آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که چرا هنگامی که اسم اپل به میان میاید لزوماً اولین چیزی که به ذهن انسان‌ها خطور می‌کند یک میوه نیست، بلکه غول فناری و استاد برندینگ، شرکت اپل است؟ این شرکت آمریکایی سراسر جهان را احاطه کرده است.

نتیجه کوچک از موفقیت اپل این است که شرکت‌های بزرگ و کوچک در حال رقابت، سعی در تقلید ازبخش‌های مختلف آن هستند. اما برای بسیاری از کسب‌وکارها رسیدن به آنچه که اپل دست یافته یک افسانه به نظر می‌رسد. درس‌های زیادی می‌توان از این شرکت آموخت که می‌توانند در بهبود برندینگ کمک کنند.

برندینگ عنصر مهم یک کسب‌وکار است و اپل تلاش زیادی در راستای برندینگ محصولات خود انجام داده است. در ذیل به چند نکته‌ی مهم در رابطه با برندینگ اپل می‌پردازیم تا بتوانید از آنها در کسب و کار خود استفاده کنید:

 

۱) از احساسات نترسید، از آن‌ها استقبال کنید

یک برند خوب همواره به دنبال جلب احساسات مشتریان است و با آغوش باز از آن‌ها استقبال می‌کند. درگیر احساسات شدن با مشتریان، یک رابطه‌ی قوی را پایه‌ریزی خواهد کرد که موجب ماندگاری بیشتر کسب‌وکارتان در آینده خواهد شد. اپل این کار را با راه‌اندازی کمپین‌های تبلیغاتی نوآورانه اجرا می‌کند.

 

۲) ایجاد تصویری یکپارچه از شرکت

اطمینان از این‌که شرکت چه اهدافی دارد و این اهداف بیانگر چه هستند و وفادار ماندن به آن‌ها، از عوامل مهم در برندسازی است. ایجاد یک برند قوی، در حالی‌که تصویر کلی از آن مشخص نیست، کار دشواری خواهد بود. قبل از این‌که شروع به ساخت برندی کنید، ابتدا از اهداف خود در این کار مطمئن شوید و ماموریت‌‌های شرکت‌تان را تعریف کنید.

یکی از جنبه‌های بارز اپل در این راستا استفاده از حرف i در ابتدای نام محصولاتش است، مثل iPhone ، iPod و iPad ، درواقع این کار به محصولات اپل هویت می‌بخشید.

 

۳) مخاطبان هدف خود را بیابید و به آن‌ها وفادار بمانید

یکی از بخش‌های دشوار کسب‌وکار این است که حیطه‌ی مشخص و مشتریان خاص خود را بیابید، و مهم‌تر این‌که به این حیطه وفادار بمانید. به خواسته‌ها و نیاز‌های مشتریان فکر کنید و سعی کنید خلاء‌های موجود در حیطه‌ی خود را پر کنید.

اپل سعی در تشخیص آن دسته از مشتریانش دارد که به دنبال کامپیوترهای شخصی بودند و سعی کرد این نیاز را به بهترین نحو در طی چند سال برطرف سازد. هنگامی که بازار از رقیبانی چون مایکروسافت و دیگر شرکت‌های کامپیوتری اشباع شده بود، اپل جایگاه جهانی خود را بعنوان یک پیشگام صنعت پیشرو در کامپیوترهای شخصی و همچنین گسترش آن به موسیقی دیجیتال و تکنولوژی گوشی‌های هوشمند، استحکام بخشید.

 

۴) روی افراد بااستعداد سرمایه‌گذاری کنید؛ کیفیت و نه کمیت

برخی از کسب‌وکارها معتقدند که سرمایه‌گذاری بر روی کارکنان، در رشد و رسیدن به مشتریان بیشتر آن‌ها کمک خواهد کرد. با این حال، تعداد کارکنان اهمیتی ندارد، بلکه کیفیت تک تک آن افراد دارای اهمیت است. کسب‌وکارها می‌بایست بر روی افرادی سرمایه‌گذاری کنند که چشم‌انداز و ماموریت شرکت را درک و باور کنند، تنها با یک نیروی کاری مناسب است که یک شرکت می‌تواند تبدیل به یک برند شناخته شده و مشهور شود. کارمندان تأثیر مستقیمی روی برندینگ شما خواهند داشت، پس آن‌ها را عاقلانه انتخاب کنید.

هیچ رازی برای استخدام شدن در شرکتی همچون اپل وجود ندارد، اما افرادی موفق به استخدام در آن می‌شوند که علاقه‌ و اشتیاق زیادی به این برند داشته و به آن وفادار باشند.

 

۵) از دید مشتریان بنگرید

همراه با حفظ یکپارچگی برند، باید به چشم‌انداز و ارزش‌ها از دید مشتری نیز نگاه کنید و ببینید که چه انتظاراتی از شرکت شما دارد؛ نه لزوماً از نظر محصولات یا خدمات، بلکه از دید وفاداری و ارتباطات نیز می‌بایست مشتری را در نظر داشته باشید. برای انجام این کار، کسب‌وکارها می‌بایست نکات بالا را دنبال کنند و مخاطبان و اهداف خود را نیز بشناسند.

استیو جابز، با توجه زیادی که به مشتریان خود و نیازهای آن‌ها داشت محصولات خود را به مرحله تولید می‌رساند. او علاوه‌بر رفع نیازهای اصلی مشتریان به دنبال اضافه کردن بخش‌هایی به محصولات خود بود که بتواند مشتریان را به وجد بیاورد و هیجان‌زده کند.

 

با دقت در نکات بالا می‌توان به کلیت بازاریابی شرکتی همچون اپل پی برد. رعایت این نکات کمک به‌سزایی در رشد شرکت شما خواهد کرد، و خواهید دید با پایبندی به این اصول می‌توانید شرکت خود را به بهترین مراتب در حوزه‌ی خود برسانید.