راز موفقیت در کارآفرینی: روی برندسازی شخصی خود تمرکز کنید
در سال ۲۰۱۵ روند کسبوکارها به شکلی بود که اغلب مردم به آنها اعتماد نمیکردند. در واقع کاربران احساس میکردند که مورد سوءاستفادهی برند ها قرار گرفته و با اکراه به سمت آنها میرفتند. اما اخیراً تحقیقات نشان دادهاند که وابسته بودن برند سازمانی به یک فرد، یا برندسازی شخصی تاثیر زیادی برای جلب حمایت کاربران دارد و امروزه کارآفرینان به خوبی به اهمیت این موضوع پی بردهاند. همین باعث شده تا صاحبان کسبوکارهای کنونی برای جلب اعتماد مردم به سراغ برندسازی شخصی برای خودشان بروند.
متأسفانه درحال حاضر منابع فارسی غنی در مورد برندسازی شخصی وجود ندارد. برای پرکردن جای خالی این منابع بهتر است از تجربیات افرادی که دارای برند شخصی معتبری هستند استفاده کرد. اما مشکل اینجاست که این افراد دوست ندارند برنامهریزی و روش موفقیتشان را در اختیار بقیه بگذارند. بنابراین ما تصمیم گرفتیم یک راهنمایی جامع در این حوزه ارائه کنیم.
تکنیکهای زیادی برای تقویت برند شخصی وجود دارد که میتوان از آنها استفاده کرد اما دانستن این ۶ نکتهی مهم، ضروری است.
۶ نکته برای تمرکز جهت برندسازی شخصی
برای توسعهی برند شخصی خود نیاز به یک برنامهریزی دارید. در صورت نبودن یک برنامه و استراتژی به نتیجه مطلوب نخواهید رسید. قبل از هرکاری بهتر است بدانید که برندسازی شخصی همانند توسعهی یک برند سازمانی فرآیندی زمانبر و بسیار حساس است.
۱) یک ارزش پیشنهادی مطرح کنید
ارزش پیشنهادی به مجموعه ای از خدمات، ویژگی ها و یا نوآوری ها اطلاق می شود که می تواند باعث جذابیت شرکت شما برای مشتریان شود. باید یک ارزش پیشنهادی (Value Proposition) روشن و واضح برای کار خود دست و پا کنید. هر گونه تصمیم گیری شما در مورد برندتان از طریق این دستورالعمل ساده اجرا خواهد شد. این گزارش در عین مفصل بودن، باید مختصر نوشته شود. مفصل به این معنی که نباید چیزی را از قلم بیندازید و در عین حال تمامی مفاهیم را در قالب چند جمله بیان کنید.
بیل بارنت، نویسنده نقد وبررسی کسب و کارهای هاروارد، معتقد است:
ارزش پیشنهادی در قلب استراتژیِ شغل شما قرار دارد. این ارزش نشان میدهد که نقطهی مثبت شخصیت شما برای انجام یک کار چیست.
بهتر است نوشتن ارزش پیشنهادی را از بازار هدف کسبوکارتان شروع کنید. با این کار میفهمید کدامیک از نقاط مثبتتان برای تأمین نیاز بازار مناسب تر است. بدین ترتیب می توانید ارتباط میان خود و مشتریان را به خوبی برقرار کنید.
از خودتان بپرسید که چه چیزی را میتوانید به مخاطبان ارائه دهید و در پی پاسخ آن باشید. این پاسخ همان ارزش پیشنهادی برای شما و برند شخصیتان است. داشتن یک ارزش پیشنهادی مشخص میتواند به عنوان چهارچوب روشنی برای فرد مورد استفاده قرار بگیرد. حتی ممکن است نیاز در ادامه روند کار خود این ارزش را مجدداً بررسی و تغییر دهید.
۲) در شبکههای اجتماعی هماهنگ رفتار کنید
بعد از نوشتن یک ارزش پیشنهادی خوب نوبت به فعالیت در شبکههای اجتماعی میرسد. تصویر مناسبی از خود در شبکههای اجتماعی ایجاد کنید و روی آن متمرکز شوید.
سعی کنید تا فعالیتتان در تمامی شبکههای اجتماعی با هم هماهنگ باشد. داشتن مشخصات سازگار کمک میکند تا دیگران به راحتی شما را پیدا کنند و در ذهنشان بمانید. هیچ چیزی به اندازهی عدم هماهنگی برند شخصی، شما را بد جلوه نخواهد داد.
۳) با برندهای قوی همکاری داشته باشید
یکی از راه هایی که میتوانید خیلی سریع خودتان را از گمنامی نجات دهید این است که با شرکتهای بزرگ همکاری داشته باشید. اگر در گذشته با سایتهای معتبر همکاری داشته یا با شرکت های بزرگی کار کردهاید، آنها را معرفی کنید. از هر برندی که مردم به آن اعتماد دارند کمک بگیرید تا اعتماد دیگران را نسبت به خودتان جلب کنید.
۴) از بسترهای آفلاین نیز استفاده کنید
رسانههای دیجیتال تأثیر زیادی برای رشد برندسازی شخصی دارند اما منابع دیگری هم هستند که میتوان از آنها استفاده کرد. برندسازی از طریق بسترهای آفلاین را فراموش نکنید. در صورتی که یک منطقهی خاص جغرافیایی یا فیزیکی را هدف قرار داده باشید، استفاده از بسترهای آفلاین موثر خواهد بود. از بسترهای آفلاین برندسازی شخصی میتوان به برگزاری رویداد، شرکت در کنفرانسهای بزرگ و سخنرانی در آنها، شبکهسازی و ... نام برد.
۵) نظرات خود را بیان کنید؛ دانش خود را نشان دهید
بازاریابی محتوا یکی از مهم ترین جنبههای برندسازی شخصی است. با این راه میتوانید نظرات و دانش خود را به نمایش بگذارید. وبلاگی را برای خود به راه بیندازید و محتوای مناسبی را راجع به حوزهی کاری خود منتشر کنید. میتوانید این مطالب را درشبکههای اجتماعی نیز به اشتراک بگذارید.
دانش و تخصص خود را به اشتراک بگذارید و برندتان را قویتر کنید. از انواع مختلف رسانه هم برای پوشش دادن علایق مختلف بازار هدف خود از قبیل وبلاگ، پادکست، وبینار و ویدئوهای آموزشی استفاده کنید.
۶) ارزش پیشنهادی خود را دنبال کنید
استراتژی برندسازی خود را تنظیم کنید و برای پیادهسازی آن تلاش نمایید. مراقب باشید موضوعاتی که مطرح میکنید و یا مینویسید و کارهایی که انجام میدهید با هم سازگار باشند. ارزش پیشنهادی خود را خیلی تغییر ندهید. با اینکار علاوه بر اینکه مخاطبان خود را گیج میکنید، اعتمادشان را نیز سلب خواهید داد.
ممکن است در کسب و کار خود خیلی با تجربه باشید اما صرف نظر از این موضوع، توسعهی برند شخصی فرآیندی زمانبر و دقیق است. زمان زیادی لازم است تا خودتان را به عنوان یک فرد قابل اعتماد نشان دهید. اما درصورتیکه به این هدف رسیدید مردم با شما همراه خواهند شد و ناخودآگاه برایتان تبلیغ خواهند کرد.