وقتی از شبکه‌های اجتماعی حرف می‌زنیم، اغلب مردم به یاد فیسبوک، تلگرام و  اینستاگرام می‌افتند. با این حال، لینکدین نیز یکی از باارزش‌ترین شبکه‌های اجتماعی است و اگر بتوانیم به درستی از آن استفاده کنیم، می‌تواند نقش بسیار موثری در حرفه و کسب‌وکار ما داشته باشد. برای درک بهتر این مسئله می‌توانید به مقاله چطور با لینکدین کسب و کارمان را پروبال بدهیم مراجعه کنید.

اگر شما به دنبال شغل جدید هستید و یا دوست دارید در کار خود حرفه‌ای به نظر برسید باید نکاتی را در لینکدین مدنظر داشته باشید. در این مطلب به ۱۰ مسئله اشاره می‌‎کنیم که اکانت لینکدین شما باید به قدری این موضوعات را برجسته کند تا کاربری که از پروفایل شما بازدید می‌کند در عرض ۱۰ ثانیه به آن‌ها پی ببرد.

 

موقعیت فعلی شما

همان‌طور که مطمئنا حدس می‌زنید، قبل از هر چیزی کارفرمایان و سایر افرادی که می‌خواهند پروفایل شما را ببینند، دوست دارند جایگاه فعلی و کاری که هم‌اکنون انجام می‌دهید را بدانند. آن‌ها باید بدانند در چه وضعیتی هستید و آیا می‌توانید کمکی به آن‌ها بکنید یا نه؟ این موضوع باید در قسمت بالای پروفایل لینکدین شما به وضوح مشخص شود. دقت کنید که باید یک تیتر حرفه‌ای و مناسب با شغل شما در آن‌جا مطرح شود. بدین ترتیب قادر خواهید بود نتایج بهتری کسب کنید.

 

عناوین شغلی مناسب برای شما

شغل فعلی بسیاری از افراد متناسب با تحصیلات و یا تخصص واقعی‌شان نیست و یا افرادی هستند که تخصص‌های مختلفی دارند. به عنوان مثال، شما ممکن است یک توسعه‌دهنده باشید اما در بخش روابط عمومی کسب‌وکاری مشغول به فعالیت باشید. و یا ممکن است وکیلی باشید که صاحب یک کسب‌وکار ساخت‌وساز باشید. این موارد باید به وضوح در پروفایل شما مشخص شود.

به این فکر کنید که با فرد جدیدی آشنا شده‌اید و می‌خواهید با او در مورد شغل و مهارت‌های خود صحبت کنید. چه چیزهایی را به او می‌گویید؟ اگر دوست ندارید بیشتر راجع به این موارد صحبت کنید می‌توانید عناوینی که متناسب با مهارت‌ها و استعدادهای شما است را لیست کنید.

 

مسائلی که شما را فرد قابل اعتمادی معرفی می‌کنند

یکی از مسائل عمده‌ای که بیشتر باید روی آن تاکید کنید، قابل اعتماد نشان دادن خودتان است. در نظر داشته باشید که افراد زیادی در لینکدین هستند که در مورد توانایی‌های خود اغراق می‌کنید، با این‌که هیچ نیازی به این کار نیست و با اغراق کردن در نهایت چهره‌ی حرفه‌ای شما خدشه دار می‌شود.

از همین رو، یک لیست منسجم از مسئولیت‌هایی که تاکنون داشته‌اید ارائه کنید و با ارائه‌ی اسناد دقیق، صحیح بودن آن‌ها را به اثبات برسانید.

به عنوان مثال، به جای این‌که فقط به کدنویس بودن خود اشاره کنید، بهتر است مقدار کدهایی که در سه‌ ماهه‌ی اخیر نوشته‌اید و میزان فروش آن‌ها را به صورت دقیق بیان کنید. این مقادیر کمّی، اغلب بیشتر از سایر مشخصات جلب‌توجه می‌کنند.

یکی دیگر از بخش‌هایی که اغلب کارفرمایان برای سنجش اعتبار شما به آن توجه می‎‌کنند، توصیه‌ها و اعتبارنامه‌ها است که در ادامه بیشتر راجع‌به آن‌ها توضیح می‌دهیم.

 

مهارت نوشتاری شما

مهارت‌های نوشتاری در دنیای وب از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. هر چه قدرت نوشتاری شما بالا باشد، بهتر خواهید توانست منظور خود را برسانید. علاوه بر این، داشتن غلط‌ های املایی و نگارشی حرفه‌ای بودن شما را زیرسوال می‌برد. بنابراین سعی کنید به بهترین شکل از این مهارت خود بهره ببرید، شما هرگز شغل رویایی خود را با یک پروفایل ضعیف به دست نخواهید آورد.

