فرمانروایی محتوا - بخش ۶: راهکارهای توزیع و ارسال محتوا
پس از تولید محتوا، حالا نوبت این است که محتوای شما توسط مخاطبنتان دیده شود. برای این کار نیازمند اتخاذ راهکارهای توزیع محتوا هستید. در مقاله قبلی از سری مقالات فرمانروایی محتوا، کانال های توزیع محتوا، مختصرا توضیح داده شد. در این مقاله هفت راهکار توزیع و ارسال محتوا با جزئیات ببیشتری مورد بحث قرار می گیرد.
۱- وب سایت شرکت
وب سایت شرکت شما یکی از مهم ترین کانال های نمایش محتوا و اطلاعات به مشتریان است.
اگر هنوز وب سایتی با این قابلیت ندارید، توصیه می کنیم زودتر دست به کار شوید. وب سایت های قدیمی با محتوای ثابت (static website) در دنیای الکترونیک امروز دیگر مناسب نیستند. بنابر این بهتر است از وب سایت هایی با قابلیت مدیریت محتوا (content management system) که برای موتورهای جست و جو بهینه سازی شده اند (SEO) استفاده کنید.
نکته مهم دیگر در طراحی وب سایت شرکت، نحوه چیدمان اطلاعات است. قصد ندارم وارد مباحث فنی شوم ولی به یک نکته توجه کنید: اگر قرار است محتوا را به طور منظم و موثر از وب سایت خود به مشتری ارائه کنید، طراحی باید به گونه ای باشد که بازدید کننده به راحتی آن را ببیند و توجه او را جلب کند. توصیه می کنم با یک متخصص (user experience design) در این مورد مشورت کنید.
در آخر این که بازدید کننده را هنگام بازدید وب سایت رها نکنید! برای بازدید کننده فرضی سناریو های متعدد در نظر داشته باشید و سایت را به گونه ای طراحی کنید که او را به فرآیند خرید هدایت کنید. برای مثال: هنگامی که مشتری محتوای خاصی در مورد یک محصول یا خدمت مشاهده یا دانلود می کند باید برای هدایت وی برنامه داشته باشید.
طراحی وب سایت باید به گونه ای باشد که یک عمل بعدی را (action) به وی پیشنهاد دهد. استفاده از Trial، نمونه عضویت در خبرنامه، مشاهده محصولات، تجربیات موفق مشتریان و... همگی از موارد اقدام بعدی هستند که با بازدید کننده تعامل ایجاد می کند و مخاطب را با سایت شما درگیر می کند. طراحی Call To Action به شما امکان می دهد «مخاطب علاقه مند» را به «یک سرنخ فروش یا لید» تبدیل کنید.
۲- سایت های توزیع محتوا
سایت های توزیع محتوا، سایت هایی هستند که محل نگهداری و توزیع محتوای شرکت ها و افراد متعدد هستند و معمولا به دلیل ترافیک بالا و بهینه سازی برای موتورهای جست و جو، امکان بهتر دیده شدن محتوای شما را فراهم می کنند. حتی اگر سایت شما خیلی حرفه ای طراحی شده باشد و برای SEO بهینه سازی شده باشد، بازهم توصیه می کنیم از سایت های توزیع محتوا استفاده کنید و ترافیک بیشتری به وب سایت تان هدایت کنید.
سایت هایی نظیر Docstoc یا scribd slideshare نمونه هایی از پلتفرم های توزیع محتوا هستند. همچنین سایت اخبار رسمی نیز اولین پلتفرم توزیع محتوای فارسی است که برای موتورهای جست و جو بهینه سازی شده و می تواند ترافیک زیادی برای سایت شرکت شما ایجاد کند.
۳- سوشال مدیا یا رسانه اجتماعی
سوشال مدیا و روش های بازاریابی آنلاین، در سال های اخیر از مباحث رایج بازاریابی است. فراموش نکنید برای موفقیت سوشال مدیا حتما نیاز به محتوای باکیفیت دارید. توزیع از کانال های موثر سوشال مدیا، شانس دیده شدن بیشتر به شما می دهد. حتما در پست سوشال مدیا راهی برای هدایت مشتری به وب سایت (صفحه خرید یا اشتراک) بگذارید تا سرنخ های فروش ایجاد کنید.
