یکی از مسائل جالبی که در مورد رسانه‌های اجتماعی وجود دارد این است که آن‌ها به‌تازگی تاسیس شده‌اند، به همین دلیل همه‌ی ما به همراه هم می‌توانیم چیزهای جدیدی راجع به آن‌ها تجربه کنیم، تست کنیم و یاد بگیریم. هر روز مطالعات جدید و هیجان‌انگیزی انجام می‌شود و نشان می‌دهد که رسانه‌های اجتماعی تعاملات ما را تحت تاثیر قرار می‌دهند. در ادامه ۷ نکته روانشناسی در مورد رسانه‌های اجتماعی را مورد بررسی قرار می‌دهیم که رعایت آن‌ها سبب موفقیت بیشتر در بازاریابی خواهد شد.

 

۱) خودسانسوری: ما چیزهایی را می‌نویسیم، سپس نظرمان را تغییر می‌دهیم

 

در بسیاری از مواقع حس خوبی در زمان نوشتن نظر خود در مورد مطلب جدیدی برای اولین بار نداریم. همین موضوع باعث می‌شود که ما خودسانسوری کنیم و بسیاری از نظرات و ذهنیات خود را در رسانه‌های اجتماعی عنوان نکنیم.

دو محقق به صورت همزمان به مطالعه در مورد خودسانسوری پرداختند و طی ۱۷ روز اقدامات حساب کاربری ۳.۹ میلیون کاربر فیس‌بوک را مورد بررسی قرار دادند. مطالعات انجام شده حاکی از آن است که ۷۱ درصد از کاربران حداقل یک بار پس از تایپ نظر خود از ارسال آن منصرف شده‌اند. یعنی در مجموع به طور متوسط کاربران در ۴.۵۲ استاتوس و ۳.۲ کامنت دچار خودسانسوری می‌شوند.

خودسانسوری در روانشناسی

محققان معتقدند مردم زمانی‌که مخاطبانی که محتوای‌شان را خواهند خواند نشناسند بیشتر خودسانسوری می‌کنند، چون احساس می‌کنند شاید گفته‌های آن‌ها برای دیگران قابل درک نباشد.

برای موفقیت در بازاریابی لازم است که مخاطبان خود را بهتر بشناسید، محتوای خود را شخصی‌سازی کنید و راحت‌تر با آن‌ها ارتباط برقرار کنید. مخاطبان خود را درک کنید و به یاد داشته باشید که سکوت مخاطبان شما به معنای عدم همراهی‌شان نیست.

 

۲) احساسات مسری هستند

 

همه ما می‌دانیم که احساسات کاملا مسری هستند. اما آیا این نکته در مورد احساسات منتقل شده به صورت آنلاین نیز صادق است؟

محققان دانشکده پزشکی کالیفرنیا نرم‌افزاری را برای بررسی محتواهای به اشتراک گذاشته شده در فیس‌بوک در روزهای بارانی دو سال اخیر را مورد بررسی قرار دادند. با توجه به سوابق آب‌وهوایی مشخص شد که طی روزهای بارانی پست‌هایی با احساسات غم‌انگیز بیشتر به اشتراک گذاشته می‌شوند. همین بررسی در نقطه مقابل نیز مورد بررسی قرار گرفت و ثابت شد که احساسات مثبت بیشتر از احساسات منفی سرایت می‌کنند.

برای موفقیت در بازاریابی لازم است تا با ارائه پیام‌های مثبت مشتریان خود را شاد و راضی نگه دارید و از گسترش احساسات منفی جلوگیری کنید.

 

۳) تاثیر عکس پروفایل در بازاریابی

 

گاهی تصاویر ۱۰۰۰ برابر بیشتر از کلمات بر روی مخاطب تاثیر می‌گذارند. بنابراین انتخاب تصویر پروفایل مناسب در رسانه‌های اجتماعی بسیار مهم و حیاتی است. طی یک نظرسنجی آنلاین در مورد جذابیت، خلاقیت، برونگرایی، هوش و ... مشخص شد که افراد حین دسته‌بندی تصاویر نظرات متفاوتی نسبت به دو تصویر مختلف از یک فرد دارند.