 

از برندینگ شخصی‌تان چه خبر؟

شکار شغل‌های خوب به نحوه‌ی بازاریابی شما بستگی دارد. به آگهی‌های بازرگانی که در تلویزیون مشاهده می‌نمایید فکر کنید، محصولات آن‌ها به نظر جذاب و بی‌عیب و نقص نمی‌رسند؟

برندسازی شخصی دقیقا به معنی تبلیغات برای خودتان است. مانند بسیاری از پیام‌های بازرگانی برای تبلیغ خودتان نیاز به بیانیه‌هایی دارید، بیانیه‌هایی که تفاوت و تمایز شما با بقیه را نشان دهند. شعارهایی ایجاد کنید که کارفرماهای ایده‌آل شما را هدف قرار دهد.

 

شما واقعا یک متخصص هستید؟

همان‌طور که اشاره کردیم بسیاری از افراد در مورد توانایی‌های خود اغراق می‌کنند، اما کار به همین فضای مجازی ختم نمی‌شود. شرکت‌ها و سازمان‌ها افرادی را می‌خواهند که هم مهارت کافی داشته باشد و هم اعتماد به نفس لازم.

به همین دلیل است که می‌گوییم هیچ‌چیز نباید در پروفایل شما مبهم باشد. مطالب، پست‌ها و اخباری که در صفحه‌ی خود منتشر می‌کنید ثابت می‌کنند که شما یک رهبر در حوزه‌ی موردنظر هستید یا نه؟

میزان مهارت شما با پست‌هایی که به اشتراک می‌گذارید و شرکت‌ها و رسانه‌هایی که دنبال می‌کنید مشخص می‌شود.

 

دستاوردهای حرفه‌ای شما

شما یک کسب‌وکار موفق ساخته‌اید؟ شما برنده‌ی جایزه‌ی بهترین کارمند در فلان شرکت شده‌اید؟ کارهای بزرگی انجام داده‌اید؟ چرا این احساس فوق‌العاده را با کارفرمای بالقوه‌ی خود به اشتراک نمی‌گذارید؟

هنگامی‌که شما دستاوردهای حرفه‌ای خود را به اشتراک می‌گذارید، این پیام را به کارفرمایان می‌رسانید که شما فرد مثبت اندیش و موفقی هستید و برای رسیدن به چیزهایی که می‌‎خواهید به سختی تلاش می‌کنید. به نظر می‌رسد شما یک کارمند نمونه باشید!

 

میزان تجربه تان

شما یک طراح گرافیک هستید؟ خیلی خوب است، این دقیقا چیزی است که یک کارفرما به دنبالش بود. اما؟

شما قادر به کار با کدام برنامه‌ها و نرم‌افزارها هستید؟ اگر شما هیچ توضیحی از میزان تجربه‌ی خود از کار با این برنامه‌ها را ارائه نکنید، کارفرما به احتمال زیاد، برای دیدن پروفایل و رزومه‌ی فرد دیگر سوئیچ می‌کند به امید این‌که نتایج بهتری دریافت کند.

پروفایل شما باید همه‌ی ابزارها، برنامه‌ها و سیستم‌هایی که شما قادر به کار با آن‌ها هستید را نمایش دهد.

حتی اگر چیزی را در سطح پایه می‎دانید، می‌توانید با استفاده از برچسب‌های تازه‌کار، متوسط و پیشرفته آن‎ها را دسته‌بندی کنید.

 

دیگران در مورد شما چه می‌گویند؟

اکثر کارفرمایان براساس نقل‌قول‌ها و توصیه‌هایی که کارفرمایان سابق، همکاران و دوستان شما در مورد شما داشته‌اند، در موردتان قضاوت می‌کنند. آن‎ها نمی‌توانند در مورد شما نظر کاملا مطمئنی ارائه کنند، مگر آن‌که شما را استخدام کنند!! اما دیدن نظراتی که دیگران در مورد شما دارند نیز می‌تواند به میزان بسیار زیادی ذهنیت آن‌ها در مورد شما را بسازد.

اگر هیچ توصیه‌نامه‌ای ندارید، می‌توانید از کسانی که به شما اعتماد دارند بخواهید تا اولین توصیه‌‎نامه‌ها را برای شما بنویسند.

 

داستان‌سرایی قوی در مورد زندگی حرفه‌ای شما

این مورد به تمام گزینه‌های گفته‌ شده در بالا بستگی دارد. شما باید احساسات خود را از طریق کلمات و تصاویر به افرادی که هرگز آن‌ها را از نزدیک مشاهده نکرده‌اید منتقل کنید. موضوعاتی که مطرح کردیم قطعا سخت و وقت‌گیر است، اما ارزشش را دارد.

هرچه وقت بیشتری برای بهتر شدن پروفایل‌تان صرف کنید، چشم‌انداز بهتری را از خودتان ارائه خواهید کرد و نشان خواهید داد که زندگی حرفه‌ای شما برایتان بسیار مهم است.