تعداد سوشال مدیا ها هر روز در حال افزایش است ولی بهتر است به جای کمیت، روی کیفیت تمرکز کنید. البته هر سوشال مدیا برای یک هدف خاص طراحی شده و ممکن است برخی از آن ها برای اهداف خاصی موثر نباشند. در ادامه نگاهی به برخی از رایج ترین سوشال مدیا ها می افکنیم:
فیسبوک، سوشال مدیای مخاطب عام
اگر مشتری شما مصرف کننده نهایی (B2C) است، فیس بوک می تواند کانال موثری برای شما باشد. هرچند فیس بوک برای کسب و کارهای (B2B) ممکن است خیلی موثر نباشد. ولی این شبکه اجتماعی در حال حاضر رسانه خوبی برای انتشار محتوای تصویری، پست بلاگ و ویدیو است.
گوگل پلاس، و ارتقای رتبه گوگلی
هر چند گوگل پلاس نسبت به سایر سوشال مدیا ها با توفیق همراه نبود، ولی حضور در آن توصیه می شود. انتشار محتوا روی گوگل پلاس می تواند در بهتر کردن رتبه شما در موتور جست وجوی گوگل خیلی موثر باشد.
لینکدین، سوشال مدیای خبرگان
لینکدین بزرگ ترین سوشال مدیای تجاری است. شما می توانید محتوای خود را در صفحه شرکتتان توزیع کنید. ضمن این که می توانید آن را در گروه های مختلف به اشتراک بگذارید تا سایر متخصصان آن را ببینند. لینکدین بیش از یک میلیون گروه تخصصی دارد. این مقاله در زمینه «استراتژی های بازاریابی در لینکدین» می تواند به طور کامل آموزش های بیشتری برایتان داشته باشد.
توییتر، و امکان انتشار مکرر مطالب
موفقیت در استفاده از توییتر به دو عامل بستگی دارد. اول این که تعداد کسانی که مطلب شما را مشاهده می کنند بالا باشد. دوم این که تعداد توییت و «توییت مجدد» بالا باشد. برای مثال شما می توانید یک مطلب را چهار بار در روز، هر بار به فاصله دو ساعت توییت کنید، یا حتی مطالب مفصل و بلند را 10بار در یک بازه 3ماهه توییت کنید.
در کنار شبکه های اجتماعی فوق، سایر رسانه های اجتماعی نظیر پین ترست (Pinterest)، اینستاگرام (Instagram)، یوتیوب (YouTube)، کلوپ، آپارات و... بنا به هدف خاص می توانند مورد استفاده قرار گیرند.
۴- ارسال محتوا به وسیله نیوزلتر یا خبرنامه
یکی از راه های موفق و موثر جهت ارسال و توزیع محتوا، برند سازی و انتقال ترافیک بر وب سایت از طریق ارسال خبرنامه به مخاطبان است. بهتر است خبرنامه به صورت هفتگی ارسال شود و حاوی محتوای با کیفیت و مرتبط باشد تا کسانی که آن را باز می کنند، روی مطالب کلیک کرده و به سایت شما هدایت شوند.
۵- توزیع مستقیم محتوا
ارسال محتوا به صورت چاپی و کاتالوگی نیز راه خوبی است. اگر چه این روش قدیمی شده، اما برای برخی از مشتریان و افرادی که با دنیای دیجیتال غریبه هستند همچنان مفید است. البته شما نمی توانید در محتوای چاپی مطالبی بگنجانید که مخاطب را به سوی وب سایت یا کانال های شما در رسانه های اجتماعی هدایت کند.
۶- شرکای تجاری
یکی از راه کارهای توزیع محتوا، یافتن شرکت ها یا افرادی است که در طول زنجیره ایجاد ارزش محصول و خدمات شما محتوا تولید می کنند. شما می توانید با ایجاد تفاهم نامه تهاتری محتوای آن ها را توزیع کرده و از کانال های توزیع محتوای آن ها محتوای خود را برای مخاطبان ارسال کنید.
۷- متخصصان و خبرگان صنعت
همان طور که در بخش 5 گفته شد، خبرگان از منابع تولید محتوا هستند و شما می توانید از ایشان برای تولید و توزیع محتوا استفاده کنید. انتشار محتوای شما از کانال های خبرگان می تواند کانال موثری باشد. ضمن این که تعامل با خبرگان اعتبار شما را در صنعت افزایش می دهد.