تاثیر عکس پروفایل افراد

برای موفقیت بیشتر در حوزه بازاریابی ، بازاریابان باید سعی کنند که عکس مناسبی را برای پروفایل خود انتخاب کنند تا بتوانند اعتماد مردم را به سمت برند خود جلب کنند.

 

۴) اشتراک‌گذاری انتخابی

 

فرهنگ هر کشور تاثیر به سزایی در فعالیت‌های شبکه‌های اجتماعی مردم آن کشور دارد. برای نمونه ممکن است مردم یک کشور تمام تجربه‌های زندگی خود را با مخاطبان خود به اشتراک بگذارند اما در کشور دیگری کاربران تمایل زیادی به اشتراک‌گذاری وقایع زندگی خود نداشته باشند.

اشتراک‌گذاری انتخابی

در بازاریابی باید بتوانید طبق سلیقه و فرهنگ مردم کشور خودتان در شبکه‌های اجتماعی فعالیت داشته باشید. زیرا تقلید کورکورانه از برندهای دیگر نمی‌تواند راه‌حل موثری برای موفقیت شما باشد. اشتراک‌گذاری زندگی شخصی در کشور ما بسیار پایین است، لذا برندها باید این موضوع را مدنظر داشته باشند. به عنوان مثال، اگر مسابقه‌ای در اینستاگرام برگزار کردید، برای انتشار عکس و نام پروفایل شخص برنده باید با احتیاط رفتار کنید.

 

۵) بازخورد شبکه‌های اجتماعی و تعلق خاطر

 

دریافت بازخورد از کاربران در قبال فعالیت‌های شبکه‌های اجتماعی نشان‌‌دهنده تعلق خاطر مردم به برند شما است و خبر خوبی برای برند شما محسوب می‌شود. مشارکت فعال مخاطبان در پست‌های منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی شما نشان‌دهنده این است که برند شما مورد تایید کاربرانتان است. برقراری ارتباط با کاربران باعث افزایش اعتماد نیز می‌شود. در مقابل وجود ذهنیت و بازخورد منفی نیز سبب کاهش اعتماد مخاطبان شما نسبت به برندتان خواهد شد.

به عنوان یک بازاریاب موفق می‌توانید به کمک رسانه‌های اجتماعی با کاربران خود در ارتباط بوده و بازخوردها و نظرات آن‌ها را دریافت کنید و به سوالاتشان پاسخ دهید. این کار می‌تواند راه‌حل موثری برای ترویج محتوای شبکه‌های اجتماعی شما داشته باشد.

 

۶) تشویق برای به اشتراک‌گذاری

 

به منظور تشویق کاربران برای به اشتراک‌گذاری محتوای شبکه‌های اجتماعی خود باید احساسات کاربران خود را تحت تاثیر قرار دهید تا احتمال انتشار محتوای شبکه‌های اجتماعی شما چندین برابر شود. مطالعات انجام شده حاکی از آن است که تحریک احساسات کاربران سبب فعالیت مثبت آن‌ها می‌شود.

به عنوان یک بازاریاب می‌توانید با تولید محتوایی مناسب که سبب تحریک احساسات مخاطبان‌تان شوند آن‌ها را تشویق کنید تا محتوای شما را به اشتراک بگذارند.

 

۷) تجربه‌های شخصی کاربران

 

از دیدگاه روانشناسی هر فردی تمایل دارد در مورد خودش حرف بزند. زیرا این کار باعث فعال شدن بخش لذت مغز می‌شود و تجربه جالبی را برای کاربران ایجاد می‌کند. این امر در مورد رسانه‌های اجتماعی نیز صادق است. بررسی انجام شده حاکی از آن است که ۸۰ درصد از پست‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته می‌شوند مربوط به تجربه‌های شخصی کاربران است. بسیاری از افراد حتی حاضرند با پرداخت مبلغی نیز در مورد تجارب شخصی خود در رسانه‌ها صحبت کنند.

تجربه‌های شخصی کاربران

برای موفقیت در بازاریابی می‌توانید با برقراری ارتباطی قوی با کاربران خود و برگزاری مسابقات فرصتی برای‌شان فراهم آورید تا تجارب شخصی خود را با شما و برندتان به اشتراک بگذارند. ارائه خدمات پشتیبانی و تقویت مهارت گوش دادن یکی دیگر از راه‌های جذب مخاطب خواهد بود.