چند رویکرد کاربردی برای جلب توجه مخاطبان در شبکه های اجتماعی
مخاطبان و کاربران هرروزه فعالیتهای زیادی در شبکههای اجتماعی انجام میدهند، فعالیتهایی همچون بروزرسانی نوشته در فیسبوک، فرستادن عکس روی اینستاگرام و بسیاری دیگر از کارها در جاهای مختلف. شبکههای اجتماعی بخش بزرگی از زندگی ما را فراگرفته بهطوری که زندگی کردن بدون آنها برای ما غیرممکن شده است.
طبق آمار کسب شده، 23 درصد از کاربران فیسبوک، روزانه حساب کاربری خود را حداقل 5 بار چک میکنند. براساس همین آمار، 76 درصد از کاربران توییتر هم فعال هستند و هر روزه توییتهای خود را ارسال میکنند.
البته شبکههای اجتماعی فقط برای ارتباط با دوستان و آشنایان و بهاشتراک گذاری لحظات خوب و به یادماندنی مورد استفاده قرار نمیگیرند، بلکه آنها تبدیل به پلتفرمی جذاب برای فعالیتهای تجاری و کسب و کار هم شدهاند. به عنوان مثال بسیاری از کاربران از شبکه های اجتماعی برای دریافت اطلاعات و نهایتا خرید محصول استفاده میکنند. براساس آمار مدیابیسترو – Mediabistro نزدیک به 50 درصد کسب و کارهای کوچک مشتریان جدید خود را از طریق شبکههای اجتماعی کسب میکنند.
به دلایل محبوبیت این شبکهها دیگر کسب و کارها نیز سعی میکنند برنامههای تبلیغاتی و بازاریابی خود را از طریق استراتژیهای آنلاین دنبال کنند. البته تنها ایجاد یک حساب کاربری نمیتواند منجر به کسب مشتریهای جدید و فروش شود. برای این کار شما نیاز به استراتژی کاربردی خواهید داشت تا مخاطبان حاضر در شبکههای اجتماعی را علاقهمند به خود کرده تا ترغیب به خرید شوند. برای رسیدن به این اهداف باید از سه رویکرد کلی در شبکههای اجتماعی بهره برد:
1 – مخاطبان و مشتریان خود را با خدمات خود شگفت زده کنید
مهمترین مسئله که باید به خاطر داشته باشید این است که اگر مشتریان از سپری کردن وقت خود در کانالهای ارتباطی شبکههای اجتماعی شما گریزان هستند، مطمئن باشید پس به هیچ موفقیتی در این اکوسیستم کسب نخواهید کرد. همیشه سعی کنید سرویس و خدمات خوب و قابل توجهی به مخاطبان شبکههای اجتماعی ارائه دهید. مثلا شما میتوانید یک حساب کاربری در توییتر ایجاد کرده و فقط آن را مختص به کار خدمات پس از فروش قرار دهید و مشکلات مشتریان را آنلاین و از این طریق رفع و رجوع کنید. این کار باعث ارزش گذاری برای مشتری شده و حس اعتماد و اطمینان را در او بهبود میبخشد.
2 – نظرسنجی کنید
با استفاده از ابزارهای آنلاین از کاربران خود نظرسنجی کنید. شما میتوانید از این پاسخها در سنجش سطح رضایت مندی از سرویس و محصول و یا اطلاع از نظرات کاربران در مورد مسائل مختلف استفاده کنید. این کار درک درستی از علایق و سلیقههای مشتریان به شما می بخشد.
3 – کاربران خوب خود را معرفی کنید
باید سعی کنید مشتریان تاثیرگذار و راضی خود در شبکههای اجتماعی خود را به همگان نشان دهید تا بتوانید نظر کاربران مختلف را جلب کرده تا آنها هم به جمع خریداران شما بپیوندند. با این کار حس اعتماد و رضایت را به تمام شبکههای اجتماعی گسترش داده و اطمینان کاربران دیگر را به خود جلب میکنید. در این راه سعی کنید همیشه روند رضایت کاربران را با استراتژیهای موثر افزایش دهید.