نکته: این مقاله و ابزار جدید اخبار رسمی برای کاربران با دانش مرتبط با Google Analytics و تحلیل کمپین‌های آنلاین مناسب است.

 

خلاصه:

برای اینکه کمپین‌های رسانه‌ای‌تان در اخبار رسمی علاوه بر برندینگ و روابط عمومی آنلاین، بازاریابی محتوایتان را هم توسعه دهد، امکان قرارگیری دکمه «درخواست اقدام» یا Call To Action یا همان CTA در داخل محتوای کمپین‌هایتان در اخبار رسمی قرار گرفت تا مخاطبان را سریعتر و با نرخ بالاتری به سمت سایت‌تان هدایت کنید. برای استفاده از این امکان، پس از انتخاب کمپین و بسته‌های رسانه‌ای مد نظر، در قسمت ورود محتوا، دکمه CTA را که در نوار دکمه‌های ادیتور قرار دارد را انتخاب کنید. تست‌هایی که تا به حال انجام داده‌ایم نشان از موفقیت این CTA ها در افزایش چشمگیر کلیک بر روی لینک‌های داخل محتوا شده است که نکته‌ای بسیار مهم برای بازاریابان دیجیتال و به خصوص بازاریابان محتوا است.

نکته جالب‌تر اینکه با اجرای کمپین رسانه‌ای در اخبار رسمی، در اکثر رسانه‌های منتشر کننده محتوایتان (همچون خبرگزاری‌ها و سایت‌های خبری)، این دکمه‌های CTA نیز قرار می‌گیرد و بنابراین می‌توانید ترافیک ورودی از سایت‌های مختلف را پس از اجرای کمپین تحلیل کنید. برای مشاهده نمونه این CTA ها بر روی تصویر زیر کلیک کنید:

Call to Action button in Akhbar Rasmi contents

 

مقدمه: افزایش نرخ تبدیل در کمپین‌های رسانه‌ای:

یکی از نتایج اصلی هر کمپین رسانه‌ای، روابط عمومی موثرتر و اثرگذاری بر مخاطبان با محتوا و در نتیجه افزایش آگاهی از نام برند شما (Brand Awareness) و ایجاد تصویری جذاب از آن (Brand Image) است که به طور غیرمستقیم به فروش بیشتر شرکت کمک می‌کند.
اما از نظر بازاریابان و به خصوص بازاریابان محتوا، این نکته بسیار حائز اهمیت است که این محتوا بتواند باعث افزایش نرخ تبدیل مخاطب محتوا به سرنخ بازاریابی یا Lead شود که در نتیجه بتوان با ابزارهای مختلف این سرنخ‌ها را تبدیل به فروش کرد.

 

امکان قرارگیری CTA در داخل محتوای کمپین رسانه‌ای اخبار رسمی:

امروز، اخبار رسمی از یک امکان جدید رونمایی کرده که می‌تواند نرخ تبدیل مخاطبان کمپین رسانه‌ای شما به کسانی که به سمت سایت شما هدایت می‌شوند را چند برابر کند.
این امکان، قابلیت قرارگیری یک دکمه‌ی «درخواست اقدام» یا Call to Action یا به اختصار CTA در داخل محتوای شماست. در واقع این امکان از مخاطب محتوای شما توسط یک دکمه که در میان یا انتهای مطلب قرار دارد، دعوت می‌شود تا بر روی آن کلیک کند.

 

چند نمونه کمپبن رسانه‌ای شامل CTA:

جشنواره بزرگ «بازگشت به مدرسه» در دیجی‌کالا

معرفی آنتی ویروس آلمانی «جی‌دیتا»

اپلیکیشن پرداخت پی‌پینگ در نسخه‌های اندروید و IOS منتشر شد

گفتنی است در اکثر رسانه‌های همکار اخبار رسمی، این CTA ها به همین نحو که در مطلب قرار گرفته‌اند قرار می‌گیرند که به نرخ تبدیل بالاتر مخاطب از محتوا به بازدید کننده در آن سایت‌ها هم کمک می‌کند.

 

توصیه‌هایی برای خروجی بهتر CTA در کمپین‌های رسانه‌ای:

اینکه این دکمه، مخاطب محتوای شما را به چه لینکی هدایت کند، در دست شماست.

