۵ موردی که باید قبل از شروع یک کمپین روابط عمومی بدانید
بسیاری از استارتاپها از روابط عمومی برای ایجاد آگاهی از برند و یا محصولات و خدمات جدید خود استفاده میکنند. این یک راهکار درست و کارا برای اعلام حضور در عرصه تجارت به حساب میآید. اما پیش از شروع هر کمپین روابط عمومی باید چند مورد مهم را در نظر داشت و آنها را بکار بست تا بتوان به حداکثر تاثیرگذاری یک کمپین دست یافت. در ادامه به 5 مورد مهم در این کار اشاره می کنیم:
مورد اول: این کمپین در مورد شما نیست. به دلیل وجود حجم بالای نوشتهها و خودستایی شرکتها و استارتاپها در رسانههای متعدد، دیگر خوانندگان علاقهای ندارند فقط در مورد خودتان بدانند. مخاطبان میخواهند در مورد چگونگی پوشش خواستهها و نیازهای خود توسط محصولات شما بدانند. در واقع آنها میخواهند بدانند که محصول یا خدمات شما چه مشکلی از آنها را مرتفع میکند. پس در کمپینهای روابط عمومی خود بیشتر روی کارایی محصولات خود کار کنید تا دقیقا مخاطبان و مشتریان بدانند که کالای شما به چه دردی میخورد.
مورد دوم: مخاطبان مهمترین نقطه تمرکز شما هستند. شرکت شما و مدیران آن باید بدانند که مخاطبان و مشتریان چه حسی در مورد محصول و خدمات شما دارند. در واقع یک شرکت باید بداند که مشتریان و مخاطبان اطلاعات مورد نیاز خود را از کجا کسب میکند و چگونه روند تصمیم گیری آنها منجر به خرید میشود. این روند میتواند از طریق دیدن یک نوشته خوب و گیرا در وبلاگ شما صورت بگیرد و یا از طریق اطلاعات کامل و مبسوطی که در توضیحات محصولات ارائه میشود داده شود. در واقع با این کار ارزش بالایی برای کاربران و مخاطبان خود قائل خواهید شد و کمک میکنید تا آنها به بهترین و کاملترین اطلاعات در مورد محصولات و خدمات شما دست یابند.
مورد سوم: پیام ها و نوشتههای خود را به صورت منسجم و یکپارچه ارسال کنید. شرکتها و استارتاپها داستانها و نوشتههای متعددی در مورد مسائل مختلف را از کانالهای موجود به سمت مخاطبان سوق میدهند. عدم داشتن برنامه و رعایت یکپارچگی مطالب باعث خواهد شد که کاربران و مخاطبان گیج شوند. همین مسئله باعث ضعیف شدن رشد و کسب و کارتان خواهد شد. در این مورد باید سعی کنید مطالب مختلف را با توجه به علایق کاربران خود در کانالهای متعدد به انتشار بگذارید اما باید توجه داشته باشید که این مطالب از یکپارچگی کامل برخوردار باشد و یک پیام مشخص را به تمامی افراد و مخاطبان انتقال دهد.
مورد چهارم: غلو نکنید. معمولا استارتاپها و شرکتها بدلیل انرژی بالایی که دارند و نیروی جوان خود همیشه سعی در بزرگ نشان دادن خود دارند چرا که میخواهند به سرعت جای خود را در بازار باز کنند و کسب شهرت کنند. این خود باعث میشود که مخاطبان در بلند مدت دید اشتباهی در مورد محصول و خدمت شما پیدا کنند و شما را با شک و تردید نگاه کنند. شما به عنوان یک استارتاپ باید دید درست و مشخصی از خود و محصولات شرکت به جامعه مخاطب بدهید. توجه کنید که این مسئله را در انتشار اخبار خود رعایت کنید تا از ایجاد تفکرات غیر واقعی در مورد خود جلوگیری کنید.
مورد پنجم: برای خود دید درستی از موفقیت ترسیم کنید. معمولا بسیاری از مدیران تازهکار اطلاعات درستی در مورد اندازه گیری میزان موفقیت در کار خود ندارند. به همین دلیل ممکن است برای رسیدن به یک هدف و موفقیت از منابع و انرژی مادی و معنوی بسیاری استفاده کنند و در آخر هم نتوانند به این نتیجه برسند که آیا این کارها درست بوده یا نه. در همین راستا در زمان شروع یک کمپین روابط عمومی هدف نهایی خود را با توجه به منابع در دسترس و همچنین معیارهای درست تنظیم کنید تا بتوانید موفقیت و یا عدم موفقیت کمپین خود را به درستی اندازه گیری کنید.
روابط عمومی یک نوش داروی معجزهگر نیست، اما میتوان آن را به عنوان مهمترین ابزار در اجرای برنامههای بازاریابی خود دانست.