خبرهای شرکت و یا کسب و کارهای شما می توانند در طبقات گوناگونی دسته بندی شوند، از ارائه یک محصول جدید به بازار گرفته تا حضور در یک نمایشگاه، که ۷۰ مورد از آنها را برایتان دسته بندی کرده ایم و هرکدام از آنها می تواند قالب خبرنویسی خود را داشته باشد. اما همه آنها یک دسته عنصر و المان مشترک دارند. در این مطلب به طور بسیار ساده با یک قالب کلی خبرنویسی در مورد شرکتتان آشنا می شوید.

مرحله اول: نوشتن عناصر خبر

المان های خبری زیر که یک خبر را کامل می کنند را بنویسید. اینها چیزهایی هستند که یک خواننده در خبر به دنبال آنها است:

چه چیزی؟ = چه اتفاقی افتاده است؟ چه محصولی به بازار عرضه شده است؟ در چه رویدادی یا نمایشگاهی شرکت کرده اید؟ چه جایزه ای کسب کرده اید؟

چه کسی؟ = چه کسی در این خبر نقش داشته است؟ مثال: نام شرکت شما که «چه چیزی» را انجام داده است چیست؟ محصول شما به درد چه کسانی می خورد؟ چه افرادی در نمایشگاه شما حضور یافته اند؟ «چه چیزی» مناسب «چه کسانی» است؟ 

چه زمانی؟ = خبر شما می بایست زمان و تاریخ داشته باشد. مثال: «چه چیزی» در «چه زمانی» اتفاق افتاده است؟ زمان ارائه محصول به بازار چه زمانی است؟ زمان برگزاری نمایشگاه چه زمانی است؟ 

کجا؟ = خبر شما می بایست مکانی داشته باشد. مثال: «چه چیزی» در «کجا» اتفاق افتاده است؟ محصول را از «کجا» می توان تهیه کرد؟ نمایشگاه در «کجا» برگزار می شود؟

چرا؟ = خبر شما باید یک دلیل داشته باشد. مثال: «چرا» شرکت  «چه چیزی» را به بازار عرضه کرده است؟ «چرا» شرکت در نمایشگاه شرکت کرده است؟

چطور؟ = خبر شما می تواند حاوی یک روش باشد. مثال: «چطور» می توان به «چه چیزی» دست یافت؟ علاقمندان «چطور» می توانند در مورد این محصول اطلاعات بیشتر کسب کنند؟ «چطور» می توانند از آن استفاده کنند؟ «چطور» این «چه چیزی» توسط شرکت طراحی شد؟

 

مرحله دوم: تیتر و خلاصه خبر

این مرحله را به طور ساده این طور توضیح می دهیم:

هر آنچه که در مرحله بالا از المان های خبر نوشته اید را در تیتر و خلاصه خبر بگنجانید. حاشیه نروید و سراغ اصل مطلب بروید. مثال:

{تیتر در ۸ تا ۱۴ کلمه} شرکت فلان، «چه چیزی» را به بازار عرضه کرد.

{خلاصه خبر در ۲۵ تا ۴۰ کلمه: این قسمت دقیقا زیر تیتر نمایش داده می شود و مکمل تیتر است. خواننده با خواندن تیتر و خلاصه مطلب باید کلیات خبر دستگیرش شود و اگر علاقه مند شد به متن خبر برود.}

مثال: «چه چیزی» (که یک نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتری مبتنی بر پردازش ابری است) توسط شرکت فلان، در «چه زمانی» به بازار عرضه شد که توسط آن «چه کسانی» قادر خواهند بود تا از امکانات «چرا» (مزیت های این محصول) استفاده کنند.

 

مرحله سوم: نوشتن متن خبر

حال لازم است جزئیات بیشتری از خبر خود را در ۳ تا ۴ پاراگراف و در ۳۰۰ تا ۵۰۰ کلمه ارائه دهید و المان های خبر خود را بیشتر تشریح کنید. مثال:

{پاراگراف اول: در این پاراگراف در مورد «چرا» بیشتر توضیح دهید. بهترین حالت استفاده از نقل قول است. مثال: نقل قول از مدیر در مورد اهمیت و ضرورت های این امر}

رضا عزیزی، مدیر شرکت فلان در مورد اهمیت و ضرورت های به کارگیری نرم افزارهای مدیریت ارتباط با مشتری، گفت: «مدیریت ارتباط با مشتری یا CRM به یکی از ضروریت های هر کسب و کار مدرن بدل شده است و کسب وکارها برای بهینه سازی ارتباط خود با مشتریان دیگر به CRM، به عنوان یک ابزار ثبت مکاتبات و ارتباطات نمی نگرند بلکه آن را به هسته اصلی فعالیت های خود برای دریافت نظرات مشتریان و بهینه سازی خدماتشان تبدیل کرده اند. برای این منظور، نرم افزارها نقش و اهمیت ویژه ای یافته اند و  انواع مختلفی از اینگونه نرم افزارها به بازار عرضه شده است.»

