برندینگ قدرت فوق‌العاده‌ای در تبدیل محصول عادی یک سازمان به یک کالای ضروری و تشویق مشتریان به خرید آن دارد. اما سوال اینجاست که آیا این کار به خلاقیت، مهارت و هنر خاصی نیاز دارد یا می‌تواند به راحتی و بدون دردسر محقق شود؟

برای بسیاری از کسب و کارها برندینگ نوعی هنر است که با استفاده از روش‌های خلاقانه و طراحی یک لوگوی منحصر به فرد برای کمک به توسعه‌ی یک کسب و کار انجام می‌شود و مشتریان را به سمت خرید محصولات آن برند هدایت می‌کند. برای بسیاری از شرکت‌های دیگر نیز برندینگ توسعه‌ی یک سازمان به کمک تحلیل داده‌ها و محاسبات هوشمند و با برنامه‌ای منطقی است. در حقیقت می‌توان گفت در یک برندینگ موفق که تلفیقی از مهارت‌های علمی و هنری است تمام عوامل دست در دست هم می‌دهند تا به رشد و توسعه‌ی یک برند کمک کنند. برندینگ مراحل مختلفی دارد که در ادامه علم یا هنر بودن آن‌ها را تشریح می‌کنیم؟!

 

۱) برندینگ ترکیبی از تحقیقات کمی و کیفی است

 

برای دستیابی به بینش عمیقی از آنچه مصرف‌کنندگان به آن نیاز دارند باید تحقیقات کیفی و کمی انجام گیرد. برای درک چرایی و چگونگی رفتار مصرف‌کننده نیاز به انجام تحقیقات کیفی در یک جامعه‌ی آماری متوسط است. اما برای تکمیل تحقیقات نیاز به بررسی جامعه‌ی آماری بزرگتری است که به کمک مطالعات کیفی رفتار مشتری بتوانند رفتار عده‌ی بیشتری از افراد یک جامعه را تخمین بزنند.

 

۲) تاثیر عاطفی و ارائه‌ی دلایل منطقی برای خرید

 

مغز هر انسانی از دو بخش عاطفی و منطقی تشکیل شده که بخش عاطفی احساسات ما را تحت کنترل خود قرار می‌دهد و بخش منطقی بیشتر روی تصمیم‌گیری تاثیر می‌گذارد. جالب است بدانید که بخش عاطفی مغز قبل از بخش منطقی آن تکامل یافته و سپس قدرت تفکر منطقی در مغز به وجود می‌آید. هر چند قدرت تفکر و تصمیم‌گیری توسط بخش منطقی مغز شکل می‌گیرد اما احساسات نیز در تصمیم‌گیری‌های مراحل مختلف زندگی و اهداف هر فرد تاثیر می‌گذارد. بنابراین در برندینگ لازم است به کمک‌های مهارت‌های عاطفی به تعامل با خریداران پرداخت و سپس از طریق ارائه‌ی دلایل منطقی مشتریان را متقاعد به خرید کرد. در برندینگ این نکته را نباید فراموش کرد که تاثیر عاطفی و منطقی به صورت همزمان از فاکتورهای کلیدی و اصلی آن است.

 

۳) دستیابی به یک موقعیت منحصر به فرد

 

هر برند برای دستیابی به یک موقعیت منحصر به فرد و توسعه‌ی برند باید از طریق کسب اطلاعات و غربال کردن آن‌ها و با خلاقیت و جسارت تمام استراتژی بازاریابی و توسعه‌ی برند خود را پیش برد تا در نهایت بتواند به موقعیت دلخواه خود دست یافته و از رقبای خود پیشی بگیرد.

 

۴) تبدیل برند به یک تجربه برای کاربران

 

این مرحله از برندینگ تلفیقی از علم و هنر است که با خلاقیت در هم می‌آمیزد و تجارب منحصر به فردی را از یک محصول و برند در اختیار مشتری قرار می‌دهد. تجربه‌ی مثبت کاربران هنگام استفاده از یک برند می‌تواند کمک به سزایی در رشد و توسعه‌ی آن داشته باشد. حتی یک تجربه‌ی ساده هنگام استفاده از محصولات یک برند نیز می‌تواند برندینگ یک محصول را تحت تاثیر خود قرار دهد.

 

۵) به یاد داشته باشید که موفقیت یک برند برابر با موفقیت مالی آن است

 

قیمت‌گذاری محصولات یک برند مهم‌ترین بخش بحث برندینگ است که می‌تواند تمام اهداف برندینگ را تحت تاثیر خود قرار دهد. زیرا پس از ارائه‌ی یک محصول، بحث قیمت و متقاعد کردن خریداران برای پرداخت مبلغ مورد نظر در ازای خرید آن محصول است که می‌تواند به موفقیت، رشد و توسعه‌ی یک برند کمک کند. یک قیمت‌گذاری مناسب کیفیت و هویت یک برند را تثبیت می‌کند و تصویر درستی از آن را در اختیار مخاطبان و طرفداران یک برند قرار می‌دهد. بنابراین موفقیت یک برند با فروش محصولات آن رابطه‌ی مستقیم دارد که در این میان قیمت‌گذاری درست مهم‌ترین بحث بخش فروش خواهد بود.

نتیجه‌گیری

برندینگ یکی از مراحل اساسی رشد و توسعه‌ی هر کسب و کاری است که ترکیبی از مهارت‌های علمی و هنری می‌تواند این عمل را تسریع بخشیده و صاحبان کسب و کار را متوجه نتایج و پیامدهای مثبت آن کند.