ولی برای استفاده بهینه از این CTAها توصیه‌هایی داریم:

  1. مخاطب را به سمت یک صفحه از سایت‌تان که اطلاعات بیشتری در مورد محتوا در آن هست هدایت کنید. مثلا متن CTA می‌تواند این باشد: «برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید»
  2. مخاطب را به یک صفحه ثبت‌نام یا لندینگ پیج (Landing Page) در سایت خودتان هدایت کنید. مثلا متن CTA را این قرار دهید: «ثبت‌نام کنید»
  3. اکر محتوایتان در مورد یک محصول یا یک طبقه محصولی است که در سایت‌تان می‌فروشید، مخاطب را به آن صفحه از سایت‌تان هدایت کنید. مثلا متن CTA را این قراردهید: «کفش‌های مردانه جدید در جشنواره سایت ....»
  4. مخاطب را به صفحه دانلود یک محتوای pdf یا دانلود اپلیکیشن خود هدایت کنید. مثلا متن CTA را این قرار دهید: «دانلود رایگان اپلیکیشن مغازه‌یاب»
  5. نکته مهم: دکمه CTA خود را به روی یک محتوای همیشه سبز یا Green Content هدایت کنید. محتوای سبز یعنی محتوایی که با گذشت زمان ارزش محتوایی خود را از دست نمی‌دهد و مثلا در مورد یک کمپین خاص زمان‌دار نیست. دلیل آن هم این است که محتوای منتشر شده شما در سایت‌های مختلف حذف نمی‌شود (یک امتیاز خوب) ولی از طرفی قابل آپدیت یا ویرایش کردن نیست (یک نکته منفی). پس روی استفاده‌ی بلندمدت از CTA هایتان برنامه‌ریزی کنید.
  6. به تفاوت‌های CTA در تبلیغات و بنرها و محتوا توجه کنید. در تبلیغات شما نیاز دارید با یک پیام خیلی کوتاه کلیک را جذب کنید، ولی در محتوا شما، شما نیازی به این کار ندارید. مخاطب محتوای شما را کامل در حال خواندن است و CTA نقش مکمل را دارد.

 

نکاتی که بهتر است برای نتیجه بهتر از آنها اجتناب کنید:

  1. سعی نکنید به مخاطبی که تازه محتوای شما را دیده یا خوانده با قراردادن CTA و هدایتش به صفحه فروشتان، در لحظه چیزی بفروشید. مخاطب، محتوای شما را در اخبار رسمی یا یکی از سایت‌های همکار خوانده و صرفا دنبال اطلاعات بیشتر است. سعی کنید در صفحه‌ای که کاربر را به آن هدایت می‌کنید، به این نیازش پاسخ دهید. پس از پاسخ به این نیاز کسب اطلاعات بیشتر حال تلاش کنید او را تبدیل به یک سرنخ بازاریابی کنید (مثلا ایمیل یا تلفنش را بگیرید تا بعدا با او در ارتباط باشید) یا اینکه در پایان به صفحه محصولاتتان هدایت کنید.
  2. از CTA هایی که بار تبلیغات مستقیم دارند اجتناب کنید. کلماتی مثل: همین الان خرید کنید، یا «در قرعه‌کشی برنده شوید»، اینها CTA هایی هستند که به احتمال زیاد نرخ کلیک کمی خواهند داشت. به یاد داشته باشید که مخاطب از روی محتوای شما که حاوی اطلاعات مفید و جذاب است می‌خواهد وارد سایت شما شود. این CTA ها با CTA هایی که برای کمپین‌های تبلیغات آنلاین می‌سازید متفاوتند.
  3. کسی که محتوایی از شما در رسانه‌ها می‌خواند با کسی که همین محتوا را در سایت شما می‌خواند فرق دارد. مخاطب محتوا در سایر رسانه‌ها احتمالا در بالای قیف بازاریابی و فروش شماست و هنوز آنقدر آماده خرید نیست. پس او را از آن محتوا، به سمت محتوایی بهتر در سایت‌تان هدایت کنید.
  4. از بیشتر از یک CTA استفاده نکنید. تجربه و آمار نشان داده است که داشتن یک CTA، میزان CTR یا کلیک کاربر را بسیار بیشتر از زمانی است که از دو یا بیشتر CTA در داخل یک محتوا استفاده می‌کنید.
  5. به تفاوت‌های CTA در تبلیغات و بنرها و محتوا توجه کنید. در تبلیغات شما نیاز دارید با یک پیام خیلی کوتاه کلیک را جذب کنید، ولی در محتوا شما، شما نیازی به این کار ندارید. مخاطب محتوای شما را کامل در حال خواندن است و CTA نقش مکمل را دارد.

