هر چند روابط عمومی یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های برندهایی است که به شکل آنلاین فعالیت دارند اما در صورت مدیریت نادرست آن تنها به راه‌حلی تبلیغاتی تبدیل می‌شود که می‌تواند به ضرر آن‌ها نیز تمام شود. به همین دلیل بسیاری از برندها دید منفی نسبت به روابط عمومی دارند. از طرفی زمانی که یک برند فعالیت خود را به صورت آنلاین آغاز می‌کند و روابط عمومی مطابق با ایدئولوژی این برند عمل نمی‌کند می‌تواند وجهه برند را به کلی خراب کند و از رشد آن جلوگیری کند. در ادامه این مطلب تعدادی از تصورات نادرست در مورد روابط عمومی که برندها باید از آن‌ها باخبر باشند را با هم بررسی می‌کنیم:

 

تصور نادرست ۱: میزان تعامل با مشتریان به میزان ارزش برند بستگی دارد 

 

قطعا قدمت یک برند بر روی تعامل آن با مشتریانش تاثیرگذار است. اما از این نکته نباید چشم‌پوشی کرد که فعالیت‌های شبکه‌های اجتماعی و میزان تاثیرگذاری آن نیز می‌تواند میزان تعاملات یک برند را تغییر دهد. کافیست هر برند مخاطبان هدف خود را مشخص کرده و به تعامل با مشتریانش بپردازد.

برای افزایش تعاملات یک برند علاوه بر شناخته شدن، به تولیدمحتوای فوق‌العاده هم باید توجه داشت تا مخاطبان با آن درگیر شوند.

 

تصور نادرست ۲: روابط عمومی می‌تواند جایگزین بازاریابی شود

 

هر چند روابط عمومی ارتباط تنگاتنگی با بازاریابی دارد اما هرگز نباید این دو موضوع یکسان در نظر گرفته شوند. روابط عمومی خلاقیت‌های هوشمندانه‌ای را برای نفوذ در رسانه‌ها و دنیای دیجیتال نیاز دارد تا بتواند از طریق تاثیرگذاری بر روی افکار مردم فروش محصولات را بیشتر کند.

از تفاوت‌های بازاریابی و روابط عمومی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

هدف اصلی بازاریابی تمرکز بر روی محصولات، ترویج آن‌ها و جلب رضایت مشتریان است. اما روابط عمومی تلاش می‌کند تا جلوه مثبت سازمان را به مخاطبان نمایش دهد. هر دو این تیم‌ها خواستار موفقیت شرکت هستند و به صورت متفاوت و جداگانه‌ای برای رسیدن به این هدف تلاش می‌کنند. 

 

تصور نادرست ۳: با یک پوشش رسانه‌ای و چند تماس تلفنی، کار یک مسئول روابط عمومی به پایان می‌رسد

 

روابط عمومی فراتر از نوشتن یک آگهی مطبوعاتی و تماس با روزنامه‌نگاران است، شما به عنوان مسئول روابط عمومی یک شرکت باید موارد و اهداف مختلفی را تعیین کنید و سپس برای رسیدن به آن‌ها تلاش کنید.

پس از انتشار آگهی مطبوعاتی بهتر است که روی رابطه‌ی خود با روزنامه‌نگاران کار کنید. فراموش نکنید که کیفیت همواره نسبت به کمیت اولویت دارد. گاهی تاثیر یک گزارش عمیق بسیار بیشتر از چند گزارش معمولی است. بنابراین قبل از ارسال داستان برند خود بهتر است علاقمندی‌های روزنامه‌نگاران مختلف را مورد مطالعه قرار دهید تا از آن‌ها شناخت کافی داشته باشید.

 

تصور نادرست ۴: آگهی‌های چاپی دیگر تاثیری در روند کار برندها ندارند

 

هرگز قدرت آگهی‌های چاپی را نادیده نگیرید. تحقیقات انجام شده حاکی از آن است که رسانه‌های چاپی در آینده‌ای نزدیک رشد قابل توجهی خواهند داشت. رسانه‌های سنتی هنوز هم نقش پر رنگی را در پوشش رسانه‌ای آگهی‌های مختلف بازی می‌کنند. از سوی دیگر مردم نیز به رسانه‌های چاپی اعتماد بیشتری دارند.

 

تصور نادرست ۵: روزنامه‌نگاران تنها برای موفقیت خودشان تلاش می‌کنند

 

در هر رابطه‌ی دو طرفه‌ای هر دو طرف رابطه در کنار منافع خود به منافع طرف مقابل نیز احترام می‌گذارند و برای رسیدن به اهدافش به او کمک می‌کند. روزنامه‌نگاران نیز در کنار موفقیت خود بر روی موفقیت و افزایش اعتبار برند ما نیز تلاش می‌کنند. زیرا رشد و توسعه برند با پوشش رسانه‌ای موفق آن‌ها سبب موفقیت آن‌ها نیز خواهد شد.

 

تصور نادرست ۶: داشتن استراتژی برای فعالیت یک شبکه‌ی اجتماعی کافیست

 

امروزه شبکه‌های اجتماعی مختلفی وجود دارند که برندها می‌‎توانند از آن‌ها استفاده کنند مثل فیسبوک، توییتر، اینستاگرام و ... . افراد مختلف به بسترهای مختلفی علاقه دارند، بنابراین حضور در رسانه‌های اجتماعی مختلف و پوشش آن‌ها ضروری به نظر می‌رسد. البته باید این نکته را مدنظر داشته باشید که برای هر بستر محتوای مناسب با خودش را انتخاب کنید؛ به عنوان مثال: پست‌های وبلاگ خود را به شکل اینفوگرافیک درآورید و آن را در فیسبوک یا توییتر به اشتراک بگذارید، نقل قو‌ل‌هایی الهام‌بخش از داخل متن انتخاب کنید و آن را در اینستاگرام به نمایش بگذارید و ... .

هم‌چنین پس از مدتی فعالیت در شبکه‌های اجتماعی مختلف تجزیه تحلیل‌های لازم را انجام دهید تا بازگشت سرمایه‌ای که از هر شبکه‌ی اجتماعی دریافت می‌کنید بیشینه باشد. در صورتی که متوجه شدید یکی از بسترها بازدهی لازم را ندارد سرمایه‌گذاری روی آن را لغو کنید.

 

تصور نادرست ۷: تغییر حقایق برای جذب مخاطب

 

تغییر حقایق می‌تواند آسیب‌های جبران‌ناپذیری را به برند شما وارد کند. متاسفانه بسیاری از مسئولان روابط عمومی برای کمک به رشد و توسعه برند خود و به منظور دستیابی به اهداف تبلیغاتی حقایق موجود را به شکل اغراق‌آمیزی بیان کرده یا به کلی عوض می‌کنند تا از این طریق بتوانند مخاطبان را متقاعد کنند. اما گاهی آسیب‌های ناشی از این کار می‌تواند نتایج غیر قابل جبرانی به ارمغان آورد.

 

جمع‌بندی

دنیای روابط عمومی در طی چند سال اخیر دچار تغییرات بسیاری شده است و دیگر نباید به تصورات نادرستی که قبلا وجود داشت اتکا کرد. نکته‌ی مهمی که از این مطلب می‌توان به آن دست یافت این است که یکی از موثرترین راه‌های تعامل با مشتریان ارتباط با آن‌ها از طریق رسانه‌های اجتماعی است. از این رو رسانه‌های اجتماعی روی روابط عمومی تاثیر بسیاری دارند. استفاده از روش‌های خلاقانه و نوآورانه می‌تواند محتوای شبکه‌های اجتماعی را کاربرپسندانه‌تر کند.