فرمانروایی محتوا- بخش ۸: رازهای موفقیت برنامه های تولید و توزیع محتوا
تولید محتوا یک فرایند مستمر است و به همین دلیل، یکی از عوامل مهم شکست برنامه های بازاریابی و روابط عمومی بر پایه محتوا، عدم استمرار و نظم آن است. اگر به دنبال کسب نتایج خوب از برنامه تولید و توزیع محتوا هستید، راه کارهای ارائه شده در این مقاله را در سازمانتان پیاده سازی کنید.
اجرای برنامه های بازاریابی و روابط عمومی بر مبنای محتوا به مصداق این ضرب المثل ایرانی است: «کار نیکو کردن از پر کردن است». به عبارت دیگر اگر می خواهید سرمایه گذاری شما و سازمانتان به بار بنشیند باید:
۱- در تولید و توزیع محتوا تداوم و استمرار داشته باشید
حفظ یک ریتم و آهنگ در تولید و توزیع محتوا، احتمال حفظ ارتباط شما با مخاطبانتان را افزایش داده و ذهنیت عموم را در مورد برند شما به خوبی و نیکی شکل می دهد.
۲- محتوای مناسب تولید و توزیع کنید
حتما مخاطب را بشناسید و محتوای مناسب و متناسب با ایشان تولید و توزیع کنید. به عنوان مثال مخاطبان دانشگاهی یا کارکنان دانش بنیان، به مقاله و کتاب های دیجیتال علاقه بیشتری نشان می دهند در حالی که برای مخاطبان عام شاید محتوای گرافیکی نظیر اینفوگرافیک بهتر باشد. همچنین علاوه به نوع محتوا باید متن آن نیز متناسب با مخاطب باشد.
۳- نظم و ریتم داشته باشید
در برنامه محتوایی، تناوب و ریتم انتشار و توزیع مطالب را تعریف کنید. مهم نیست بازه شما روزانه، هفتگی، یا چند روز یک بار باشد. مهم رعایت نظم در تولید و توزیع محتواست. مخاطبان شما، پس از مدتی با نظم شما خو گرفته و منتظر مطالب شما خواهند بود. مثلا مقالات ما در وبلاگ «اخبار رسمی» را دنبال کنید. مخاطب ما بعد از حدود ۴ تا ۵ ماه از ارائه تقریبا منظم مطالب می داند که وبلاگ در چه بازه های زمانی آپدیت می شود و اینکه خبرنامه هفتگی قرار است حاوی چند مطلب و با چه سوژه هایی باشد. جالب است بدانید که ربات های موتورهای جست و جو هم این نظم را شناسایی می کنند و در صورت رعایت آن، رتبه شما در موتورهای جست و جو بهبود می یابد و درجستو جوهای مرتبط امکان دیده شدن بهتری خواهید داشت.