معتبر بودن یک امتیاز ویژه و اصلی اساسی برای تمام برندها است و اشاره به این دارد که در ذهن افراد چه شناختی از شما شکل گرفته است و چه مقدار از سوی مشتریان بالقوه و موجود مورد اعتماد هستید. برای شما «یک برند معتبر بودن» چه معنایی دارد؟ یک برند معتبر برندی است که مخاطب می‌تواند با آن ارتباط برقرار کند و برندی است که به راحتی می‌توان برایش هزینه کرد، زیرا احساس می‌کنیم که می‌توان به این شرکت و افرادی که آن را تشکیل می‌دهند اعتماد کرد.

امروزه افراد و شرکت‌های زیادی هستند که احساس می‌کنید می‌توانید خیلی زود با آنها آشنا شوید، به‌خصوص از طریق رسانه‌های اجتماعی و اینکه «بازاریابی جدید» همواره در حال تغییر و تحول است. اما لازم است اهداف، استراتژی‌ها، تاکتیک‌ها و روش‌های اندازه‌گیری و سنجش اینکه برند شما در چه وضعیتی است مشخص باشند. چند استراتژی اولیه در این زمینه اینها هستند:

1. تنها راهی که بتوانید ارتباطی منحصربه‌فرد با مخاطبین خود داشته باشید این است که بفهمید چه چیزی برایشان اهمیت دارد، آنها چه کسانی هستند، برای چه چیزی ارزش قائلند و به‌دنبال چه چیزی می‌گردند. اگر واقعا به مردم گوش بدهید، نه گوش‌دادنی که در همان حین فکر می‌کنید چه جمله‌ای بعد از صحبت فرد بگویید؛ مردم همه چیزهایی را که در انتظار شنیدنش هستید را به شما خواهند گفت. شناختن مردم برای برندتان مانند این است که دوستان جدیدی را می‌شناسید. این یک رابطه دوطرفه است. چه تعداد از دوستانی که فقط درباره خودشان حرف می‌زنند و هیچ وقت درباره خود شما نمی‌پرسند یا به آنچه می‌گویید اهمیت نمی‌دهند را نگه می‌دارید؟

2.از نشان دادن شخصیت برند خود نهراسید. اگر مردمی نباشند که برند را شکل دهند، هیچ برندی هم وجود نخواهد داشت. مشتریان به اندازه کافی زرنگ هستند که بدانند فرد یا گروهی از افراد در پشت صحنه شرکت در پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی وجود دارند که با آنها صحبت می‌کنند و مطالبی را به اشترک می‌گذارند. به مردم اجازه دهید این افراد «پشت پرده» را بشناسند. شما به دلیلی آنها را استخدام کرده‌اید و در جایگاه هدایت رسانه اجتماعی‌تان قرار داده‌اید و مطمئنا چیزی در مورد هر کدام از آن کارمندان وجود داشته که شما را به سمت آنها کشانده است. به جامعه هم اجازه دهید که آنها هم جذب این ویژگی‌ها شوند.

3.از تصاویر استفاده کنید. تصاویر به مردم کمک می‌کنند تا ببینند که عضوی از برند شما بودن چه احساسی دارد. اگر تصویری از خود در دفتر کارتان را منتشر کنید، مردم می‌توانند در هر مرتبه که شما را در اخبار رسانه اجتماعی‌شان می‌بینند تصویری هم در ذهن خود داشته باشند. مردم خیلی آسان با تصاویر ارتباط برقرار می‌کنند و اگر تصاویر پشت صحنه شرکت را هم نشان دهید، خیلی فوری به معتبر شدن شرکت شما در مقابل شرکت‌هایی که فعالیت‌های خود را پنهان می‌کنند کمک می‌کند.

