عوامل موثر در محاسبه نرخ بازگشت سرمایه روابط عمومی
در صنعت روابط عمومی نحوه محاسبه نرخ بازگشت سرمایه کسب و کارها بر اساس اهداف متفاوت و المانهای مختلف با هم فرق میکنند. در این مطلب معیارهای موثر و غیر موثر در نرخ بازگشت سرمایه در روابط عمومی را با هم میبینیم که هر متخصص روابط عمومی باید از آنها آگاه باشد.
۱) تاثیر رسانهای
یک سایت رسانهای با میانگین ۲ میلیون بازدیدکننده در هر ماه را در نظر بگیرید. این تعداد بازدیدکننده به هیچ عنوان به معنای آن نیست که مقالاتی که بر روی سایت قرار میگیرند نیز این تعداد بازدیدکننده خواهند داشت. حتی اگر سایتی این تعداد بازدیدکننده داشته باشد، بازهم تمام این بازدیدکنندگان به خریداران بالقوه و ایدهآل آنها تبدیل نمیشوند. از این رو معیارهای اندازهگیری بازگشت سرمایه برای متخصصان روابط عمومی و دسترسی به اطلاعات مختلف نیز میتواند در گزارشهای ماهانه هر سازمان با هم متفاوت باشد.
۲) پوشش رسانهای مثبت
میزان به اشتراکگذاری گزارش یک شرکت نسبت به شرکت دیگر هیچ دیدی از میزان تاثیرگذاری یک کسب و کار نسبت به دیگری ایجاد نمیکند. بلکه داشتن یک لحن مثبت و ایجاد انگیزه در خریداران است که اهمیت دارد و سبب افزایش مخاطبان و میزان فروش یک برند میشود و کسب و کار مربوطه را توسعه میدهد.
۳) انتقال پیام به مخاطب
ممکن است یک کسب و کار مقالات متعددی در مورد شرکت یا محصولات خود داشته باشد ولی پیام موجود در این مقالات به گوش مخاطبان هدف و مشتریان بالقوهی آن نرسد. در این صورت این مقالات هیچ ارزشی نخواهند داشت. هدف نهایی تمام سازمانها تدوین یک استراتژی است که بتواند به پوشش محصولات تولیدی خود از طریق مقالات موجود خود بپردازد و به اهداف نهایی سازمان دست یابد.
در ادامه معیارهایی که اندازهگیری آن میتواند نرخ بازگشت سرمایه روابط عمومی را تحت تاثیر خود قرار دهد را بررسی میکنیم:
۱) استفاده از گوگل آنالیز برای بررسی ترافیک ورودی
تحلیل دادههای مربوط به ترافیک ورودی سایت و حساب کاربری مشتریان میتواند تاثیر به سزایی در جذب مشتریان بالقوه و افزایش فروش و به تبع آن نرخ بازگشت سرمایه داشته باشد.
تحلیل دادههای مربوط به گوگل آنالیز در پایان دورهی یک ماهه میتواند اطلاعاتی مثل ترافیک ورودی از موتورهای جستجو یا شبکههای اجتماعی و میزان فروش از طریق رسانههای اجتماعی یا وبلاگ را مشخص کند و این امکان را برای مسئولان روابط عمومی فراهم آورد که برنامهی ماههای آینده برند خود را بر اساس این دادهها تهیه کنند. تعداد بازدیدکنندگان منحصر به فرد و بازدیدکنندگانی که برای بار چندم وارد سایت میشوند میتواند اطلاعات مفیدی را در رابطه با میزان فروش محصولات در اختیار آنها قرار دهد.
۲) قرار دادن طولانی مدت یک پست به عنوان پست ویژه
یکی از اشتباهات رایجی که مسئولان روابط عمومی مرتکب آن میشوند این است که تصور میکنند با انتشار یک مقاله در وبلاگ یا شبکهی اجتماعی کار آنها به اتمام رسیده است. در حالی که دقیقا پس از انتشار یک مقاله است که کار مسئول روابط عمومی آغاز میشود. فراموش نکنید که اگر برنامهریزی صحیحی داشته باشید مقالاتی که چندین ماه قبل منتشر شدهاند هم باید ترافیک ورودی داشته باشند و مسئولیت بازاریابی و فروش محصولات مرتبط را پیش ببرند.
به منظور بهبود و بهینهسازی عملکرد رسانههای اجتماعی سعی کنید پس از انتشار یک مقاله قسمتهایی از آن را به صورت خلاصه به همراه لینک اصلی مطلب در رسانههای اجتماعی برند مربوطه منتشر کنید تا مخاطبان شبکههای اجتماعی شما نیز این مطلب را از دست ندهند.
به منظور افزایش ترافیک ورودی به سایت خود نیز لازم است از عناوین و عکسهای جذاب استفاده کنید تا میزان کلیک بر روی مطالب شما افزایش یابد.
۳) بهبود رتبهی سایت یا دامنه
تحقیقات انجام گرفته حاکی از آن است که نرخ کلیک بر روی سه سایت ابتدایی که در جستجوی گوگل پیدا میشوند ۶۰ درصد بیشتر از سایر سایتها است. بنابراین مسئولان روابط عمومی میتوانند با بهبود سئوی سایت خود و دریافت بکلینک از سایتهای معتبر وبسایتهای قابل اعتمادی را ایجاد کنند که میتواند مخاطبان را تحت تاثیر قرار دهد. در کسب و کارهای آنلاین امروزی قرارگیری سایت در صفحه اول جستجوی گوگل تاثیر و فعالیتهای صحیح شبکههای اجتماعی تاثیر به سزایی در رشد و توسعهی برندها دارد.