«داستان‌ها درک جهان را برای ما آسان می‌کنند و تنها راه ایده‌پردازی و بهبود آن هستند. بازاریابان امروزی داستان‌سراهای خوبی نیستند و نمی‌توانند به‌خوبی شبکه‌های اجتماعی را مدیریت کنند.» این بخشی از سخنان ست گودین است.

 به عقیدۀ او بازاریابان آن‌طور‌که باید و شاید نمی‌توانند در صفحه‌های شخصی بازیگران، داستان‌سراهای جذابی باشند؛ اما در مقابل، خود بازیگران می‌توانند عملکرد بهتری در این زمینه داشته باشند.

وی بازیگران را از نظر فنی بهترین داستان‌سرایان شبکه‌های اجتماعی معرفی می‌کند.

استفاده از شبکه‌های اجتماعی راه بسیار خوبی برای نشان‌دادن استعداد و نام تجاری است. هرچند این کار آسان به نظر می‌رسد، برخی اشتباه‌های بالقوه‌ در شبکه‌های اجتماعی صورت می‌گیرد که می‌تواند وجهۀ هنری و حرفه‌ای یک شخص را خدشه‌دار کند. بنابراین اگر این‌گونه فعالیت‌ها به‌درستی و به دور از اشتباه‌ انجام شوند، اعتبار و محبوبیت نسبی را برای افراد به ارمغان می‌آورند.

 

هفت نکته برای حضور بازیگران در شبکه‌های اجتماعی

برندینگ شما چیست؟

به عبارت دیگر، برندینگ همان نام تجاری و مشخصۀ شماست. اجازه دهید با مثالی جلو برویم و بیشتر به این موضوع بپردازیم.

کیم کارداشیان بازیگر و مدل معروف آمریکایی را در نظر بگیرید. او نزدیک به ۵۰۰ میلیون طرف‌دار و دنبال‌کننده در صفحۀ شخصی توئیترش دارد. این تعداد بسیار بیشتر از طرف‌داران صفحات مک‌دونالد، نایک و کوکاکولاست. چرا این‌طور است؟

تنها پاسخی که می‌توان به آن رسید، برندینگ است. کیم کارداشیان دقیقاً می‌داند چه کسی است و چه حرف‌هایی برای گفتن دارد. اکنون اگر شما نیز در تلاش هستید تا به‌عنوان یک برند شناخته شوید، باید به این پرسش‌ها پاسخ دهید که اگر شما کیم کارداشیان نیستید، پس چه کسی هستید؟ دیدگاه شما دربارۀ جهان چگونه است؟ چه مسیری را در شبکه‌های اجتماعی در پیش می‌گیرید؟

هر بازیگر، قبل از هر فعالیتی باید پاسخ این پرسش‌‌ها را برای خویش مشخص کند. اما اگر همچنان پاسخ روشنی برای آخرین پرسش ندارید و در تشخیص مسیر درست تردید دارید، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

 

محتوای مناسب تولید کنید

هنگامی که متوجه شدید چه کسی هستید و برندینگ شما چیست، نوبت به تولید محتوای مناسب برای برندینگ می‌رسد. محتوایی که بحران‌ها و ویژگی‌های وجودی شما را به زیبایی به تصویر بکشد.

بهتر است، فعالیت شما در شبکه‌های اجتماعی بیشتر دربارۀ روند بازیگری‌تان باشد. حتی مواقعی که مشغول به کار نیستید هم مطالبی در‌این‌باره برای مخاطبان بازگو کنید. برای مثال، تا‌به‌حال با چه کسانی همکاری کرده‌اید، از چه زمانی فعالیت در این حوزه را شروع ‌کرده‌اید و... . بنابراین مطالب پرمحتوا کمک‌کنندۀ سیر صعودی پیشرفت شماست. پس، از انتشار محتوای کم‌ارزش خودداری کنید؛ چراکه ممکن است به برندینگ شما لطمه بزند.