4. انتشار مطالب زمانبندی‌شده خود را در حداقل نگه دارید. امروزه موضوع داغ در رسانه‌های اجتماعی استفاده از نرم افزارهای انتشار خودکار مطلب در رسانه‌های اجتماعی است. شما پست‌های خود را در آنها وارد می‌کنید و مثلا برای یک هفته مطالب به طور خودکار در فیس‌بوک شرکت شما منتشر می‌شود. به جز مواردی که برای آزمایش و مقایسه بین دو وب‌سایت انجام می‌شود، اعمال زمانبندی یا انتشار خودکار مطالب را پیشنهاد نمی‌کنیم. با وجود اینکه به‌نظر می‌رسد زمانبندی کردن انتشار مطالب‌تان بهینه است، بر این باوریم که می‌توان با انتشار آنها در همان زمان خود نتایج بیشتری را به‌دست آورید. اگر وقت دارید که درباره اخبار و مطالب‌تان با مردم صحبت کنید، پس برای انتشار آنها هم وقت دارید و هر وقت مخاطبان به آن پاسخ دادند شما نیز به آنها پاسخ دهید.

5. در دسترس باشید. زمانی که جامعه مخاطبتان می‌خواهد با شما صحبت کند، در دسترس باشید. هیچ چیز نمی‌تواند مانند در دسترس بودن هنگام نیاز مخاطب، به سرعت برایتان اعتبار بسازد. رسانه‌های اجتماعی این امکان را به شما می‌دهند که بتوانید گفت‌وگوهای تک‌به‌تک و صادقانه با مردم داشته باشید، بنابراین از آن استفاده کنید! حتی اگر روزانه فقط یک نفر را برای صحبت پیدا کنید، مردم خواهند دید که شما برندی هستید که به مردم و جامعه‌تان اهمیت می‌دهید و شاید نکته‌ای به آن فرد بگویید که باعث شود مجددا روز دیگری بخواهد با شما صحبت کند.

6. وقتی اشتباه می‌کنید اعتراف کنید. هیچ چیز بدتر از تماشای برندی نیست که کامنت‌های منفی را حذف می‌کند یا اگر اشتباهی از سوی خودش رخ داده از قبول آن امتناع می‌کند. برندها می‌توانند اعتبار خود در رسانه‌های اجتماعی را با قبول فوری مسئولیت برای اشتباهات به‌دست آورند، به صورت شفاف و واضح عذرخواهی کنند و چیزی را پنهان نکنند یا سرسختانه از اشتباهشان دفاع نکنند. بسته به اینکه چه اشتباهی رخ داده باشد، ممکن است تعدادی از طرفداران یا مشتریان خود را از دست بدهید، اما مطمئن باشید که اگر مردم ببینند که چگونه اشتباهات خود را قبول کرده‌اید و به آنها قول می‌دهید که در آینده بهتر عمل خواهید کرد می‌توانید طرفداران و مشتریان بیشتری جذب کنید.

7. داستان‌های واقعی خود را بگویید. داستان‌ها به شکل‌گیری رابطه‌ای عاطفی بین برند شما و مخاطبین و جامعه‌تان کمک می‌کند. مردم به مردم اعتماد می‌کنند، پس نگذارید که داستان‌هایتان فقط در مورد نحوه شروع کار شرکت‌تان باشد، بلکه در مورد افرادی باشد که شرکت را تشکیل می‌دهند. داستان‌هایی را بگویید که به مردم کمک کند با برند شما ارتباط برقرار کنند تا بتوانند ببینند که چگونه برند شما بدون هیچ مزاحمتی وارد زندگی‌شان شده است. هدف این است که مردم احساس کنند برند شما هم مثل آنهاست، ارزش‌ها و اهداف مشابهی دارد و باعث شود از اینکه عضوی از برند شما باشند احساس خوبی به آنها دست دهد.

یک برند معتبر یک‌روزه شکل نگرفته است. این کار زمانبر است و باید صبور باشید و برای ایجاد اعتبار و اعتماد به خود زمان بدهید. هر چقدر که مشتریان و جامعه‌ای که بخشی از آن هستید را بیشتر بشناسید، راحت‌تر می‌توانید محتوا، پیام‌ها و فعالیت‌های بازاریابی‌تان را با نیازهای آنها و به روشی متناسب هماهنگ کنید. به‌دست آوردن اعتبار یک استراتژی بلندمدت برای برندهاست. هر چقدر زمان ببرد ارزشش را دارد، زیرا مشتریان وفاداری به‌دست خواهید آورد که برای سال‌های آینده هم خواستار تجارت با شما خواهند بود.

منبع مطلب: سایت SocialMediaToday