 

و توصیه کلی اینکه:

مخاطب کمپین رسانه‌ای‌تان که اساس آن بر محتوا است را باید با محتوا تغذیه کنید. اکر مقاله‌ای در مورد راهنمای خرید خودرو نوشته‌اید، با CTA مناسب، خواننده این مقاله را به سمت اطلاعات بیشتر و محتوای کامل‌تر در سایت‌تان هدایت کنید. مخاطب محتوای خودتان را در سایر رسانه‌ها با محتوای کامل‌تر در سایت خودتان جذب کنید.

 

ارزیابی نتایج کمپین توسط CTA ها

اخبار رسمی بعد از اجرای هر کمپین، در داشبورد آنلاین خود، تمامی آمار کمپین از جمله تعداد رسانه‌های منتشر کننده و میزان بازدید آن را در اختیار شما قرار می‌دهد، اما اینکه چند نفر از روی محتوای شما در این سایت‌ها به سایت شما آمده‌اند و سپس چه اتفاقی بر روی سایت شما برای این کاربران می‌افتد، چیزی است که باید شما توسط پارامترهای لینک‌سازی توسط روش utm به آن دست پیدا کنید.
فرض کنید یک کمپین رسانه‌ای در اخبار رسمی اجرا می‌کنید که محتوایتان را در 10، 50 یا 200 رسانه منتشر می‌کند. محتوای این کمپین شما در تعداد زیادی از این سایت‌ها دارای دکمه CTA شما خواهد بود.
حال چگونه می‌خواهید بدانید چند نفر از کدام سایت‌ها بر روی این دکمه کلیک کرده‌اند که باعث چه نتیجه‌ای در سایت شما شده است؟
برای اینکه بتوانید در نرم افزار تحلیل‌گر وبسایت خود همچون Google Analytics این اطلاعات را تحلیل کنید، لازم است تا بدانید بازدیدکنندگان ورودی به سایت‌تان از کجا به سایت‌تان آمده‌اند.

در تصویر زیر ادیتور محتوای اخبار رسمی را مشاهده می‌کنید که پس از زدن دکمه CTA می‌توانید پارامترهای تحلیل را در آن تعریف کنید:

Set utm parameteres for CTAs in Akhbar Rasmi content editor

امکان ساخت خودکار پارامترهای UTM در لینک‌های CTA:

برای تحلیل این امر به این نیاز دارد که پارامترهایی در لینک CTA خود همچون نام کمپین، نام واسط اجرای کمپین (مثلا AkhbarRasmi) و همچنین نام سایت ارجاع دهنده داشته باشید. این پارامترها به پارامترهای UTM معروف هستند که در انتهای لینک به سایت شما قرار می‌گیرند و به شما قدرت تحلیل نتایج کمپین را در Google Analytics می‌دهند.
ابزار جدید CTA اخبار رسمی به شما این اجازه را می‌دهد که تمام این پارامترهای utm را به صورت خودکار در CTA خود وارد کنید و نیاز به اینکه برای ده‌ها یا صدها لینک این کار را به صورت دستی انجام دهید نخواهد بود.

 

از کجا شروع کنم؟

در حال حاضر امکان قرارگیری CTA در تمام کمپین‌های اخبار رسمی حتی رایگان قرار گرفته و در حال بررسی فیدبک‌های شما هستیم. ممکن است این امکان را در آینده نزدیک برای برخی از کمپین‌های غیر فعال کنیم. ولی برای شروع از شما دعوت می‌کنیم اولین کمپین حاوی یک CTA را همین امروز در اخبار رسمی ایجاد کنید و از ثمره ماندگاری آن در فضای وب استفاده کنید.

اگر ثبت‌نام نکرده‌اید: ثبت‌نام رایگان در اخبار رسمی

اگر قبلا ثبت‌نام کرده‌اید: ورود به اخبار رسمی و ساخت کمپین رسانه‌ای

 

کلام آخر و درخواست فیدبک:

ما در اخبار رسمی هر روز با فیدبک و نظرات شما مشتریان خوبمان ابزارهای جدیدی را توسعه می‌دهیم تا به بهبود فعالیت‌های ارتباطی شما کمک کند. تمرکزمان را بر محتوا قرار داده‌ایم تا به سادگی، سرعت و ارزان، کمپین رسانه‌ای اجرا کنید و توسط محتوا به بهترین شکل دیده شوید. ابزارهای جدید ما نه تنها به نرخ دیده شدن برند شما کمک می‌کند بلکه تلاش دارد علاوه بر روابط عمومی آنلاین به بازاریابی شما نیز کمک کند و در واقع Marketing PR شما را توسط محتوا ارتقاء دهد. خوشحال می‌شویم فیدبک‌ها و نظرات خود را برای بهتر شدن ما و خدمت‌رسانی بهترمان به شما به ایمیل [email protected] ارسال کنید.