عکاسی خبری در واقع نوعی از روزنامه نگاری است. به همان شکل که یک خبرنگار خبرش را می نویسد و آنرا برای مخاطب مخابره می کند یک عکاس خبری هم لحظه ای را که خبری اتفاق می افتد با دوربینش ثبت می کند و در برابر نگاه مخاطب قرار می دهد. در این مطلب با ۳ نوع مهم عکس خبری آشنا می شوید.

از زمانی که عکاسی خبری با نگاه حرفه ای و مجزا تعریف شده است حدود 200 سال می گذرد، مستندات سیاه و سفیدی که این روزها تنها سند واقعی بودن اتفاق های دو قرن پیش هستند. عکس هایی که حتی در روزگار خودشان هم قابل تامل بودند و جریان های جدی اجتماعی و سیاسی را به پا کردند. با نگاهی به تاریخ عکاسی خبری متوجه می شویم که حتی اگر عکاسان گم نامی بوده اند که دیگر نامی از ایشان نیست اما نگاه منحصر به واقعیت در منعکس کردن اخبار روزگارشان برای همیشه تثبیت و ماندگار شد.

 

عکاسی خبری را می توان به 3 بخش کلی و مهم تقسیم کرد:

  • عکاسی تایم لاین ( متعهد به زمان خبر ) که در واقع مجموعه تصاویری است از رویدادی که به تازگی اتفاق افتاده و ارزش خبری و معنایی دارد.
  • عینی گرایی ( بی طرفی ) که بیان یک موقعیت با ابزار تصویر که ارائه ای دقیق و درست از رویدادی است که با تصویر آن همسویی دارد.
  • عکاسی روایتی و داستانی که تصاویر با هم به گونه ای ترکیب می شوند که واقعیتی را مرتبط با موضوع خبر برای خواننده و مخاطب, بازگو و قابل فهم تر کند.

 

اولین چیزی که در عکاسی خبری باید به آن توجه داشت این است که عکاسی خبری در اولین شکل و تعریف مستقلش در واقع نوعی از روزنامه نگاری است. به همان شکل که یک خبرنگار خبرش را می نویسد و آنرا برای مخاطب مخابره می کند یک عکاس خبری هم لحظه ای را که خبری اتفاق می افتد با دوربینش ثبت می کند و در برابر نگاه مخاطب قرار می دهد. در این میان مهمترین چیزی که یک عکاس خبری آن را در نظر می گیرد این است: «من روایت کننده ام. قضاوت بر عهده مخاطبان عکس من است ». این به معنی آن است که عکاس خبری باید از هر گونه قضاوت و داوری دوری کند و بداند که وظیفه او فقط انتقال موضوع به شکلی کاملا واقعی است. عکسی که یک عکاس خبری از پدیده و رویداد می گیرد مکمل خبری است که خبرنگار همراهش تهیه می کند. بسیاری اوقات پیش می آید که خبرنگاری در آن صحنه همراه عکاس نیست و مسولیت عکاس نسبت به انعکاس خبر سخت تر و جدی تر می شود. به گونه ای که هر کدام از مخاطبان با دیدن عکس ها متوجه شوند که چه چیزی رخ داده و موقعیت آن رخداد کجاست. مخاطبانی که عکس های خبری را میبینند باید به عکاس آن ها اعتماد داشته باشند و این اعتماد با نشان دادن موقعیت جغرافیایی و محل رویداد و امثال آن به وجود می آید.

با همه این تعاریف سرویس عکاسی خبری آژانس رسانه اخبار رسمی به کلیه مستندات ارائه شده به مخاطبان و تهیه شده از سوی شرکت ها و ارگان ها پایبند است و تلاش خود را می کند تا همه رویداد ها و اخبار مورد بحث را بدون هیچ قضاوت و تغییری به نمایش بگذارد. همچنین تلاش بر این است که کلیه مصاحبه ها و گزارش های تصویری بسیار ساده و گویا و بدون دخالت و تغییر مستندات انجام شود تا اعتماد خوانندگان را بیشتر از پیش جلب کند. سرویس عکاسی خبری آژانس رسانه اخبار رسمی به انعکاس واقعیت موجود و صریح اعتقاد دارد و امید است که در آینده, همسو با کلیه خبرسازان و خبرنگاران به افقی روشن تر و آینده ای پر بار تر برسد.

برای دریافت آخرین مقالات وبلاگ آخر رسمی در زمینه روابط عمومی و رسانه، در خبرنامه وبلاگ (سمت چپ وبلاگ) ثبت نام کنید.

 

لینک کوتاه شده مطلب برای به اشتراک گذاری آن:

   http://bit.ly/1n4oNRI