کارآفرینان بسیار ضروری است و به ساخت تیم‌های قوی برای شما کمک خواهد کرد. برای تقویت این مهارت کافیست تمرین کنید، از افراد موفق الگوبرداری کنید و نگرش خود نسبت به افراد و کارمندان را تغییر دهید.

 

۶) در برخورد با مردم دقیق باشید

 

هنگام ارتباط با افراد مختلف به دقت به حالت چهره و چشم‌ها و زبان بدن او توجه کنید. برای برقراری ارتباط موثر بهتر است سوالاتی مطرح کرده و با دقت تمام به پاسخ آن‌ها گوش دهید. به سوالات آن‌ها نیز با دقت و حوصله تمام جواب دهید. هنگام صحبت با افراد به کلمات توجه کنید تا مفاهیم اساسی و احساسات موجود در کلمات را درک کنید. چرا که هنگام صحبت علاوه بر کلمات این زبان بدن و لحن افراد است که مفاهیم اساسی را در اختیار ما قرار می‌دهد، برداشت صحیح از حرف‌های افراد نقش کلیدی در موفقیت ما دارد.

 

۷) با اعتماد به نفس به برقراری ارتباط با افراد بپردازید

 

اگر خودتان به محصولات و اطلاعات خود اطمینان نداشته باشید نباید انتظار داشته باشید که دیگران نیز به شما اعتماد کنند. بنابراین برخورد شما با افراد نقش موثری در موفقیت برند شما خواهد داشت. استفاده از کلمات قوی و ارائه چشم‌اندازی روشن با لحنی آرام و داشتن اعتماد به نفس تاثیر مثبتی بر مذاکرات شما خواهد داشت و افراد را به سمت برند شما هدایت خواهد کرد. نداشتن عجله و حوصله به خرج دادن در پاسخگویی نیز یکی از رموز موفقیت کارآفرینان در مذاکراتی است که به فروش بیشتر منجر می‌شود.

آن‌چه تاکنون گفته شد تنها بخش کوچکی از مهارت‌های ارتباطی است که می‌تواند سبب رشد برند کارآفرینان شود. برای موفقیت بیشتر مطمئنا تجربه کارسازتر خواهد بود.