مسئولیت اجتماعی شرکت ها به‌معنای فرآیندی است که سازمان‌ها در آن باید با حساسیت بیشتری مسائل اجتماعی، فرهنگی و محیطی را دنبال کرده و برای رفع و رجوع آنها همکاری کنند. جدای از مقاصد تجاری، در واقع بکارگیری فرآیند مسئولیت اجتماعی شرکت ها در سازمان ها تلاش برای پیاده‌سازی سیاست های مربوط به آن در شرکت هاست. این فرآیند باعث می‌شود تا سازمان‌های مختلف بتوانند تاثیر مثبتی بر نارسایی های مختلف محیط کار، جامعه و محیط زیست داشته باشند.

این‌که یک شرکت چگونه با کارکنان و محیط اطراف خود برخورد می‌کند، یکی از موضوعات مهمی است که روزبه روز خریداران و مخاطبان توجه بیشتری به آن می‌کنند.

همیشه بخشی از مشتریان هستند که به طور مداوم از شرکت‌هایی خرید می‌کنند که مسئولیت‌پذیری اجتماعی بیشتری داشته و به آن اهمیت می‌دهند. جالب است بدانید تعداد این‌گونه خریداران روزبه‌روز درحال افزایش است. نظرسنجی اخیر آژانس بازاریابی Good.Must.Grow نشان داده که بیشتر آمریکایی‌ها محصولات شرکت هایی را خریداری می‌کنند که بیشتر در امور خیریه فعال هستند.

  

طبق این نظرسنجی هنگامی که مردم می‌خواهند راجع به مسئولیت‌پذیری اجتماعی شما نظر دهند، رفتار با کارکنان را به عنوان بزرگترین عامل در نظر می‌گیرند (۴۵٪) و اثرات محیط زیست نیز فاکتور بعدی را شامل می‌شود (۳۸٪). جالب است بدانید شفافیت و رابطه با دیگر شرکت‌ها و تأثیر بر جامعه نیز از عوامل مهم بعدی هستند که مردم بیش از بقیه به آنها اهمیت می‌دهند.

 

شرکت‌ها نباید تصور کنند که می‌توانند فقط با ادعای رعایت مسئولیت اجتماعی خود، توجه مخاطبان و مشتریان را به خود جلب کنند. مطابق نظرسنجی انجام شده حداقل ۶۳٪ از مردم به ادعای شرکت‌ها توجه کرده و آن را پیگیری می‌کنند. در بیشتر مواقع آن‌ها به دنبال اثبات اطلاعات شرکت‌ها، از طریق خبرها و انجام تحقیقات مستقل هستند.

این شک و تردیدها برای شرکت‌های بزرگی که صاحب برندهای بااعتبار هستند نیز صدق می‌کند. در یک نظرسنجی که توسط وبر شندویک در سال گذشته صورت گرفت، ۵۶٪ از پاسخ‌دهندگان گفته‌اند که اگر اطلاعاتی در رابطه با شرکت بزرگ‌تر نتوانند بیابند، دوباره درباره‌ی خرید محصول فکر می‌کنند. از هر شش مصرف کننده یکی ادعا کرده که اگر علاقه‌ای به شرکت اصلی برند نداشته باشد ممکن است از خرید محصولات آن نیز اجتناب کند.