اینترنت راه طولانی را با سرعت بالایی طی کرده و جهان پیرامون ما را دچار تغییرات بسیاری کرده است. پیدایش اینترنت در جهان به دهه‌ی ۱۹۶۰ میلادی باز می‌گردد اما در اواخر ماه ژانویه سال ۱۹۸۴ بود که مکینتاش به معرفی اولین کامپیوتر خانگی خود پرداخت. این کامپیوتر راه را برای ورود اینترنت به بخش عمومی و فراگیرشدن آن باز می‌کرد. در ادامه رشد اینترنت و گسترش استفاده از کامپیوترهای خانگی، در سال ۱۹۸۹ تعداد زیادی از مردم از کامپیوترها استفاده می‌کردند.

 

در سال ۱۹۹۶ نیز اولین گوشی موبایلی که قابلیت اتصال به اینترنت داشت معرفی گردید. طی پیشرفت‌های تکنولوژی و رشد اینترنت می‌توان گفت که در سال ۲۰۱۳ بسیاری از مردم ازگوشی‌های هوشمندی که قابلیت اتصال به اینترنت را داشتند، استفاده می‌کردند. اکنون نیز با توسعه هر چه بیشتر این صنعت رو به رشد تقریبا ۴۰٪ از جمعیت جهان به اینترنت دسترسی دارند.

به منظور مرور کلی تغییرات اینترنت در سال‌های اخیر قصد داریم چند مورد از مهم‌ترین آن‌ها در سال‌های اخیر را با هم مرور کنیم:

 

۱) سال ۲۰۰۶

 

در سال ۲۰۰۶ اینترنت اکسپلورر و مای اسپیس در صدر برنامه‌های موجود قرار گرفتند. در این سال‌ها مردم تمایل اندکی به طراحی وب‌سایت‌های پیچیده داشتند. از طرفی بیشتر کاربران نیز از طریق اینترنت اکسپلورر به وب جهانی دسترسی داشتند. فیس‌بوک نیز به تازگی توسعه یافته و برای اولین بار جک دورسی توییت خود را در توییتر ثبت کرده بود. در آن زمان مای اسپیس بهترین رسانه‌های اجتماعی با بیش از ۷۵ میلیون کاربر بود.

 

۲) سال ۲۰۰۷

 

در این سال شرکت اپل آیفون را معرفی کرد و به این ترتیب اولین تلفن همراه کاربر پسند معرفی شد. با معرفی اولین نسل آیفون ایده‌ی طراحی سایت‌هایی که با تلفن همراه سازگار هستند مطرح شد.

 

۳) سال ۲۰۰۸

 

ایده‌ی تلاش برای ریسپانسیو شدن وب برای گوشی‌های آندروید و آیفون در این سال مطرح شد و صاحبان وب‌سایت‌ها آغاز به طراحی سایت‌های ریسپانسیو کردند تا این سایت‌ها کاربر پسندانه‌تر باشند.

 

۴) سال ۲۰۰۹

 

محتوای وب در این سال به‌گونه‌ای تغییر کرد که در یک نگاه قابل بررسی باشد. سایت‌هایی که در این برهه از زمان طراحی شدند اطلاعات مورد نیاز کاربران را به کمک محتوای مناسب و جلوه‌های بصری در اختیار آن‌ها قرار می‌دادند. در حقیقت فعالان این حوزه در تلاش برای ارائه‌ی یک فضای دیجیتالی جذاب و ساده با قابلیت درک آسان برای کاربران بودند.

در این سال ۶۹٪ از مردم برای کسب اطلاعاتی در مورد رکود اقتصادی و رسانه‌های تلویزیون به اینترنت روی آوردند. برای توییتر نیز یک سال پر درآمد با حدود یک میلیارد دلار درآمد رقم خورد و فیس‌بوک ۲۰۰ میلیون کاربر جدید به دست آورد.

 

۵) سال ۲۰۱۰

 

در این سال رسانه‌های اجتماعیِ تصویری مانند پینترست و اینستاگرام راه‌اندازی شدند و اهمیت به اشتراک‌گذاری تصاویر به صورت آنلاین مشخص شد. کاربران نیز علاقه‌ی بسیاری به اپلیکیشن‌ها پیدا کردند تا جایی که ۳۵٪ از بزرگسالان این گونه برنامه‌ها را بر روی تلفن همراه خود نیز نصب کردند.

 

۶) سال ۲۰۱۱

 

شکل‌گیری استاندارهای جدید برای اینترنت سبب افزایش سرعت اینترنت شد و امکاناتی پدید آمد تا بتوانیم جزئیات بیشتری به سایت‌ها اضافه کنیم. گوگل پلاس نیز در این سال به وجود آمد و لینکداین ۱۰۰ میلیون کاربر جدید پیدا کرد و سهام آن در بورس اوراق بهادار نیویورک تغییر چشم‌گیری پیدا کرد.

 

۷) سال ۲۰۱۲

 

از سال ۲۰۱۲ با عنوان سالِ فیس‌بوک یاد می‌شود زیرا در این سال تعداد کاربران این شبکه‌ی اجتماعی به ۱ میلیارد کاربر رسید. همچنین فیس‌بوک موفق به خریداری اینستاگرام شد تا بتواند به تصاویر مهم و پر بازدید دسترسی داشته باشد.

 

۸) سال ۲۰۱۳

 

در این سال تصاویر به صورت رسمی بر روی اینترنت نگه‌داری شدند. طراحی سایت‌ها کاربر پسندتر شده و جلوه‌های بصری بیشتری بر روی سایت‌ها پیاده‌سازی شدند. امکان دسترسی به جزئیات سایت‌ها نیز میسر شد.

 

۹) سال ۲۰۱۴

 

وب‌سایت‌ها به صورت همه جانبه‌ای به پوشش محتوا پرداخته و تصاویر و مطالب و سایر لایه‌های موجود در سایت‌ها به صورت منسجم‌تری عرضه شدند. استفاده از سایت‌ها به کمک تلفن همراه نیز از ۲۵٪ به ۵۳٪ افزایش یافت.

 

۱۰) سال ۲۰۱۵

 

سایت‌ها حالت تعاملی‌تری به خود گرفته و مطالب مهم در بالای سایت‌ها قرار گرفتند تا برای دستیابی به آن‌ها نیازی به بررسی کل سایت نباشد. این کار سبب افزایش بازدیدکنندگان شده و استفاده از سایت را برای کاربران تسهیل می‌کند.

 

۱۱) سال ۲۰۱۶

 .......

به نظر شما وضعیت کنونی شبکه‌ی جهانی اینترنت چگونه است؟ استفاده از فیلم‌های پس زمینه و بهره‌گیری از گرافیک و تایپوگرافی در صفحه‌ی اصلی سایت از اهداف سال جاری شبکه‌ی جهانی اینترنت است که سبب ایجاد فرمتی تعاملی برای وب‌سایت‌ها می‌شود که از این طریق می‌تواند به رونق و رشد کسب و کارها کمک کند.