گام ارزشمندی که به‌عنوان بخشی از استراتژی فردی به حساب می‌آید این است که فهرستی از همۀ موضوعاتی که مایل هستید دربارۀ آن‌ها بنویسید، تهیه کنید. اما توجه کنید که محتوای شما نباید تصاویر مختلفی از خود و در فیلتر‌های اسنپ‌چت باشد. شاید تعدادی از این‌گونه عکس‌ها جالب و جذاب به نظر برسند، ولی اگر تعداد آن‌ها بیش‌از‌حد باشد، ممکن است برای مخاطب چندان خوشایند نباشد.

البته به این نکته نیز توجه کنید که هیچ‌کدام از شبکه‌های اجتماعی، مشکلات عمیق ریشه‌ای مثل کمبود اعتبار و محبوبیت را حل نمی‌کند، بلکه صرفاً در صورت وجود این مشکلات، بر حجم آن‌ها می‌افزاید.

 

بازیگران از نظر فنی بهترین داستان‌سرایان شبکه‌های اجتماعی هستند.

 

چه مطالبی ارزش اشتراک‌گذاری دارند؟

اولویت فقط و فقط با «کیفیت» است. قبل از به‌اشتراک‌گذاری هرگونه محتوایی، ابتدا کمی بیندیشید. در حال اشتراک‌گذاری چه محتوایی هستید؟ چه کسانی مخاطب شما هستند؟ عکس‌العمل آن‌ها چگونه خواهد بود؟

سپس این پرسش‌ها را از خود بپرسید:

۱. آیا این پست ارزشی را برای زندگی مردم می‌آفریند؟

۲. آیا این اطلاعات مربوط به مخاطبان من است؟

۳. آیا کیفیت تصویر قابل قبول است؟

۴. آیا مربوط به نام تجاری من است؟

اگر توانستید به همۀ این پرسش‌ها پاسخ مثبتی دهید، پس در به‌اشتراک‌گذاری محتوا دریغ نکنید.  

 

عناوین بسیار کارساز هستند

در وهلۀ اول، از طریق عنوان می‌توانید با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنید. بنابراین آنچه در عنوان پست خود می‌نویسید بسیار مهم است؛ زیرا اولین بخشی است که سرنوشت مطلب شما را تعیین می‌کند.‌ به عبارت دیگر، عنوان به‌منزلۀ نماینده‌ای از صدا و مطلب شماست.

درواقع بهتر است عنوان مطلبتان سرگرم‌کننده و آگاهی‌بخش بوده و به ارتباط با مخاطبان منجر شود. درنتیجه نیاز به کمی خلاقیت دارد تا بتوانید عنوانی را تولید کنید که ارزش‌آفرین باشد.

مطلب اصلی شما نیز باید این‌گونه باشد. در بین مطلب می‌توانید از هشتگ‌های مختلف استفاده کنید. استفاده از هشتگ دو شرط زیر را می‌طلبد:

۱. مرتبط باشد؛

۲. استراتژیک باشد.

بدون شک استفاده از هشتگ‌ها برای افزایش تعامل بسیار سودمند است (تعامل پست‌هایی که حداقل یک هشتگ دارند، 12.6درصد بیشتر از پست‌های بدون هشتگ است). اما باور اشتباهی وجود دارد مبنی بر اینکه استفاده از هشتگ‌های عمومی مانند #کافه، #عکاسی، #بازیگر و... به افزایش مشارکت و تعامل منجر می‌شود. هرچند ممکن است چنین هشتگ‌هایی دنبال‌کننده یا لایک‌های تصادفی زیادی را به دنبال داشته باشند، مطمئن باشید که پایداری حضور آن‌ها در صفحۀ شخصی شما به 24 ساعت هم نخواهید رسید؛ چراکه این نوع هشتگ‌ها پوچ بوده و ارتباط واقعی را با مخاطب برقرار نمی‌کند.

