برند خود را در شبکه های اجتماعی نکُشید!
شبکه های اجتماعی طرفداران بسیاری دارند و هر روزه خیل عظیمی به این طرفدراران و هواخواهان افزوده میشود. طبق آمار برندواچ از سال 2015، در جهان 3.17 میلیارد نفر از اینترنت استفاده میکنند که از این تعداد 2.3 میلیارد نفر کاربر فعال شبکه های اجتماعی هستند. جالب است بدانید کاربران اینترنت بطور میانگین هر فرد، 5 حساب کاربری در شبکه های اجتماعی مختلف دارند. این آمار سال گذشته نشانگر علاقه فراوان این شبکهها در بین کاربران است.
در این بین کسب و کارهای مختلف با دیدن حضور فعال کاربران، شبکه های اجتماعی را محیط خوب و ابزاری برای حضور و بازارسازی و افزایش سهم بازار خود در بین کاربران هدف میبینند. در همین راستا خیلی وقتها پیش میآید که کسب و کارها در نمایش برند و حضور خود در شبکهها دچار اشتباهاتی میشوند که نه تنها باعث افزایش سطح موفقیت شان نمیشوند بلکه باعث افول و ضعف آنها خواهد شد. در این نوشته قصد داریم تا به چند راهکار خوب و رویکرد عملی اشاره کنیم تا با استفاده از آنها مرتکب خطاهای استراتژیک در شبکه های اجتماعی نشوید.
اول: تا آنجایی که میتوانید شفاف کار کنید
سعی کنید در شبکه های اجتماعی آن چیزی از خود را نمایش بدهید که هستید. خیال پردازیها و نمایش مسائل غیرواقعی از ذات برند میتواند شما را در مظان اتهام به غلوگویی و دروغ پردازی قرار دهد. این دروغ پردازیها میتواند اعتبار و هویت شما را زیر سوال برده و آن را از بین ببرد.
دوم: از اینکه همه بفهمند شما میخواهید بازاریابی کنید نهراسید
خیلی از بازاریابان معتقدند اگر مستقیما در کار خود به بازارایابی محصولات اشاره کنند، کاربران و مشتریان از این کار ناراحت شده و به آنها توجه نمیکنند. این را همیشه در ذهن خود داشته باشید: اگر پیام بازاریابی شما محتوایی مناسب داشته و بتواند مشکلی از کاربر و مشتری را حل کند، مطمئنا از آن استقبال شده و مخاطبان به سفیران برند شما تبدیل میشوند.
سوم: مخالفان و منتقدان خود را بشناسید
همه در شبکه های اجتماعی صحبت کرده و پیام خود را بین آشنایان و فالورهایشان منتشر میکنند. حال تصور کنید که کاربران از شما بدگویی کنند. اینگونه پیامها بدلیل ماهیتی که دارند، قابلیت همه گیر شدن بالایی داشته و به سرعت میتوانند به اعتبار برند شما لطمه بزنند. در این حالت شما از کجا متوجه این مسئله شده و در صورت فهمیدن چه عکس العملی نشان میدهید؟ اگر بتوانید در سریعترین زمان ممکن اینگونه بدگوییها را متوجه شده و بدانید چه کسی در مورد شما و به چه علت بدگویی میکند، قادر خواهید بود مشکل را در نطفه خفه کنید! شما میتوانید با استفاده از پایش برند این مشکل را به خوبی مرتفع کنید.
چهارم: از اینفلونسرها استفاده کنید
اینفلونسرها با فالوورهای زیادی که دارند به شما کمک میکنند تا در بین اقشار و بخشهای مختلف بازار عرض اندام کرده و خودنمایی کنید. اگر بتوانید ارتباط خوبی با این افراد برقرار کنید آنها خواهند توانست به بهبود جایگاه شما در شبکه های اجتماعی کمک شایانی کنند.
پنجم: مراقب رفتار و حرکات رقیبان خود باشید
معمولا نگاه به حرکات رقیبان به شما کمک میکند تا مرتکب خطاهای احتمالی آنها نشده و از کمپینهای موفق آنها ایده برای کارهای بازاریابی خود استخراج کنید. همچنین این کار شما را در کسب دید درست و بروز در اجرای برنامههای بازاریابی یاری داده و کمک میکند موفق تر عمل کنید.
مقاله خوبی بود، مرسی، مخصوصا نکته دوم که برام جالب بود، چون توی اینستاگرام با مقدار لایک و کامنتهای پستها ارزیابی میکنم علاقه مخطب رو، هر چی از اسم برند حرف میزدیم لاکها کمتر میشد اما در عوض زنگ تلفونها اینطوری بیشتر در میومد
مقاله پرمحتوایی بود. مخصوصا که در حال حاضر فعالیت و حضور در شبکه های اجتماعی برای برند سازی خیلی پر رنگ شده است.
بسیار کاربردی بود سپاسگزارم