طبق آماری که از موسسه آماری آواس مدیا منتشر شده، 55 درصد از مردم نسبت به برندها بی‌اعتماد هستند و این عدد در حال افزایش است. خوب اگر شما برندی صاحب نام هستید و یا استارتاپی تازه کار، اگر بدانید که بیش از نیمی از افرادی که مخاطب شما هستند و یا می‌توانند باشند، به برندتان اعتماد ندارند چه حسی به شما دست خواهد داد؟ در اینجاست که باید به بازی روابط عمومی خود فکر کنید و آن را طوری پیش ببرید که به نفع شما و برندتان بازی کند تا نتایج خوبی برای‌تان به همراه داشته باشد. متاسفانه بسیاری از برندها هنوز هم شناخت کافی نسبت به روابط عمومی ندارند و از آن استفاده درست و کافی نمی‌کنند.

اگر می‌خواهید بهترین نتایج را از کمپین‌های روابط عمومی خود کسب کنید بهتر است از اشتباهاتی که در ادامه می‌آیند حذر کرده و طوری برنامه را پیش ببرید که موفقیت‌تان حتمی باشد.

 

1 – نداشتن استراتژی مشخص برای برنامه روابط عمومی: اگر از اطرافیان و بسیاری از افراد بپرسید که در راستای فعالیت‌های روابط عمومی خود چه می‌کنند، به شما خواهند گفت که یک متخصص روابط عمومی استخدام کرده‌ام،بصورت مداوم فعالیت‌های صورت گرفته در شبکه‌های اجتماعی خود را بررسی می کنم و یا اینکه از رسانه‌ها برای انتشار اخبار خود استفاده می‌کنم. علی‌رغم اینکه این کارها خوب و اثرگذار هستند اما باید توجه داشته باشید که مهمترین مسئله در روابط عمومی داشتن استراتژی منسجم و کارا است. شما با داشتن استراتژی درست در روابط عمومی اهداف، انجام کارها و همچنین نحوه انجام و پیاده سازی کار را ترسیم کرده و آن را به عنوان یک سند راهبردی تنظیم خواهید کرد.

 

2 – نداشتن داستانی که قابلیت اشراک گذاری داشته باشد: در دنیایی هستیم که پر از سر و صدا است و به تبع آن خبرنگاران و رسانه‌ها روزانه در معرض هزاران خبر برای انعکاس هستند. در این شرایط چگونه می‌توان قد علم کرد تا همه شما را ببینند؟ این کار از طریق اشاعه داستان و محتوایی شکل خواهد گرفت که دیگران بتوانند با آن ارتباط برقرار کنند و نظر مخاطبان را به خود جلب کند. این کار را می‌توان از طریق ایجاد موج خبری، روی ترند بودن و یا انجام کارهای غیرعادی صورت داد و آن را ازطریق نیوزوایر اشاعه داد.

 

3 – ارتباط غیر مستقیم با مخاطبان: اتوماسیون و استفاده از سیستم‌های خودکار کمک زیادی به کسب و کار شما خواهد کرد و تا حد زیادی کار را به خوبی به پیش می‌برد اما همیشه خوب و کارساز نیست. گاهی اوقات شما باید شخصا با خبرنگار و یا افراد تاثیرگذار در کار خود در ارتباط باشید تا بتوانید مراحل انجام امور را به درستی به پیش ببرید. فرستادن ایمیل به افرادی که ممکن است روزانه صدها ایمیل دریافت کنند، کاری بیهوده است. سعی کنید ایمیل‌های خود را شخصی سازی کرده و برای خبرنگاران ارسال کنید و مستقیما با آنها در ارتباط باشید.

 

4 – نداشتن بلاگ: زمانی که افراد به یاد روابط عمومی می‌افتند به همه چیز فکر می‌کنند به جز داشتن وبلاگ و نوشتن مطلب در بلاگ. طبق تحقیقات صورت گرفته، وبلاگ‌ها پنجمین منبع قابل اعتماد از دید مخاطبان است که اطلاعات خوبی را به کاربر می‌دهد. بلاگ یکی از معدود کانال‌های ارتباطی شماست که تحت نظارت کنترل شما می‌تواند اطلاعات مربوط به وقایع مورد نظرتان را به نظر مخاطبان برساند.

 

5 – اهمیت ندادن به ایمیل: می‌دانید در ثانیه چند ایمیل در دنیا ارسال می‌شود؟ 2.5 میلیون ایمیل! مطمئنا بیشترین ایمیل‌ها را خبرنگاران دریافت می‌کنند. به همین دلیل موضوع نامه‌ای که ارسال می‌کنید و یا اجزاء دیگر آن برای جلب توجه خواننده اهمیت زیادی دارد. به طور کلی اگر به ایمیل‌های ارسالی خود توجه نداشته باشید، سهم زیادی از مشتریان خود را از دست خواهید داد. طبق آمار بدست آمده، 90% مردم به ایمیل‌هایی که نیاز به پاسخ خواهند داشت ظرف 48 ساعت پاسخ خواهند داد. اگر جوابی نگرفتید باید آن را پیگیری کنید. مطمئنا اگر برنامه جامعی برای پیگیری ایمیل‌ها نداشته باشید، نمی‌توانید از قدرت روابط عمومی حداکثر بهره را ببرید.