سال گذشته گوگل اعلام کرد که در جستجوهای اینترنتی خود از سیستمی به اسم رنک برین برای گسترش و بهبود الگوریتم جستجوی خود استفاده می‌کند. در واقع رنک برین هوش مصنوعی است که از یک ماشین یادگیری برای فهم آن‌چیزی که مردم به دنبال آن در زمان جستجوی خود در گوگل هستند استفاده می‌کند.

شرکت سرچ‌متریکس Searchmetrics که از سال 2005 با استفاده از کلان داده ها کار ارائه سرویس‌های جستجو و تحلیلی را انجام می‌داده، طی تحقیق اخیر خود روی 10 هزار کلمه کلیدی جستجو شده در گوگل به دنبال فهم این  مسئله بوده که صفحاتی با بالاترین رتبه‌ها، چه ویژگی‌های مشترکی دارند.

نتایج این تحقیقات نشان می‌دهد که نتایج جستجوها مرتبط تر از قبل هستند. همچنین در این تحقیقات مشخص شد که گوگل با استفاده از رنک برین توانسته تلاش کسانی که سعی می‌کنند با تکنیک‌های مختلف از جمله سئو، سایت خود را بصورت غیرواقعی در جستجوهای گوگل بالاتر بیاورند را با تاثیرگذاری بسیار کمتری روبه‌رو کند. به قول معروف هرچه سئوکاران رشته کرده بودند پنبه شد!

 

چند دلیل برای اینکه بدانید گوگل بهتر از قبل کار می‌کند

 

 در جستجوهای گوگل، نتایج نشان از فهم معنایی بالایی دارند

بنابر تحقیقات سرچ متریکس، نتایجی که جایگاه بالایی دارند، به طور قابل ملاحظه‌ای ارتباط معنایی بیشتری با عبارت جستجو دارند تا آنهایی که در جایگاه‌های پایین‌تر قرار گرفته‌اند. همچنین در این تحقیقات ادعا شده علی رغم این مسئله که جایگاه اول و دوم در جستجوهای گوگل مخصوص سایت‌های برندهای برتر است اما جایگاه سوم تا ششم مربوط به مرتبط ترین نتایج به کلیدواژه جستجو هستند.

 

نرخ پرش Bounce Rate برای نتایج بالای جستجو در حال افزایش است

معمولا نرخ پرش یک علامت منفی است اما در مورد خود گوگل مسئله برعکس است. هرچه در صفحات جستجو نرخ پرش بیشتر باشد یعنی گوگل دارد کارش را درست انجام می‌دهد. در تحقیقات سرچ متریکس نشان داده شده که نرخ پرش برای 20 نتیجه اول نمایش داده شده در گوگل از 37 درصد در سال 2014 به 48 درصد رسیده است. یعنی گوگل با رنک برین خود کاری کرده که کاربر زودتر به نتیجه مورد نظر برسد.

 

در رنکینگ نتایج، بک لینک ها از اهمیت کمتری برخوردار بوده‌اند

هرچه قرابت محتوایی بین کلمات جستجو و نتایج در گوگل اهمیت بیشتری به خود می‌گیرد، دیگر فاکتورها همچون بک لینک ها از اهمیت کمتری برخوردار می‌شوند.

 

گوگل اولویت در نمایش نتایج را به مرتبط بودن محتوا نزدیک کرده و اهمیت بیشتری به آن در مقایسه با بهینه سازی می‌دهد

سرچ متریکس می‌گوید که یوآرال هایی که در 20 نتیجه اول جستجوها ظاهر می‌شوند، 15 درصد به طور میانگین از آنهایی که قبلا نمایش می‌داده بلندتر هستند. این خود نشانگر این مسئله است که گوگل اهمیت کمتری نسبت به بهینه سازی موتورهای جستجو دارد و تمرکز بیشتری را متوجه محتوا و مرتبط بودن آن با لغات جستجو کرده است.

 

با این تفاسیر می‌بینیم که گوگل عزم خود را جزم کرده تا هر چه بیشتر و بهتر از این هوش مصنوعی و رنک برین استفاده کند. به قول مدیر گوگل آقای ساندار پیچای، این تازه اول راه است. او اخیرا گفته که ماشین یادگیری خود را در تمام محصولات خود همچون یوتیوب، گوگل پلی و ... مورد استفاده قرار خواهد داد.