همان‌طور‌که ذکر شد، سعی کنید با‌توجه‌به دو شرط فوق هشتگ‌هایی را ایجاد کنید که جامعه‌ای را هدف قرار داده و برای آن‌ها خاص و جذاب باشند. اما چگونه می‌توان چنین هشتگ‌های جذاب، خلاق و جامعه‌محوری را تولید کرد؟

بهترین پیشنهاد این است که از مخاطبان، رقبا و رهبران صنعت بهره بگیرید. به نوع هشتگ‌هایی که استفاده می‌کنند توجه کنید و از آن‌ها الهام بگیرید. این نکته را به یاد داشته باشید که استفاده از بیش از هشت هشتگ اصولی نبوده و ممکن است از ارزش آن‌ها بکاهد.

 

یک تصویر، هزار کلمه است!

تصاویر با وجود رنگ‌ها و اقلام مختلف می‌توانند جایگزین بسیار خوبی برای کلمات باشند. تصاویر، کلمات را به‌صورت کاملاً منحصر‌به‌فرد و به‌روشنی در معرض نگاه‌ها قرار می‌دهند. مطالعات نشان می‌دهد که تصاویر با فضای منفی و رنگ‌های غالب مجزا، بیشترین خواهان را دارند. در این صورت، هرج‌و‌مرج در تصویر به حداقل رسیده و به بیننده کمک می‌کند تا تمرکز بیشتری داشته و احساس آرامش خوشایندی او را دربر گیرد.

این تصاویر می‌تواند حاصل دسترنج خود شما باشد. به‌عبارتی، می‌توانید خودتان عکاسی کنید. برای عکاسی به دوربین‌های حرفه‌ای چند‌ده میلیونی نیازی ندارید. دوربین گوشی‌هایی مثل آیفون نیز قادرند همین کار را با کیفیت بسیار خوب برای شما انجام دهند.

اگر در ایده‌پردازی عکاسی دچار مشکل هستید، بهتر است مرجعی را برای الهام‌گرفتن از تصاویرش انتخاب کنید تا بتوانید با قدرت به مسیر خود ادامه دهید.

 

عکس‌هایتان را مدیریت کنید

برای مثال، عکس‌های سلفی (Selfies) گاه گیرا هستند و گاه ناخوشایند. این تأثیر به تعداد به‌اشتراک‌گذاری این‌گونه تصاویر بستگی دارد. برای درک بیشتر این موضوع، تصور کنید که یکی از شبکه‌های اجتماعی خود را باز کرده‌اید و در حال بازدید از صفحۀ شخصی یکی از افراد محبوب هستید. فرض کنید تمام تصاویر موجود در صفحۀ شخصی او، عکس‌های سلفی او هستند. آیا این مورد برای شما به‌عنوان مخاطب، خوشایند است؟

اگر پاسخ شما منفی است، پس تنوع را در به‌اشتراک‌گذاری تصاویر یک اصل قرار دهید و آن‌ها را مدیریت کنید.

 

ارتباطات خود را گسترش دهید

سعی کنید با افرادی که شما را دوست دارند و منافع مشابهی دارند، ارتباط بیشتری برقرار کنید. برای شروع، این افراد ممکن است از بین دوستان، همکاران و آشنایان شما باشد. رفته‌رفته می‌توانید شبکۀ ارتباطی خود را گسترش داده و به جامعه‌ای دلخواه در شبکۀ اجتماعی خود دست یابید.

حضور در شبکه‌های اجتماعی

 

درنهایت...

باید خاطرنشان کرد شیوه‌های مشخصی برای حضور و فعالیت در شبکه‌های اجتماعی وجود دارد. تنها کافی است مسیر خود را به‌گونه‌ای انتخاب کنید که به ارتقا و ارزش‌‌آفرینی برای خود و مخاطبانتان منجر شود و همواره این نکته را به خاطر داشته باشید که حضورنداشتن در شبکه‌های اجتماعی بسیار بهتر از حضور نامطلوب در آن‌هاست.

 

نویسنده: نیما شفیع زاده