{پاراگراف ۲: در این پاراگراف در مورد «چه چیزی» و «چرا» بیشتر توضیح دهید. بازهم بهترین حالت استفاده از نقل قول است. مثال: نقل قول از مدیر در مورد تفاوت های این امر با سایر موارد مشابه و مزیت های آن}

عزیزی، در مورد تفاوت های این نرم افزار با نمونه های مشابه و مزیت های آن افزود: «راه اندازی و پیکربندی نرم افزارهای CRM یکی از دغدغه های اصلی کسب و کارهای کوچک است و به همین دلیل امروزه سیستم های پردازش ابری (Cloud) به کمک کسب و کارهای کوچک آمده است. نرم افزار «چه چیزی» نیز با کمک این تکنولوژی، امکان نصب و راه اندازی و سپس به کارگیری سریع و بدون دغدغه برنامه مدیریت ارتباط با مشتری را فراهم می کند که عرضه آن توسط شرکت .... یک تحول در این زمینه در ایران به شمار می رود.»

{پاراگراف۳: جزئیات این امر و مزایای بیشتر را به صورت بولت دار بنویسید، هرکدام از نکته های خیلی کوتاه باشد.}

به گفته شرکت .......، نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتری شرکت ...... دارای امکانات و قابلیت های زیر است:

  • قابلیت ۱
  • قابلیت ۲
  • قابلیت ۳
  • قابلیت ۴

{پاراگراف۴: راههای دسترسی به این امر و راهنمایی مخاطبان یا راهنمایی استفاده کنندگان. در واقع می توانید المان های «چطور» و «کجا» را تشریح کنید}

گفتنی است این نرم افزار از ابتدای دی ماه امسال به بازار عرضه شده است و علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این نرم افزار می توانند به وب سایت شرکت .... به آدرس .......... مراجعه نمایند./// پایان خبر

 

خوب، خیلی ساده خبر شما به طور کلی آماده است. حالا باید آن را تا می توانید ویرایش کنید، غلط های املایی و نگارشی آن را حذف کنید. مطالب را به سادگی و بدون غلو و تبلیغات مستقیم بیان کنید. یادتان باشد در انتهای خبر، اطلاعات تماس معتبری را برای دسترسی خبرنگاران قرار دهید. چند نمونه از اخبار منتشر شده مشترکین اخبار رسمی را در ادامه برایتان آورده ایم که شاید بتواند به شما الگویی برای انتشار اخبارتان بدهد. (اینها بهترین نمونه ها نیستند ولی می توانند کلیاتی از آنچه که گفتیم را در خود ارائه دهند)

به اشتراک گذاری تجربه های خرید و تفریح امکانپذیر شد

طراحی آنلاین کارت ویزیت بدون نیازبه دانش طراحی امکانپذیر شد

معرفی دستاوردهای جدید "شبکه تبلیغات" در نمایشگاه بین المللی تبلیغات و بازاریابی

تعداد شرکتهای استفاده کننده از اولین نرم افزار آنلاین روابط عمومی ایران به عدد 100 رسید‎

راه اندازی بازار امن خرید و فروش دامنه های اینترنتی توسط وب سایت «رند»

 

اگر هنوز در خبر نویسی برای کسب و کارتان تبحر ندارید، نگران نباشید، در «اخبار رسمی» اولین پلتفرم روابط عمومی در ایران، ثبت نام کنید و اخبار کسب و کار و شرکتتان را در «دفتر روابط عمومی» تان در اخبار رسمی قرار دهید. ما در ویراستاری پایه آن به شما کمک می کنیم تا اخباری که حداقل استانداردها و عرف خبری و رسانه ای را رعایت کرده است از شرکت شما منتشر شود. 

ثبت نام در اخبار رسمی