۵ اشتباه رایج وبلاگ نویسی که اغلب تازهکاران مرتکب میشوند
اغلب هنگامی که بحث وبلاگ نویسی به میان میآید، همه فکر میکنند کاری است که میتوان با پشت کامپیوتر نشستن و نوشتن افکاری که به ذهن خطور میکند، براحتی انجام داد. اما هنگامی که خودشان تصمیم میگیرند که شروع به وبلاگ نویسی کنند متوجه میشوند که سختتر از آنچه فکر میکردند است. همچون هر فردی که شروع به کار تازهای میکند، این کار نیز در شروع دشوار است، و نیاز به رعایت نکاتی دارد که پایه و اساس آن کار را شکل میدهند.
در این مقاله به ۵ اشتباه رایجی که اغلب تازهکارها به آن دچار میشوند میپردازیم و سعی بر این داریم که راهحلهای مناسبی برای پرهیز از این اشتباهات ارائه دهیم.
اشتباه۱: ایدههای محتوایی بسیاری از وبلاگها در خدمت اهداف برند نیست
ایدهها اغلب به صورت تصادفی به ذهن خطور میکنند؛ زیر دوش حمام، هنگام دویدن، در زمان صحبت کردن پای تلفن و ... .جالب است بدانید وبلاگ نویسی نیز از این قاعده مستثنی نیست. وبلاگ شما باید محتوایی هدفمند، منسجم و مرتبط با برندتان داشته باشد. فقط به این خاطر که یک ایدهی خاص صرفا خوب است و تا به حال کسی روی آن کار نکرده است نمیتواند موثر باشد. بسیاری از وبلاگها محتواهایی تولید میکنند که هیچ ربطی به اهداف برندشان ندارد ولی چون این مطالب ترافیک بیشتری میگیرند از آنها استفاده میکنند.
راهحل: تمام پستهای وبلاگیتان باید در خدمت اهداف شرکت باشند. هدف شما از وبلاگ نویسی رشد کسبوکارتان است، بنابراین تمامی ایدههای پست وبلاگی شما باید در خدمت رشد هدفتان باشد.
اشتباه۲: نوشتهها سنگین و رسمی است
نوشتن یک پست وبلاگی فرق زیادی با نوشتن یک مقاله دارد. اما وبلاگ نویسانی که تازه شروع به کار میکنند، معمولاً این حس را دارند که باید نوشتههایشان رسمی باشد، اما خوانندگان اغلب از این طرز نگارش زود خسته میشوند و مسلماً تمام نوشته را نخواهند خواند.
راهحل: به زبانی که حرف میزنید بنویسید.
اینکه به زبان مکالمه بنویسید مشکلی ندارد، درواقع ما شما را تشویق به این کار میکنیم. و بهترین دستاورد شما از این کار این خواهد بود که مردم به راحتی با نوشتههایتان ارتباط برقرار میکنند و بیشتر لذت میبرند. مردم دوست دارند که شما را همچون مردم عادی در کنار خود حس کنند، نه همچون یک ربات.
اشتباه۳: مانند نویسندگان پرتجربه رفتار میکنید
ممکن است ناگوار باشد اما یک واقعیت است که هنگامی که افراد برای اولینبار شروع به وبلاگ نویسی میکنند، فکر میکنند که مخاطبانشان به علایق و داستانهای آنها علاقهمند خواهند بود، اما درواقع اینطور نیست. بلکه دقیقاً برعکس، وقتی شما یک نویسندهی تازهکار هستید هیچکس علاقهای به شما و زندگی شخصیتان نخواهد داشت. بلکه مردم بیشتر به دنبال چیزهایی هستند که میتوانید به آنها آموزش دهید.
راهحل: صرفاً تجربیات خود را نگویید، آنها را به موضوع نوشته مرتبط کنید.
با وجود اینکه مردم ممکن است واقعاً اهمیتی به این ندهند که این شما هستید که این پست را نوشتهاید، میتوانید بخشی از شخصیت خود را نیز به شکل غیرمستقیم وارد نوشتههایتان کنید تا خوانندگان با نوشتههایتان احساس راحتی کنند. اینکه چطور این کار را میخواهید انجام دهید کاملاً به خود شما بستگی دارد. برخی مردم دوست دارند با لطیفههای خندهدار از تجربیاتشان این کار را انجام دهند و برخی ممکن است از فرهنگ رایج موجود در جامعه صحبت کنند.
برای اینکه شخصیت خود را در نوشتههایتان القاء کنید، به دنبال راههایی باشید که بتوانید رابطهای بین ذهنیت خود و موضوع نوشتههایتان بیابید. نوشتههایتان را از زبان اول شخص مفرد و به شکلی بنویسید که گویی با مخاطبان رودررو نشستهاید و صحبت میکنید.
اشتباه۴: تیتر نوشتههایتان کلی است
هنگامی که افراد شروع به وبلاگ نویسی میکنند، سعی بر این دارند که تیترهای بزرگی بنویسند. موضوعات این چنینی بسیار کلی و جامع هستند. زیرا جزئیات بسیاری دارند. نوشتن دربارهی این تیترها بسیار زمانبر است و برخی از آنها بهتر است که نام یک کتاب باشند تا یک پست وبلاگی. جدای از اینها یک پست اختصاصیتر ممکن است از نظر خوانندگان جذابتر باشد. نوشتههایی با تیترهای اختصاصی شما را حرفهایتر نیز جلوه خواهد داد.
راهحل: تیترهای خاص و تخصصی بنویسید.
سعی کنید برای مطالب و ایدههایی که در نظر دارید، موضوعات خاص و جذاب بیابید. این کار به شما در یافتن مخاطبان مناسب از طریق موتورهای جستجو نیز کمک خواهد کرد. و از طرفی مخاطبان راحتتر با خواندن تیتر شما متوجه محتوای آن خواهند شد و آن را دنبال خواهند کرد.
اشتباه ۵: ساختار مشخصی برای نوشتههای خود ندارید
گاهی اوقات که ایدهای به ذهنتان میرسد، بسیار هیجانزده میشوید و فقط دوست دارید بنشینید و هرآنچه به ذهنتان میرسد به قلم بیاورید. اما معمولاً این نوع نوشتهها چندان باکیفیت از آب در نمیآیند.
این نوع سبک نوشتن معمولاً سبک جالبی برای پستهای وبلاگی نیست و معمولاً مخاطبان با خواندن این نوع پستها ممکن است دچار سردرگمی شوند.
راهحل: برای پستهایتان یک طرح کلی و ساختار مشخص داشته باشید.
اولین کاری که باید انجام دهید این است که نوع پست وبلاگی خود را از قبل مشخص کنید. پستی که چگونگی یک موضوع را شرح میدهد، پستی که لیستوار است، پستی که به مجموعهی خاصی میپردازد، سخنرانیای به شکل اسلاید و...
وقتی که طرح کلی نوشتهی خود را مشخص کنید، نوشتن برایتان راحتتر خواهد بود.
نوشتن یک طرح کلی تفاوت بزرگی ایجاد میکند. در این حالت فکر و ایدههای شما نظم خاصی به خود میگیرند و به خواننده نیز این امکان را میدهد که به راحتی مطالب شما را متوجه شود.